İtemsatış'a dava açılmalı?

Anarchyl

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HD 5450
Merhaba yaklaşık 2 hafta önce item satış sitesinde 20kya ilk mailli bir hesap aldım. Yani öyle saniyordum. Kendisi farkli bir maile orijinal maildeki ilk mail kanıtlarini, faturalari vs aktarmiş orijinal tarihleri ile birlikte 1E bir aktarmış. Neyse bir 12 saat sonra falan hesap gitti büyük ihtimal pullback atti. Ve sürekli beni oyaladi ticket aç vs. ben de ilk mailin ben de olduğundan %100 emin olduğum için ticketlardan olumlu sonuçlar çıkar diye bekliyordum. Fakat sahte ilk mailden yazdiğim için dönüş gelmedi tickettan. Satici da sürekli oyalamaya devam etti ne yapmam gerektiğini falan anlatti tabii ki de tickettan dönüş gelene kadar satici çoktan gelen parayla Growtopia bgl ilanlari alip kaçmiş. 6 gün falan ulaşamadim saticiya sonra o hesabi satin aldiğim İtemsatış hesabindan mesajlar gelmeye başladi yaşinin 14 olduğundan bu işlemleri kendisinin yapmadiğindan bahsetti. Hesabinin çalindiğini söyledi. Sesliye girip ekran açti çocuk ve farkli bölgeden giriş loglarini gösterdi ve Growtopia bgl aldiği ilanlari gösterdi. Yani eğer gerçekten çocuk hesabını çaldirdiysa çalan kişiler 20k ile bgl alarak aklamişlar parayi yani para uçup gitmiş. Dostlar şimdi sahte ilk mail olduğunun kanitli videosu var zaten elimde itemsatişa da ilettim zaten mail 2025 Eylül ayinda kurulmuş. Şimdi item satiş dava edebileceğimi söylüyor eğer çocuk haklıysa kendisi suçsuzsa bu çocuğa ne olur dava açarsak ya da yalan atiyorsa yaşim küçük diye gerçekten dolandıran oysa ne olur? Dava açmali miyim sizce? Reşit değilim ve dava işlerine bulaşmak istemiyorum derslerimle ilgileniyorum. İtem satiş bana davayi tamamen kendileri yürüteceğini benim hiçbir şey yapmayip sadece beklemem gerektiğini söylediler. Sizce de böyle mi olur? Yoksa en sonunda benim de bu dava ile ilgilenmem gerekip mahkemelere falan katılmam gerekir mi? Dostlar durum bu şekilde okuduğunuz için teşekkürler.

Başlık yanlış düzeltilmiş.

.

Merhaba yaklaşık 2 hafta önce item satış sitesinde 20kya ilk mailli bir hesap aldım. Yani öyle saniyordum. Kendisi farkli bir maile orijinal maildeki ilk mail kanıtlarini, faturalari vs aktarmiş orijinal tarihleri ile birlikte 1E bir aktarmış. Neyse bir 12 saat sonra falan hesap gitti büyük ihtimal pullback atti. Ve sürekli beni oyaladi ticket aç vs. ben de ilk mailin ben de olduğundan %100 emin olduğum için ticketlardan olumlu sonuçlar çıkar diye bekliyordum. Fakat sahte ilk mailden yazdiğim için dönüş gelmedi tickettan. Satici da sürekli oyalamaya devam etti ne yapmam gerektiğini falan anlatti tabii ki de tickettan dönüş gelene kadar satici çoktan gelen parayla Growtopia bgl ilanlari alip kaçmiş. 6 gün falan ulaşamadim saticiya sonra o hesabi satin aldiğim İtemsatış hesabindan mesajlar gelmeye başladi yaşinin 14 olduğundan bu işlemleri kendisinin yapmadiğindan bahsetti. Hesabinin çalindiğini söyledi. Sesliye girip ekran açti çocuk ve farkli bölgeden giriş loglarini gösterdi ve Growtopia bgl aldiği ilanlari gösterdi. Yani eğer gerçekten çocuk hesabını çaldirdiysa çalan kişiler 20k ile bgl alarak aklamişlar parayi yani para uçup gitmiş. Dostlar şimdi sahte ilk mail olduğunun kanitli videosu var zaten elimde itemsatişa da ilettim zaten mail 2025 Eylül ayinda kurulmuş. Şimdi item satiş dava edebileceğimi söylüyor eğer çocuk haklıysa kendisi suçsuzsa bu çocuğa ne olur dava açarsak ya da yalan atiyorsa yaşim küçük diye gerçekten dolandıran oysa ne olur? Dava açmali miyim sizce? Reşit değilim ve dava işlerine bulaşmak istemiyorum derslerimle ilgileniyorum. İtem satiş bana davayi tamamen kendileri yürüteceğini benim hiçbir şey yapmayip sadece beklemem gerektiğini söylediler. Sizce de böyle mi olur? Yoksa en sonunda benim de bu dava ile ilgilenmem gerekip mahkemelere falan katılmam gerekir mi? Dostlar durum bu şekilde okuduğunuz için teşekkürler.

Başlık yanlış düzeltilmiş.

Hocam keşke hemen siparişi onaylamasaydınız ben genelde o tarz işlerde 1-2 gün sonra onaylamayı tercih ediyorum ama 20k paranız gittiyse hakkınızı arayın az miktar değil sonuçta.

Açsan da hiçbir sonuç çıkmaz. Daha olayın ne olduğu bile belli değil. Uğraşmaya değmez.

Ortada 20 bin var hocam az bir parada değil uğraşmaya değecek bir para neden uğraşmasın.

İtem satişin dava açmasina onay verdiğimi söyledim.

Hocam elinizde video kaydı falan varsa reşit olmadığınızı söylediniz anne babanıza söyleyin o video kaydıyla bir avukatınıza danışın ama sorunu İtemsatış'ın çözüceğini sanıyorum.

@Royce0 Hocam hesap satışının kendisi bile yasak normalde. Ve o sitede hesap satıp aylar sonra hesabı geri çeken çok fazla kişi var. Hiç birine bir şey olduğunu da görmedim, hala devam ediyorlar. Aynısı benim de başıma gelmişti çünkü. Bir de eğer satıcının söylediği gibi hesabı çalınıp başkası yaptıysa işler çok daha zor olur. Ben her halükarda o paranın geri alınabileceğini düşünmüyorum. Tabii doğru söylüyorsunuz aslında, az bir para da değil.

İtem satişin dava açmasina onay verdiğimi söyledim.

Sizi bir kere daha dolandıracaklar galiba. İtemsatış daha sattığı ürünün arkadasında duramayan bir site, bir de insanların davasıyla mı uğraşacak? Bütün dava işlemlerini ve masrafları siz yürütüyorsunuz, İtemsatış sadece dava onaylandığında satıcının kimlik ve IP bilgilerini vermekle yükümlü.

@Royce0 hocam hesap satışının kendisi bile yasak normalde. Ve o sitede hesap satıp aylar sonra hesabı geri çeken çok fazla kişi var. Hiç birine bir şey olduğunu da görmedim, hala devam ediyorlar. Aynısı benim de başıma gelmişti çünkü. Bir de eğer satıcının söylediği gibi hesabı çalınıp başkası yaptıysa işler çok daha zor olur. Ben her halükarda o paranın geri alınabileceğini düşünmüyorum. Tabii doğru söylüyorsunuz aslında, az bir para da değil.

Yeterli delil ile dolandırıcılık suçlaması ile karşı taraf ceza alabilir. Bunlar olmayacak şeyler değil. Bir şey olduğunu görmedim mantığı ile hakkınızı aramaktan vazgeçmemelisiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı