İtopya garanti süreci

İtopya ile iletişime geçip böyle bir durum yaşansa şu konuya hak verebilirim. Ama İtopya'nın olayla hiç bir alakası yokken iletişime dahi geçilmemişken böyle bir olayda bu şekil tavır almak yanlış. Arkadaşımız mağdur tamam ama bunun sorumlusu bu konuda İtopya değil. Eğer ürünü İtopya üzerinden servise yönlendirilmiş olsaydı tamam o zaman durum farklı olabilirdi. Ama şuan mevcut durumun onlar ile ilgisi yok.

Kanun sorumluluğun ortak olduğunu söylüyor, bunun sebebini kısaca açıklamaya çalışayım. Herhangi bir satıcıdan aldığınız ürünün ithalatçısına ya da teknik servisine güvenmek zorunda değilsiniz, siz alırken satıcıyı bilirsiniz. İtopya çağrı merkezini arayıp garanti ile ilgili bölümü tuşladığınızda size ilk olarak kendiniz göndermenizi tavsiye eder, dilerseniz bizim aracılığımızla da gönderebilirsiniz diye ekler ama onların tercihleri doğal olarak herkesin kendi ürününü servise kendilerinin göndermesi. Ben ürünün değiştirileceğini bilmiyordum, asıl amacım tamir edilip geri verilmesini sağlamaktı, ama değiştirilmesine karar verildi. Bu durumda ürünü kimden talep edeceğim konusunda tercih hakkım doğuyor. Kingston Türkiye'nin kurumsal yapısını bilmiyorum, bir Türkiye adresini bulamadım. Distribütör kimdir, ithalatçı kimdir bilmiyorum, aslında bilmek zorunda da değilim açıkçası. Peki bunu kim bilir? Satıcı bilmek zorunda çünkü onlarla işi olan o. Son kullanıcının satıcıdan talep etmesinin de mantığı budur nihayetinde. Destek Bilişim'e sorduğumda Kingston TR ile görüşün diyor, aynısını İtopya'da diyor. Bir telefon ya da adres yok, iletişim formları işe yaramıyor, bu yüzden satıcının çözmesini bekliyorum. Zaten konunun amacı karalamak değil, süreci olduğu gibi aktarmaya çalıştım.

Asıl mesele esnaflıkla alakalı.
Esnaf demek sadece satarken degil bu gibi ters durumlarda da ilgilenen kimse demektir.
Burada gördüğümüz sey belli itopya satarken esnaf ama garanti sürecinde "hiiiiç uğraşasımız yok" tavrı ortada.
itopyanın hatası yok diye savunmak beyhude.

Tekrar merhaba,
23 Temmuz 2020 tarihinde ikamet ettiğim ilçenin tüketici hakem heyetine konu ile ilgili başvuruda bulunmuştum. 25 Mart 2021 tarihinde karara bağlandı ve klavyenin yenisi ile değiştirilmesine karar verildi. Karar tebliğ edildikten sonra İtopya'ya başvurarak kararın gereğini talep edeceğim. Sonucu merak eden arkadaşlarımla gelişmeleri paylaşıyor olacağım. Sağlıcakla kalın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…