İtiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Daha fazla  
Ö. G. G olarak çalışıyorum. Bugün imzalanması için bir tebligat bırakmışlar. Sözde 5188'e uygun davranmıyormuşuz, sürekli telefonla oynuyormuşuz, hırsızlık olmuş haberimiz yokmuş vs. uydurmuşlar bir şeyler.

Diğer çalışanlar okumadan imzalamış geçmiş. Ama ben bunu imzalarsam yazılı her şeyi kabul etmiş olacağım. O yüzden de imzalamadım. Bu yazıya nasıl bir itiraz dilekçesi hazırlayabilirim?

IMG_20241105_231209.jpg

100 e yakın personeli olan birden fazla kuruma dağılmış bir firma. Hepsi için genelleme yaparak böyle bir yazı hazırlamışlar.

Koyu renk ile yazdıkları olaylar oldu ise ilgili personel hakkında tutanak tutmak yerine herkesi zan altında bırakmışlar.

Tekrardan merhabalar, iyi akşamlar ve iyi kazançlar diliyorum. Son olarak ekte bahsedilen talimatlarla ilgili sizlere hitap etmeyen husus tam olarak nedir? İmza atmayı reddetmenizi sağlayan temel hususu da bilmem faydalı olabilir çünkü muhatap kişi tebellüğ işlemini reddettiği andan itibaren disiplin soruşturması başlatılabilir.

İlgili yazıda koyu renk ile yazılmış hiçbir şeyi kabul etmiyorum. Ha kulübede telefonu çıkarıp müzik dinliyorum veya video izliyorum ama kulübede güvenlik kamerası yok yani ispat edemezler.

Birde telefonla ilgilendiğim gerekçesi ile hiçbir zaman tutanak yazılmadı. Ki yazamazlarda, çünkü proje için haberleşmeyi kişisel cep telefonlarımız ile yapıyoruz. Telsizimiz yok.

Yani koyu renk ile yazılanlardan 1 i olduysa bile diğer hiç biri olmadı. Ama firmaya oradan şu maddeyi çıkarın diyemeyeceğim için, direkt hepsini reddediyorum.

Telefonla ilgilenme harici, görev yeri ve idari talimata uyuyorum. Görevim sırasında hiçbir hırsızlık olayı yaşanmadı. Şüpheli şahıs vb. bir olay da yaşanmadı.

Birde ilgili yazıda amirlerinde kurala uymadığı, keyfi davrandığı kısımlar var ama tebligatı imzalaması için proje amirine yer verilmemiş. Sadece ö.g.g. personeli imzalıyor. Buda ayrımcılıktır.

Üstadım benim de anlamakta güçlük çektiğim husus şurası; eğer ilgili personellerin gözetimi dahilinde bir suç gerçekleşmişse, sorumlu personel görev yerini terk etmişse ya da sorumlu personel görev esnasında mesleki değerlere aykırı davranışlar sergilemiş ise böylesine bir durumda ilgili personeller hakkında hukuki süreç başlatılır, disiplin soruşturması oluşturulur ve somut delillerle prosedür desteklenir.

Bu resmiyet kılıfına entegre edilmeye çalışılmış bir uyarı metni falan mı inanın hiç emin olamadım. Ayrıca "ekte sunulan talimat doğrultusunda..." yazılmış olan açıklamaya ithafen görev ve sorumlulukların tanımlandığı herhangi bir ek belge tarafınıza ulaştırılmadıysa bunu da talep etmeniz gerekmektedir.

Şunu da belirtmemde fayda var benim perspektifimde yapılan bu tebligat "Usulsüz Tebligat" olarak nitelendirilmelidir. Meslektaşlarınız tebellüğ işlemini dahi nasıl yaptılar açıkçası çok merak ediyorum.

Biliyorum belki beklediğiniz yardımı sağlayamamış olabilirim ancak ilerleyen zamanlarda hukuki ya da kurumsal bağlamda zorluklarla karşılaşmamanız adına hatalı yönlendirmeler yapmak istemiyorum.

Mevcut duruma ithafen yine de şöyle bir itiraz dilekçesi örneği paylaşarak bahsi geçen konuyu tamamen sizlere devrediyorum:

İLGİLİ MAKAMA (İŞLETME ADI/KURUM ADI)
Sunulmak üzere
İNSAN KAYNAKLARI DEPARTMANLIĞI'NA/ İLGİLİ GÜVENLİK BİRİMİ'NE

İTİRAZ EDEN:
..... .......
T.C. KİMLİK NO: ...........
GÖREV YERİ: (Pozisyon ve Pozisyonun Yürütüldüğü Lokasyon)
TEBLİĞ TARİHİ: .... ve Bağlı Birimleri Güvenlik Tedbirleri, Eksikliklerin Giderilmesine Dair İş ve İşlemler Hakkında ilgili karar tarafıma .../.../.... tarihinde teslim edilmiş olup itirazım yasal süreç içerisinde hukuka uygundur.
TEBLİGAT NO: (Varsa Eğer)

KONU: Tebligatta belirtilen hiçbir iddianın benim görevimi yürütme sürecim ve gözlemim esnasında gerçekleşmemesi sebebiyle tebellüğ işlemini tarafımca uygulamayı reddetme talebimi içerir itiraz dilekçemdir.

AÇIKLAMALAR:
1-)
5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun çerçevesinde görevimi ifa ederken, işbu tebligatta belirtilen iddiaların doğru olmadığı kanaatindeyim.

2-) Tebligatta belirtilen "...görev yeri ve idarenin talimatlarına uymadıkları..." ve "... şüpheli şahıs veya şahısların görev alanı dahilinde dolaşmalarını fark etmedikleri..." gibi iddialar, tarafıma atfedilmiş haksız ithamlardan ibarettir.

3-) Görevimi efektif ve yüksek sorumluluk bilinci içerisinde ifa ettiğime inanmakla birlikte, görev alanımda belirlenen güvenlik tedbirlerini kanunun bana tanıdığı yetkiler dahilinde eksiksiz bir şekilde uygulamaktayım. Görev sırasında amirlerim tarafından denetim altında tutulduğum göz önünde bulundurulduğunda, atfedilen bu suçlamaların asılsız olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca, herhangi bir ihmalim olduğuna dair yazılı ve somut hiçbir bir kanıt tarafıma sunulmamıştır.

SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıklanan gerekçeler bağlamında, şahsıma sunulan tebligatın yeniden gözden geçirilmesini ve ilgili iddiaların geri çekilmesini talep eder, hakkımda herhangi bir yaptırım uygulanmaması ile birlikte tebellüğ işlemini reddettiğimi tarafınıza arz ederim.

Saygılarımla,

POZİSYON
AD SOYAD
İMZA
TARİH

Son düzenleme:
Üstadım benim de anlamakta güçlük çektiğim husus şurası; eğer ilgili personellerin gözetimi dahilinde bir suç gerçekleşmişse, sorumlu personel görev yerini terk etmişse ya da sorumlu personel görev esnasında mesleki değerlere aykırı davranışlar sergilemiş ise böylesine bir durumda ilgili personeller hakkında hukuki süreç başlatılır, disiplin soruşturması oluşturulur ve somut delillerle prosedür desteklenir.

Bu resmiyet kılıfına entegre edilmeye çalışılmış bir uyarı metni falan mı inanın hiç emin olamadım. Ayrıca "ekte sunulan talimat doğrultusunda..." yazılmış olan açıklamaya ithafen görev ve sorumlulukların tanımlandığı herhangi bir ek belge tarafınıza ulaştırılmadıysa bunu da talep etmeniz gerekmektedir.

Şunu da belirtmemde fayda var benim perspektifimde yapılan bu tebligat "Usulsüz Tebligat" olarak nitelendirilmelidir. Meslektaşlarınız tebellüğ işlemini dahi nasıl yaptılar açıkçası çok merak ediyorum.

Biliyorum belki beklediğiniz yardımı sağlayamamış olabilirim ancak ilerleyen zamanlarda hukuki ya da kurumsal bağlamda zorluklarla karşılaşmamanız adına hatalı yönlendirmeler yapmak istemiyorum.

Mevcut duruma ithafen yine de şöyle bir itiraz dilekçesi örneği paylaşarak bahsi geçen konuyu tamamen sizlere devrediyorum:

İLGİLİ MAKAMA (İŞLETME ADI/KURUM ADI)
Sunulmak üzere
İNSAN KAYNAKLARI DEPARTMANLIĞI'NA/ İLGİLİ GÜVENLİK BİRİMİ'NE

İTİRAZ EDEN:
..... .......
T.C. KİMLİK NO: ...........
GÖREV YERİ: (Pozisyon ve Pozisyonun Yürütüldüğü Lokasyon)
TEBLİĞ TARİHİ: .... ve Bağlı Birimleri Güvenlik Tedbirleri, Eksikliklerin Giderilmesine Dair İş ve İşlemler Hakkında ilgili karar tarafıma .../.../.... tarihinde teslim edilmiş olup itirazım yasal süreç içerisinde hukuka uygundur.
TEBLİGAT NO: (Varsa Eğer)

KONU: Tebligatta belirtilen hiçbir iddianın benim görevimi yürütme sürecim ve gözlemim esnasında gerçekleşmemesi sebebiyle tebellüğ işlemini tarafımca uygulamayı reddetme talebimi içerir itiraz dilekçemdir.

AÇIKLAMALAR:
1-)
5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun çerçevesinde görevimi ifa ederken, işbu tebligatta belirtilen iddiaların doğru olmadığı kanaatindeyim.

2-) Tebligatta belirtilen "...görev yeri ve idarenin talimatlarına uymadıkları..." ve "... şüpheli şahıs veya şahısların görev alanı dahilinde dolaşmalarını fark etmedikleri..." gibi iddialar, tarafıma atfedilmiş haksız ithamlardan ibarettir.

3-) Görevimi efektif ve yüksek sorumluluk bilinci içerisinde ifa ettiğime inanmakla birlikte, görev alanımda belirlenen güvenlik tedbirlerini kanunun bana tanıdığı yetkiler dahilinde eksiksiz bir şekilde uygulamaktayım. Görev sırasında amirlerim tarafından denetim altında tutulduğum göz önünde bulundurulduğunda, atfedilen bu suçlamaların asılsız olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca, herhangi bir ihmalim olduğuna dair yazılı ve somut hiçbir bir kanıt tarafıma sunulmamıştır.

SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıklanan gerekçeler bağlamında, şahsıma sunulan tebligatın yeniden gözden geçirilmesini ve ilgili iddiaların geri çekilmesini talep eder, hakkımda herhangi bir yaptırım uygulanmaması ile birlikte tebellüğ işlemini reddettiğimi tarafınıza arz ederim.

Saygılarımla,

POZİSYON
AD SOYAD
İMZA
TARİH
Bu dilekçeyi birebir yazmadan önce kendi adınıza çeşitli düzenlemeler yapmayı unutmayınız. Ayrıca, Bu dilekçenin yanında tarafınıza gönderilen tebligatın örneğini de ek olarak sunmayı unutmayınız. Başlığı sayfanın üst orta konumuna, sayfanın sonunda yer alan pozisyon, ad soyad, imza, tarih gibi unsurları da sayfanın sağ alt köşesine yazınız. Son olarak firmanızın etik değerler çerçevesinde hareket edip etmediğini bilmiyorum ancak işinizi riske atmak istemiyorsanız eğer itiraz dilekçenize ve ek olarak sunacağınız örnek tebligatın herhangi bir köşesine gizli paraf atmanız, "evrakta sahtecilik" gerçekleşmemesi bakımından yüksek öneme sahiptir.

Son düzenleme:
Firmanın etik değerler ile alakası yok hocam. Hukuksuz işler yapıyorlar. İtiraz edeni de İKA nın önüne koyuyorlar, derdini onlara anlat diyorlar.
İtiraz ile ek olarak sunacağınız tebligatın örneğini saklayın (fotoğraflarını çekmek faydalı olabilir), teslim edeceğiniz belgelere gizli paraf uygulamayı unutmayın. Ayrıca bu belgeyi gerekli yerlere ilettikten sonra görevinizi iyi ifa etmediğinize dair en ufak bir somut kanıta dahi sahip olurlarsa bu hikayenin mutlu sonla bitmeyeceğinden emin olun. Yürüteceğiniz tüm eylemler kendi sorumluluğunuz dahilindedir. Bahsi geçen konu bağlamında hiçbir eylem benim yükümlülüğüm dahilinde değildir.

Riski üstlenerek hareket edin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı