İtemsatış'ta satış yaparken vergi ödemek gerekir mi?

berljjn

Zeptopat
Merhaba arkadaşlar. İtemsatış sitesi üzerinden satış yapıyorum ve kazancımı Papara ve banka hesabıma çekiyorum. Vergi konusunda kafam takıldı ve site yönetimine yazdım. Kendisi yıllık tutar hakkında bir şey söyledi ama detay vermedi ve muhasebeciyle görüşmemi istedi. Çevremde ve tanıdık muhasebeci yok ben de burada konu açmak istedim. Yıllık tutardan kastı ne olabilir? Ve para çekme kısmından Binance kupon kodu olarak çekim var. Onunla çeksem vergi ödemem gerekir mi? Teşekkürler şimdiden. Site yönetiminin dediği mesajın görüntüsünü aşağıya bıraktım. Aylık kazancım değişiyor ama asgeri ücrete yakın diyebilirim. İleride daha fazla artacağınada eminim maalesef.

Yıllık kazanç 240 bin TL'yi aştığında şahıs şirketi kurup KDV, gelir vergisi vs. ödemelisin diye biliyorum e-ticarette böyle yazıyor ama İtemsatış ne diye geçiyor bilmiyorum.

Yıllık kazanç 240 bin TL'yi aştığında şahıs şirketi kurup KDV, gelir vergisi vs. ödemelisin diye biliyorum e-ticarette böyle yazıyor ama İtemsatış ne diye geçiyor bilmiyorum.

Araştırdım fakat bende bulamadım İtemsatış hakkında. Sanal ürün satışı hakkında limit yüksekti diye yazıyordu ama emin olamadım.

Merhaba hocam muhasebeciyim konu ile alakalı sormak istediklerinizi cevaplayabilirim.

Merhaba hocam muhasebeciyim konu ile alakalı sormak istediklerinizi cevaplayabilirim.

Hocam vergilendirme kısmını merak ediyorum İtemsatış sitesi için. Yıllık kazanç dediği nedir site yönetiminin. Belirtseydi ona göre çekim limiti koyardık.

Hocam İtemsatış size, sosyal medya kazanç istisnasından bahsetmiş fakat sizinkisi ticari kazanç oluyor ondan dolayı bundan yararlanamazsınız, yani düzenli olarak gelir sağlayıp ödeme alacaksanız, bana kalırsa şahıs şirketi kurmanızda yarar var, ki 18 yaşına girmiş 29 yaşını geçmemişseniz genç girişimci desteğinizde var, bunun gibi şeyler var.

Ki bu bahsettiğim masraflar göz ile büyütülecek şeyler değil.

H

Hocam ben 2 haftada Shopier üzerinden 5500 TL kazandım 18 yaşından küçüğüm ve hesabımı kapadım vergi cezası yer miyim? Bir yerde okudum 20.000 TL geçmemesi lazımış

Bundan sonra kripto ile çekersem fark edilir mi, site üzerinden Binance kuponu alacağım. Banka hesaplarıma artık çekim vermemeyi düşünüyorum. Bu işi birkaç ay yapacağım Max, sonra salacağım bu siteyi.

H

Hocam ben 2 haftada Shopier üzerinden 5500 TL kazandım 18 yaşından küçüğüm ve hesabımı kapadım vergi cezası yer miyim? Bir yerde okudum 20.000 TL geçmemesi lazımış.

Çok dikkat çekebilecek bir meblağ değil, fakat hiç belli olmuyor böyle işler, bana kalırsa hiçbir şey olmaz hocam.

Şöyle hocam artık kriptoda da denetim var, ama banka hesabına göre daha güvenli diyebilirim, dediğim gibi düzenli gelir elde etmezsen sorun olmaz, böyle işler göze çarpma ile olur.

Şöyle hocam artık kriptoda da denetim var, ama banka hesabına göre daha güvenli diyebilirim, dediğim gibi düzenli gelir elde etmezsen sorun olmaz, böyle işler göze çarpma ile olur.

Banka hesabına aktarım yapmayacağım hocam. Soğuk cüzdana atacağım. Sıkıntı yapar mı dersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…