itopya.com'un yaptığı kurnazlık

İsterse bedavaya satar isterse 20K fiyata. Dolandırıcılığın yeni ismi serbest piyasa olmuş. Ama fiyatın ne kadar yükselmesinden bağımsız olarak 10-13 Mart arasındaki kampanya bitmiş.

İndirimler stoklarla sınırlı oluyor, indirime ayrılmış kampanya stoğu bitince fiyatı tavana çıkıyor. Yıllardır hep bu şekilde oluyordu zaten bunda şaşıracak bi şey yok diye düşünüyorum.
Şunu da belirtmekte fayda var, genelde aynı ürünler bi kaç defa indirime girebiliyor yani takip edersen daha sonra denk gelirse alabilirsin.

Bu anakartların diğer z590 lardan ne farkı var mesela asus un z590 modelleri çok daha ucuz.

Hocam araçların donanım paketleri gibi düşünebilirsiniz. Hatta segment olarak bile düşünebilirsiniz.
Attığınız Asus anakart arka camları elle çevirilen sıfır model ama baz paket bir araçsa Godlike merso e serisi black piaono konsol deri ısıtmalı, soğutmalı koltuklara sahip bir araç olabilir.

Mübalağa yapmamışımdır umarım. İşin aslı anakartta kullanılan componentlerin kalitesi, vrm sayısı, ses kartı kullanılan diğer teknolojiler anakart fiyatlarını etkiler.
Godlike A Tier bir anakart olmakla birlikte bütün serilerinde top seviyesidir ve MSI in amirel gemisidir. CS GO ya da LoL için aşırı abartı olup içerek üretenler, yoğun kullanımlar için daha uygundur.

Dostum anlamak istemiyorsun. Adam iki katına çıkarmamış fiyati , adamlar kampanya yapıp yarısına düşürmüş fiyati. Ki sık sık itopya da laptoplarda benzer şeyi görüyorum.
Daha sonra kendi fiyatına geri cekmişler.

Hiçbir firma zararına mal satmaz diyenleri gördüm ve bu konuda kendilerinden çok eminler fakat durum hiç öyle sandığınız gibi değil. Bir firmanın ayakta kalabilmesi için kar etmesi beklenir. Fahiş fiyattan ziyade kar beklentisi değişkenlik gösterir. 10k ya 3050,r5 3600 400 adet sistem çıkmak her babayiğidin harcı değildir. Hemen hemen %2 gibi bir marjla stok eritmişler. High-end kartlarda fiyatlar hep yüksek olur zaten. Uygun fiyatı gördüğünüz anda sipariş butonuna dayanacaksınız. İndirimlerin arkaplanında çok farklı metrikler yatar. Bunları tek tek sayamam da çok bilen arkadaşları şöyle piste alalım da fahiş fiyatla ürün satma nasıl oluyormuş kendileri ilk elden deneyimlesinler

Bu anakartların diğer z590 lardan ne farkı var mesela asus un z590 modelleri çok daha ucuz.

Zaten öyle bir problem var memlekette. Daha ucuzu varken hep pahalı olanı alma çabası. Konuyu açan arkadaşa değil lafım. Adam 5200mhz destekli anakart alıyor. 4400 mhz lik ram alıyor. 11. Nesil işlemciler 3200mhz destekli. İstersen 10k lik ram al. Hayatında değişen birşey yok. Oc yapıyorsundur profesyonel şekilde ona lafım yok. Üstüne üstlük bios tan anlamıyorlar. Biosta xmp desteği kapalı ramler 2133mhz de çalışıyor. Ama söylerken şöyle anakart aldım böyle anakart aldım demesi güzel oluyor. Bios ta ramleri 4400mhz e yada 5000 e 10000 e alınca orda o yazıyor diye o hızda çalıştığı anlamına gelmiyor. Ama tüketim çılgınlığı var bizde.
Bu arada itopya ayıp etmiş..

İtopya zaten kazıkçı bir site alacağın teknolojik ürünü önce epey, akakçe gibi toplu fiyat kıyaslayan sitelerden arat nerede ucuz ve güvenilir ise oradan alışveriş yap. Benim tecrübelerime göre n11, hepsiburada ve trendyol en ucuz satın alabileceğin yerler.

Yorumların hepsini okumadım ama şöyle bir gerçek var. Bir ürün almaya karar veriyorum, kulaklık mesela. Mpow flame solo diye bi kulaklık alacaktım mesela geçenlerde. Araştırıyorum önce özelliklerini ama bir yandan da alışveriş sitelerinde kimisinde favorilere ekliyorum kimisinde ise sepete ekliyorum beklesin diye. Satıcılara bildirim gidiyor galiba, hemen birkaç saate fiyat yükseltiyorlar. O yüzden bir şey alacak olduğum zaman önce araştırıyorum sonra direkt alıyorum artık. Bir kere de ceket aldım colezione dan 124 tl, ceketi sipariş ettim kargoladılar sonra ne olsa beğenirsiniz? Ceket 50 tl olmuş hemen. Önce alsan suç sonra olsan suç Gerçi bu zamanda hiç bir şeyin ucuzlama ihtimali yok artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…