İtopta SteelSeries Arctis 1 Wireless ürün değişimi yapmıyor mu?

Riddikuluss01

Megapat
Yer
Seyhan
Daha fazla  
1.5 ay önce İtopya'ya göndermiştim kulaklığı mikrofonu çalışmıyor diye. Bugün mail attılar ücter iadesi yapılacak diye. Kulaklık 2 katı zamlanmış nasıl ürün değişimi alabilirim? Tüketici hakem heyetine başvurmam gerekli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
1.5 ay önce İtopya'ya göndermiştim kulaklığı mikrofonu çalışmıyor diye. Bugün mail attılar ücter iadesi yapılacak diye. Kulaklık 2 katı zamlanmış nasıl ürün değişimi alabilirim? Tüketici hakem heyetine başvurmam gerekli mi?
Ücret iadesi istemediğinizi ve 6502 sayılı kanunun 11. Maddesi dahilinde seçimlik haklarınızın saklı olduğunu, rızanız olmadan iade yapılamayacağını yazı ile belirten bir cevap gönderin.

Buna rağmen iade yapılırsa, bu attığınız epostanın pdf/çıktısı ile birlikte THH hakem heyetine rızanız dışında iade yapıldığından dolayı ilgili kanun maddelerini ekleyerek size yapılan iade tutarı karşılığında seçimlik hakkınız olan değişim yapılmasını istediğinizi arz eden bir dilekçede isteğinizi belirtebilirsiniz.

1.5 ay önce göndermiş olmanızdan dolayı zaten seçimlik haklara sahipsiniz onu da eklemek isterim. 20 iş günü servis süresi sınırı bulunuyor, sonra seçimlik haklarınız size tanınıyor.

Arkadaşın dediğine ek olarak, ürün çıkış yılı 2019 ve çok yüksek ihtimalle ellerinde aynı ürün yok. Bu durumda misli ile değişim yani bir üst model ile değişim hakkınız var. Kesinlikle üst modeli isteyin zira para iadesi ile aynı markanın en alt modelini bile alamayacaksınız. Yok vs gibi söylemlerde bulunurlarsa 20 iş günü geçti ya hızlıca gönderin ya da THH ile muhatap olursunuz gibi söyleyin, işlerinizi hızlandıracaktır.

Süreci THH'ye değişimi için taşıyacak olursanız talebinizi altta yazacağım ifadeler çerçevesinde yapmanızı öneririm.

Rızam dışında yapılan iade tutarı karşılığında (ürün tam adı, modeli dahil) aynı özelliklere sahip veya en yakın bir üst özelliklere sahip bir ürün ile değişimini, değiştirilecek ürünün aynı özelliklere veya en yakın bir üstü özelliklere sahip olması şartının önemle karar metninde yer verilmesini arz ediyorum.
Eğer bu süreçten geçer ve değişim kararı çıkarırsanız bunu uygulamak zorunda değiller. Bu durumda kararı "ürün değişimi veya mümkün olmaması durumunda bunun güncel satış tutarından iadeye çevrilmesi" talepleri ile icraya taşıyarak icranın kesinleşmesi yani 1 haftalık süresinin dolması durumunda güncel fiyatının belirlenmesi için ilinizdeki Ticaret Odasına dilekçe gönderilir. 1-2 ay içerisinde tutarı komite tarafından belirlenir ve icra dosyasına eklenir. Bu tutar eklendikten sonra haciz işlemi başlatarak icraya vermiş olduğunuz posta/dosya ücreti + belirlenen iade tutarını alabilirsiniz.

Dediğniz gibi yazdım. Çok teşekkür ederim. Bakalım ne olacak.

Süreci THH'ye değişimi için taşıyacak olursanız talebinizi altta yazacağım ifadeler çerçevesinde yapmanızı öneririm.

Eğer bu süreçten geçer ve değişim kararı çıkarırsanız bunu uygulamak zorunda değiller. Bu durumda kararı "ürün değişimi veya mümkün olmaması durumunda bunun güncel satış tutarından iadeye çevrilmesi" talepleri ile icraya taşıyarak icranın kesinleşmesi yani 1 haftalık süresinin dolması durumunda güncel fiyatının belirlenmesi için ilinizdeki ticaret odasına dilekçe gönderilir. 1-2 ay içerisinde tutarı komite tarafından belirlenir ve icra dosyasına eklenir. Bu tutar eklendikten sonra haciz işlemi başlatarak icraya vermiş olduğunuz posta/dosya ücreti + belirlenen iade tutarını alabilirsiniz.

Hocam bu değişim süreci için belirli bir gün sayısı vat mı? 28 Nisandan bu yana haşa bir ses seda yok.

Hocam bu değişim süreci için belirli bir gün sayısı vat mı? 28 Nisandan bu yana haşa bir ses seda yok.

Bu ürünü yollamışlar şimdi mesaj geldi. İyi mi acaba bu kulaklık bilgisi olan var mı?

Son düzenleme:

Bu ürünü yollamışlar şimdi mesaj geldi. İyi mi acaba bu kulaklık bilgisi olan var mı?
Tebrikler, değiştirdikleri ürün senin eski ürününün biraz daha üstü diyebiliriz. Tam olarak farklarını öğrenmek istersen ikisinin özelliklerini arayarak karşılaştırma yapabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı