Üstadım benim de anlamakta güçlük çektiğim husus şurası; eğer ilgili personellerin gözetimi dahilinde bir suç gerçekleşmişse, sorumlu personel görev yerini terk etmişse ya da sorumlu personel görev esnasında mesleki değerlere aykırı davranışlar sergilemiş ise böylesine bir durumda ilgili personeller hakkında hukuki süreç başlatılır, disiplin soruşturması oluşturulur ve somut delillerle prosedür desteklenir.
Bu resmiyet kılıfına entegre edilmeye çalışılmış bir uyarı metni falan mı inanın hiç emin olamadım. Ayrıca "ekte sunulan talimat doğrultusunda..." yazılmış olan açıklamaya ithafen görev ve sorumlulukların tanımlandığı herhangi bir ek belge tarafınıza ulaştırılmadıysa bunu da talep etmeniz gerekmektedir.
Şunu da belirtmemde fayda var benim perspektifimde yapılan bu tebligat "Usulsüz Tebligat" olarak nitelendirilmelidir. Meslektaşlarınız tebellüğ işlemini dahi nasıl yaptılar açıkçası çok merak ediyorum.
Biliyorum belki beklediğiniz yardımı sağlayamamış olabilirim ancak ilerleyen zamanlarda hukuki ya da kurumsal bağlamda zorluklarla karşılaşmamanız adına hatalı yönlendirmeler yapmak istemiyorum.
Mevcut duruma ithafen yine de şöyle bir itiraz dilekçesi örneği paylaşarak bahsi geçen konuyu tamamen sizlere devrediyorum:
İLGİLİ MAKAMA (İŞLETME ADI/KURUM ADI)
Sunulmak üzere
İNSAN KAYNAKLARI DEPARTMANLIĞI'NA/ İLGİLİ GÜVENLİK BİRİMİ'NE
İTİRAZ EDEN: ..... .......
T.C. KİMLİK NO: ...........
GÖREV YERİ: (Pozisyon ve Pozisyonun Yürütüldüğü Lokasyon)
TEBLİĞ TARİHİ: .... ve Bağlı Birimleri Güvenlik Tedbirleri, Eksikliklerin Giderilmesine Dair İş ve İşlemler Hakkında ilgili karar tarafıma .../.../.... tarihinde teslim edilmiş olup itirazım yasal süreç içerisinde hukuka uygundur.
TEBLİGAT NO: (Varsa Eğer)
KONU: Tebligatta belirtilen hiçbir iddianın benim görevimi yürütme sürecim ve gözlemim esnasında gerçekleşmemesi sebebiyle tebellüğ işlemini tarafımca uygulamayı reddetme talebimi içerir itiraz dilekçemdir.
AÇIKLAMALAR:
1-) 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun çerçevesinde görevimi ifa ederken, işbu tebligatta belirtilen iddiaların doğru olmadığı kanaatindeyim.
2-) Tebligatta belirtilen "...görev yeri ve idarenin talimatlarına uymadıkları..." ve "... şüpheli şahıs veya şahısların görev alanı dahilinde dolaşmalarını fark etmedikleri..." gibi iddialar, tarafıma atfedilmiş haksız ithamlardan ibarettir.
3-) Görevimi efektif ve yüksek sorumluluk bilinci içerisinde ifa ettiğime inanmakla birlikte, görev alanımda belirlenen güvenlik tedbirlerini kanunun bana tanıdığı yetkiler dahilinde eksiksiz bir şekilde uygulamaktayım. Görev sırasında amirlerim tarafından denetim altında tutulduğum göz önünde bulundurulduğunda, atfedilen bu suçlamaların asılsız olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca, herhangi bir ihmalim olduğuna dair yazılı ve somut hiçbir bir kanıt tarafıma sunulmamıştır.
SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıklanan gerekçeler bağlamında, şahsıma sunulan tebligatın yeniden gözden geçirilmesini ve ilgili iddiaların geri çekilmesini talep eder, hakkımda herhangi bir yaptırım uygulanmaması ile birlikte tebellüğ işlemini reddettiğimi tarafınıza arz ederim.
Saygılarımla,
POZİSYON
AD SOYAD
İMZA
TARİH