İtopya garanti süreci

ezuer

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: RX 6600
İşlemci: Ryzen 5 5500
RAM: Kingston HyperX Fury 1x16 GB
Anakart: Gigabyte A320M-H
PSU: NZXT C550
SSD: Samsung 970 EVO Plus 1 TB
SSD2: Patriot P210 256 GB
HDD: Seagate Barracuda 1 TB
Olayı direk attığım mail ile anlarsınız. Bakalım bu süreçte nasıl bir firma olduklarını göreceğiz.

"Merhaba ben K. A. 415**** numaralı işlemle ilgili yazıyorum. Garanti kapsamında ürünü tarafınıza gönderdim; ancak geri teslim aldığımda ürünün durumu daha kötüydü. Bu durumu hemen müşteri temsilcinize bildirdim ve ürünü tekrar göndermem gerektiği söylendi. Ürünü Penta Teknoloji'ye tekrar gönderdim, ancak bu kez stokta bulunmadığı ve iade işlemi yapılacağı belirtildi.

İtopya, stokta olmadığını ve zorunlu olarak iade yapılacağını belirtti. Konu hakkında avukat arkadaşımdan bilgi aldım. Kendisi, tarafınızın ürünün aynısını ya da muadilini temin etme zorunluluğu olduğunu iletti. Bu sebeple, ürünün muadilini ya da mislinin tarafıma temin edilmesini talep ediyorum. Alternatif ürün seçeneklerinizi benimle paylaşmanızı ve seçimi kendim yapmak istediğimi belirtmek isterim.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim."

Son düzenleyen: Moderatör:
Olayı direk attığım mail ile anlarsınız. Bakalım bu süreçte nasıl bir firma olduklarını göreceğiz.

"Merhaba ben K. A. 415**** numaralı işlemle ilgili yazıyorum. Garanti kapsamında ürünü tarafınıza gönderdim; ancak geri teslim aldığımda ürünün durumu daha kötüydü. Bu durumu hemen müşteri temsilcinize bildirdim ve ürünü tekrar göndermem gerektiği söylendi. Ürünü Penta Teknoloji'ye tekrar gönderdim, ancak bu kez stokta bulunmadığı ve iade işlemi yapılacağı belirtildi.

İtopya, stokta olmadığını ve zorunlu olarak iade yapılacağını belirtti. Konu hakkında avukat arkadaşımdan bilgi aldım. Kendisi, tarafınızın ürünün aynısını ya da muadilini temin etme zorunluluğu olduğunu iletti. Bu sebeple, ürünün muadilini ya da mislinin tarafıma temin edilmesini talep ediyorum. Alternatif ürün seçeneklerinizi benimle paylaşmanızı ve seçimi kendim yapmak istediğimi belirtmek isterim.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim."
İade seçeneğini sunuyorlarsa yine iyi, genellikle parayı kaptırmamak için zorla değişim yada zorla muadilini veriyorlar, muadil dediğine bakma ne sipariş ettin bilmiyorum ama genellikle alt seviye ürün veriyorlar.

İade seçeneğini sunuyorlarsa yine iyi, genellikle parayı kaptırmamak için zorla değişim ya da zorla muadilini veriyorlar, muadil dediğine bakma ne sipariş ettin bilmiyorum ama genellikle alt seviye ürün veriyorlar.

700 liraya aldığım ürün 2000 lira şu an.

GÜNCELLEME!

Gelen mail: Merhaba,
Aynı model ve muadil stoklarımızda yoktur. Aşağıdaki modeli 19$+KDV fiyat farkı ile detaylı inceleyerek onayınıza istinaden değişim yapabiliriz. Değişim onayı verilen ürünün geriye dönük işlem iptali yapılmamaktadır.
Ürün: P709 ROG KERIS WL AIMPOINT/WHT

Gönderilen mail: Merhaba,
İlgili ürünün muadilinin stoklarınızda bulunmadığını belirtmişsiniz. Ancak, Tüketici Hakları gereği, stokta bulunmayan veya temin edilemeyen ürünlerin misli ile değiştirilmesi gerekir. Bu durumda ek bir ücret talep edilmesi yasal olarak uygun değildir. Ücret farkı talebinizle ilgili detaylı bir açıklama talep ediyorum.

Rog keris.

GÜNCELLEME!

Aynı model ve muadil stoklarımızda ürün olmadığı için tarafınıza fiyat farkı ile ürün önerilmiştir. Değişim imkan varsa koşuluna bağlıdır. Şuan stoklarımızda önerebileceğimiz farklı ürün yoktur. Beklemeniz durumunda stoklarımıza ürünün aynısı veya muadili gelince değişim yapabiliriz. Bunun için aralıklarla stok sorgulaması yapabilirsiniz.
  • Birebir değişimi – Aynı ürün stoklarda şuan için yoktur.
  • Üst model ile değişimi- Stoklarda var ise, fiyat farkı ile yapmaktadır.
  • Misli demek -Aynı özelliklerde, benzer, eş değer demektir. Üst model demek değildir

Gönderilen mail: Merhaba, Madem elinizde muadil bir ürün yok, o zaman bir üst modelini ek ücret talep etmeden vermeniz gerekmez mi? Tüketici hakları gereği, aynı ya da muadil ürün temin edilemiyorsa, üst modelle değişimin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu durumda neden ek ücret talep edildiğini açıklamanızı rica ediyorum.

Konuya hızlı bir çözüm getirmenizi bekliyorum.

GÜNCELLEME!

Aynı model ve muadil stoklarımızda ürün olmadığı için tarafınıza fiyat farkı ile ürün önerilmiştir. Değişim imkan varsa koşuluna bağlıdır. Şu an stoklarımızda önerebileceğimiz farklı ürün yoktur. Beklemeniz durumunda stoklarımıza ürünün aynısı veya muadili gelince değişim yapabiliriz. Bunun için aralıklarla stok sorgulaması yapabilirsiniz.
  • Birebir değişimi – Aynı ürün stoklarda şu an için yoktur.
  • Üst model ile değişimi- Stoklarda var ise, fiyat farkı ile yapmaktadır.
  • Misli demek -Aynı özelliklerde, benzer, eş değer demektir. Üst model demek değildir

Gönderilen mail: Merhaba, Madem elinizde muadil bir ürün yok, o zaman bir üst modelini ek ücret talep etmeden vermeniz gerekmez mi? Tüketici hakları gereği, aynı ya da muadil ürün temin edilemiyorsa, üst modelle değişimin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu durumda neden ek ücret talep edildiğini açıklamanızı rica ediyorum.

Konuya hızlı bir çözüm getirmenizi bekliyorum.

Bence satıcı oldukça net şekilde durumu açıklamış. "Misli" kelimesinin açıklaması son derece doğru, satıcıya diyecek tek bir şey var "İtopya gibi bir şirket, üst model mouse vereecek imkana sahip değil mi?".

Tüketici hakem heyetine gidecek bir durum bence yok. Satıcı haklarınızı, kendi hakkını savunarak belirtmiş ve yerine getireceğini belirtmiş.

Ben sizin yerinizde olsam, üst model için cüzi fiyat farkı isteniyorsa kabul ederdim. Hem Keris modelinden kurtulur, hem THH ile aylarca sürünmez hem de minimum zarar ile kurtulurdum.

Siz isterseniz tüketici hakem heyetine başvurun, isterseniz de stok bekleyin hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı