İtopya garanti deneyimi

Daha fazla  
İtopya'ya 10 Ağustos 2024 tarihinde G24F-2 model monitörümü görev çubuğunda çıkan bozuk çizgiler sebebiyle garantiye göndermiştim, çünkü bu sorunu bir tek yaşayan ben değildim. Farklı ve aynı modelde bu sorunu yaşayan birkaç kişi daha vardı internette; herkeste garantiye yollayarak değişim yapmışlar. Bende bunun olacağını umarak garantiye gönderdim, kutulama sırasında bir tane köpüğü sığdıramamıştım ve tek köpükle gönderdim. Tek köpükle göndermem sebebiyle korunaksız bulunmuş ve bana 13 Ağustos tarihinde geri geldi ürün teknik serviste gitmeden, geldiği gibi ikinci köpüğü de bu sefer kutuya zar zor uğraşlarla sığdırıp aynı gün tekrar garanti için İtopya'ya kargoladım. Kutuya da ürünün tüm içeriklerini eksiksiz bıraktım, hatta tekrar bana gönderilmesin diye fatura fotokopisini çekip kutunun içine koydum. İlk gönderişimde ne problemi olduğuna dair bir kağıt koymamıştım içerisine, onu da fatura fotokopisiyle beraber hallettim.

1725559520267.png

Bekleme süreci başladı ve on birinci günde mail attım durumu hakkında, teknik servise gönderildiğini söylediler. (olması gerektiği gibi). On dördüncü günde müşteri hizmetlerini aradım ve aynı cevabı aldım. On altıncı günde tarafıma kargolandığına dair kargo şirketinden mesaj geldi ve mail attım. Ürünün değişimi yapıldığını ve tarafıma kargoladıklarını söylediler. Burada bir şey dikkatimi çekti: Kimse beni arayıp para değişimi mi yoksa ürün değişimi mi isteyip istemediğimi sormadı, direkt ürün değişimi yaptılar. Ben zaten ürün değişimi istiyordum fakat belki de para iadesi de isteyebilirdim, bunu neden sormadıklarını anlamadım. Forumda aynı ürünü İtopya'ya garanti amacıyla göndermiş bir kullanıcıya arayıp sormuşlar, bunu garipsedim fakat zaten ürün değişimi istiyordum. Problem olmadı.

Özetle belirtilen yasal yirmi iş günü içerisinde (ilk köpük eksiğiyle gönderişimizi saymazsak) garanti problemim çözüldü ve umarım tekrar bu sorunu yaşamam. Bugün elime değişimi yapılmış G24F-2 ulaştı. Garanti için İtopya ile problem yaşayacağımı düşünüyordum internetteki onca olumsuz durum ve yorumlardan sonra fakat şaşırttı gerçekten, memnunum. Size tavsiyem; eğer İtopya'dan bir monitör satın alacaksanız hiçbir şeyini atmayın, köpüğünü ve şeffaf poşetlerini bile. Kutusu en önemli unsur, ürün eksiksiz olsa bile eğer orijinal kutusuyla göndermezseniz garanti için lojistik desteği hiç sağlamıyorlar, direkt kendiniz teknik servise göndermeniz gerekiyor. Bu da kargoya para ödemeniz demek oluyor (tabii eğer ürününüzün teknik servisinin anlaşmalı bir kargo şirketi yoksa).

Son düzenleyen: Moderatör:
Bire bir aynı problemle ben de G24F-2 model monitörü 13 Ağustos tarihinde İstanbul Acıbadem şubesine elden teslim ettim. Şubeden teslim ederken çalışan talebimin ne olduğunu (değişim, iade, onarım) sordu. Değişim ya da onarım istediğimi belirttim. Kayıt açarken o şekilde not düştü tam 3 hafta sonra da (3 Eylül) ürünün hazır olduğuna dair mail aldım. Ama bu süreçte dediğiniz gibi onarım mı oldu değişim mi oldu hiç bir bilgilendirme yapılmadı yollanan maillerde de. Bugün teslim aldığım esnada öğrendim değişim işlemi yapıldığını.

Bundan sonra yollayacak arkadaşlar ürünün probleminin ne olduğunu yazdıkları kağıda taleplerini de yazarlarsa belki istedikleri sonucu almaları konusunda daha faydalı olur. Ben de aynı şekilde problem yaşayacağım düşüncesiyle teslim etmiştim ancak sorunsuz şekilde hallolmuş oldu, süreçten memnun kaldım.

Bu sıkıntı kronik mi bilmiyorum ancak bu problemle ilgili bir fazlaca konu açan ya da sıkıntı yaşayan var anladığım kadarıyla. Yeni alacak arkadaşların bunu da göz önünde bulundurmaları faydalarına olur.
IMG-20240813-WA0010.jpg

Gigabyte'nin G24F modeli var, sanırım onda ghosting problemi olacaktı ki bu ikinci model çıktı; G24F-2. Bu ikinci model ise 2023 veya 2022 yılında piyasaya sürülmüş olması gerek. Ben de tam bu tarihlerde aldım, yani bu sorunu yaşayan o zamanlarda kimse yoktu çünkü ürünü daha tam bir yıl kullanan kimse yoktu. Şimdi tam bir yıl kullanan bizler bu kronik problemi bulmuş olduk, keşke bulacak bir kronik problemi olmasaydı bu ürünün. Neyse, umarım bir yıl sonra yine garantiye göndermem gerekmez.

Eğer şu anki miktarıyla para iadesi yapsalardı kesinlikle para iadesi isterdim ve farklı bir monitör alırdım. @fod bu arada sizin attığınız ekran görüntüsü bu problemin başlangıcı, eğer bu problemle iki hafta daha monitörü kullanırsanız o çizgi yavaş yavaş siyah oluyor ve tamamen görev çubuğunu kapatıyor. Ben iki hafta böyle kullandım monitörü, garantiye göndermeye üşendiğimden.

Aynı fikirdeyim, mevcut fiyattan iade olacak olsa hiç düşünmeden ben de para iadesi isterdim ama böyle bir uygulamayı zaten hiçbir marka yapmıyor diye biliyorum. O siyahlaşma olayından da haberim yoktu açıkçası, bu durumdan bahseden konuya denk gelmedim hiç.

Ben geçen sene martta satın almıştım. Problem yaklaşık bir buçuk sene sonra ortaya çıktı. Umarım bu gelen monitörlerde aynı sıkıntıyı yaşamayız. O zamana kadar garantim bitmiş oluyor.

Aynı sorun bende de çıktı yaklaşık 1 ay önce halen bekliyorum değişim kararı çıktı maile dönüş yapmıyorlar.
Mail haricinde telefonla irtibata geçmeyi denediniz mi? Monitörü servise itopya üzerinden değil de direkt kendiniz mi gönderdiniz, normalde değşim kararının zaten direkt onlara ulaşmış olması gerekir diye düşünüyorum.

Mail haricinde telefonla irtibata geçmeyi denediniz mi? Monitörü servise İtopya üzerinden değil de direkt kendiniz mi gönderdiniz, normalde değşim kararının zaten direkt onlara ulaşmış olması gerekir diye düşünüyorum.

Ben direkt WhatsApp destekten aldığım kod ile gönderdim mesela. Aynı durumu yaşıyorum. Önce ürünü gönderdim, ürün teslim edildi 1 hafta geçti kimseden haber yok. Bu sefer aradım dedim ürünümü gönderdim garantiye 1 hafta oldu kimse geri dönüş yapmıyor. Garanti dedi ki ürüne "değişim/iade kararı çıkmıştır destek@itopya.com'a mail atın" attım maili. Bir hafta da öyle oluyor hiçbir dönüş yok. WhatsApp destek hattı, 5 ile 10 iş günü içinde maillere dönüyorlar sırayla diyorlar ama hiç inanmıyorum. Bilgisayarım geldi, monitörüm olmadığı için oynayamıyorum cidden pişmanlık İtopya. Yıllardır İncehesap kullanıyorum bir kere benzer durumu yaşamadım ne olduysa hep aşırı ilgilendiler ve çok hızlı çözdüler hep.

Ben direkt WhatsApp destekten aldığım kod ile gönderdim mesela. Aynı durumu yaşıyorum. Önce ürünü gönderdim, ürün teslim edildi 1 hafta geçti kimseden haber yok. Bu sefer aradım dedim ürünümü gönderdim garantiye 1 hafta oldu kimse geri dönüş yapmıyor. Garanti dedi ki ürüne "değişim/iade kararı çıkmıştır destek@itopya.com'a mail atın" attım maili. Bir hafta da öyle oluyor hiçbir dönüş yok. WhatsApp destek hattı, 5 ile 10 iş günü içinde maillere dönüyorlar sırayla diyorlar ama hiç inanmıyorum. Bilgisayarım geldi, monitörüm olmadığı için oynayamıyorum cidden pişmanlık İtopya. Yıllardır İncehesap kullanıyorum bir kere benzer durumu yaşamadım ne olduysa hep aşırı ilgilendiler ve çok hızlı çözdüler hep.
Doğrudur hocam, sanırım ilk teslim sürecini yüz yüze hallettiğim için bende o mail atma mevzularına hiç girmedik, onlar bana ürününüz hazır maili attılar. Bu nedenle bahsettiğiniz durumla ilgili pek bir fikrim yok. Umarım kısa sürede halledilir.

Doğrudur hocam, sanırım ilk teslim sürecini yüz yüze hallettiğim için bende o mail atma mevzularına hiç girmedik, onlar bana ürününüz hazır maili attılar. Bu nedenle bahsettiğiniz durumla ilgili pek bir fikrim yok. Umarım kısa sürede halledilir.

Sizden sonra merak ettim tekrar destek hattına yazdım.

Verdikleri cevap: Değişim ve iade onaylandı (hangisini talep ettiyseniz) değişim talep ettiğim için de ürünün değiştirilerek tarafıma gönderileceğini söylediler. Yazmasak hiçbir bilgi yok. Ne zaman verilecek kargoya vs. cidden anlamak zor bu firmayı. Tavırlarını söylemiyorum bile sanki hayrına verdiler monitörü. Öyle soğuk, samimiyetsiz, aşağılayıcı bir tavırla iletişim kuruyor destek hattı.

Son düzenleme:
Sizden sonra merak ettim tekrar destek hattına yazdım.

Verdikleri cevap: Değişim ve iade onaylandı (hangisini talep ettiyseniz) değişim talep ettiğim için de ürünün değiştirilerek tarafıma gönderileceğini söylediler. Yazmasak hiçbir bilgi yok. Ne zaman verilecek kargoya vs. cidden anlamak zor bu firmayı. Tavırlarını söylemiyorum bile sanki hayrına verdiler monitörü. Öyle soğuk, samimiyetsiz, aşağılayıcı bir tavırla iletişim kuruyor destek hattı.
O konuda haklısınız üstteki mesajlardan birinde bahsetmiştim. Ürünü gidip teslim aldığım esnada öğrenmiştim ne işlem yaptıklarını. Bu konuda düzeltmeleri gereken noktalar olduğunu düşünüyorum ben de. En azından istediğiniz sonuç çıkmış, hayırlı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı