İtopya iade almıyor

6052
6052 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu ile koşulsuz şartsız alınan ürün 14 gün içinde iade edilebilir. Firma istediğini yazabilir. İade almıyorum diyebilir. Tüketici Hakem Heyetleri bu yüzden var zaten.

Bu mübarek aylarda ve insanlık dışı yorumunuzdan ötürü, kötüleğe teşvik eden yorumunuzdan ötürü sizi raporlamak zorunda kaldım.

Ayrıca konuya yorum yazmaya gerek yoktur. @SevenPacer arkadaşımız gerekli cevabı şu anlık vermiştir.

Satıcı tarafından düşünün durumu bir de? Sıfır ürünü müşteriye yolluyorsunuz. Müşteri kutuyu açıyor, 40 dakika kurcalıyor, ediyor yani ikinci el oluyor mal. Sonra yetmezmiş gibi kutunun üzerine bir şeyler yapıştırıp geri gönderiyor. Bu malı hiç kullanılmamış gibi nasıl satacaksınız yeniden?

@Ryan Oreily
Bahsettiğiniz kanunun pdf hali burada;
Bana bir alıntı olarak gösterir misiniz, nerede tam olarak bahsettiğiniz detay?

Cayma Hakkında Tüketicinin Yükümlükleri Nelerdir?
(1) Satıcı veya sağlayıcı malı kendisinin geri alacağına dair bir teklifte bulunmadıkça, tüketici cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimi yönelttiği tarihten itibaren on gün içinde malı satıcı veya sağlayıcıya ya da yetkilendirmiş olduğu kişiye geri göndermek zorundadır.

(2) Tüketici, cayma süresi içinde malı, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullandığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.

Yasalar Tüketici Yükümlülüklerini bu şekilde belirtiyor. Ürünü geri satıp satamayacağını Tüketici düşünmek zorunda değil. Ürünü beğenmediyse eksiksiz şekilde iade etme hakkı var. Fakat arkadaş ürün kutusuna zarar verdiği için İtopya iade almayabilir. Bu konunun detayı hakkında bilgim yok.

Kendi söylediklerinizle çelişiyorsunuz farkında değilsiniz ama canınız sağ olsun. Umarım arkadaş kurcalayıp iade etmeye çalıştığı ürünü geri verebilir. Bol şans

Kutusunu açtığım, ürünün jelatinlerini söktüğüm klavyeyi tam 10 gün sonra iade talebi açıp iade etmiştim. Ghosting problemi var diye düşündüğüm için fakat sonradan anladım sanırım yokmuş.
N11'den Zoccoshop'dan almıştım.

Kendi söylediklerinizle çelişiyorsunuz farkında değilsiniz ama canınız sağ olsun. Umarım arkadaş kurcalayıp iade etmeye çalıştığı ürünü geri verebilir. Bol şans
Hayır ben neden kendimle çelişeyim. Ben size cevap verdim. 14 gün iade koşulunun ürünü açmadan olduğunu savunuyorsunuz. Ben de öyle olmadığını ürünü açıp kullanabileceğini ve memnun kalmazsa 14 gün içinde iade edebileceğini gerekli yasayı açıklayarak anlatmaya çalışıyorum. Çok zor olmasa gerek, yasa açık ve net.

Her satıcının ürün satarken yaptığı sözleşme farklıdır. İtopya sitesi bu tarz ürünlerde, tüketicinin ürünün ambalajının açılmasında dahi iade alamayacağını açıkça belirtmiş ve alıcı buna karşılıklı satış sözleşmesini imzalayarak kesin taahhüt etmiş.
Daha fazla söyleyecek bir şey olduğunu sanmıyorum.

Oraya istediğini yazabilir. Yasa açık ve net. Tüketici Hakem Heyeti korkuluk değil. İstediği kadar iade almıyorum desin, Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet edin seve seve geri alacak. Fakat arkadaşın durum farklı olduğu için onun konusunda net konuşamıyorum. Ama öyle ben oraya yazdım açılan ürünü geri almam sen de bunu kabul ettin demekle olmuyor o işler.

Arkadaşlar herkes bir şey yazmışta ben 40 dakika klavyeyi kullanabilirim hatta 2 3 günde kullanıp iade edebilirim. Ama şurda bir durum var ben klavyeye hiçbir şekilde zarar vermedim kargocu kutuya bant yapıştırdıysa burada benim suçum ne? Ben alıcıyım kargocunun yaptığı bir hatada neden ben uğraşayım. İtopya'nın politikasını ne yalan söyleyim bilmiyorum ama 14 gün koşulsuz iade her yerde var. Ben onlara iade talebini ürünü beğenmedim diye belirttim ama bugün aradıklarında klavyenin ışıklarını açıp kapama tuşunda tutukluk olduğunu belirtmediğimi söyledim. Elimde tutukluk yaptığına dair video kaydıda var İtopya gibi kusura bakmasın kimse ama rezalet bir şirket beni uğraştıracaktır ilk defada başına gelmiyor ama Logitech'in harika servisinden raporu alıp iade edeceğim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…