İtemsatış'ta satış yaparken vergi ödemek gerekir mi?

Haklısınız hocam, sürekli para kazanılan bir yer değil bence garanti değil yani sürekli yüksek kazanç sağlamak. Şimdiden şahıs şirketi açmayı düşünüyordum ama vazgeçtim, size teşekkür ediyorum hocam.

Hocam, ben de item şatışdan al-sat yaptım. Son 1.5 yılda 40.000 - 60.000TL gelir ettim, ama satış fiyatından hesaba katarsam itemde 250.000TL gösteriyor, vergi daireside bakarsa toplam kazanca bakıyor diye biliyorum. Sizce bu ileride problem yaratır mı?

Hocam, ben de item şatışdan al-sat yaptım. Son 1.5 yılda 40.000 - 60.000TL gelir ettim, ama satış fiyatından hesaba katarsam itemde 250.000TL gösteriyor, vergi daireside bakarsa toplam kazanca bakıyor diye biliyorum. Sizce bu ileride problem yaratır mı?

Banka hesabına çektiğin tutar üzerinden vergilendirilirsin, böyle durumlarda genellikle 2-3 yıl sonra vergi dairesi tespit edip seni çağırır izah etmeni ister, izah edemezsen ki, vergi kaçırmaya giriyor, geriye dönük geçmiş vergilerin + faizini ister.

Banka hesabına çektiğin tutar üzerinden vergilendirilirsin, böyle durumlarda genellikle 2-3 yıl sonra vergi dairesi tespit edip seni çağırır izah etmeni ister, izah edemezsen ki, vergi kaçırmaya giriyor, geriye dönük geçmiş vergilerin + faizini ister.

Şu anda vergi dairesine gidip ödesem 250.000TL için ne gösterir bir bilgin var mı?

O şekilde ödenmiyor, şahıs şirketi açmanız gerekli, para çektiğiniz zaman fatura kesmeniz gerekli, faturalar %20 KDV dahil olması gerekli örneğin 100.000 TL'lik fatura kesmenizde /1.20 formülü ile 16.666, 66 KDV ödemeniz gerekli, bu vergiden ise gider gösterebilip vergiyi düşerebilirsiniz, örneğin yemek fişleri, bilgisayar fatura vs gibi gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı