Ryan Oreily
Centipat
6052 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu ile koşulsuz şartsız alınan ürün 14 gün içinde iade edilebilir. Firma istediğini yazabilir. İade almıyorum diyebilir. Tüketici Hakem Heyetleri bu yüzden var zaten.Hangi yasalarmış onlar?
Ürünü satın alırken, kendisinin okumadan tiklediği birkaç metin var, karşılıklı sözleşme, cayma, iade vs.
Bütün bunları işaretleyerek satıcının dediklerine boyun eğmiş oluyor zaten alıcı.
Ürünün garantisi varsa al kutuyu zarar ver ürüne garantiden yenisini al kullanılmamış olduğu için iade almak zorunda kalırlar. (IQ 5000) şaka bir yana çok saçma kutuyu açmadan nasıl karar verebiliriz kardeşim?
Satıcı tarafından düşünün durumu bir de? Sıfır ürünü müşteriye yolluyorsunuz. Müşteri kutuyu açıyor, 40 dakika kurcalıyor, ediyor yani ikinci el oluyor mal. Sonra yetmezmiş gibi kutunun üzerine bir şeyler yapıştırıp geri gönderiyor. Bu malı hiç kullanılmamış gibi nasıl satacaksınız yeniden?Ürünün garantisi varsa al kutuyu zarar ver ürüne garantiden yenisini al kullanılmamış olduğu için iade almak zorunda kalırlar. (IQ 5000) Şaka bir yana çok saçma kutuyu açmadan nasıl karar verebiliriz kardeşim?
Cayma Hakkında Tüketicinin Yükümlükleri Nelerdir?Satıcı tarafından düşünün durumu bir de? Sıfır ürünü müşteriye yolluyorsunuz. Müşteri kutuyu açıyor, 40 dakika kurcalıyor, ediyor yani ikinci el oluyor mal. Sonra yetmezmiş gibi kutunun üzerine bir şeyler yapıştırıp geri gönderiyor. Bu malı hiç kullanılmamış gibi nasıl satacaksınız yeniden?
Kendi söylediklerinizle çelişiyorsunuz farkında değilsiniz ama canınız sağ olsun. Umarım arkadaş kurcalayıp iade etmeye çalıştığı ürünü geri verebilir. Bol şansCayma Hakkında Tüketicinin Yükümlükleri Nelerdir?
(1) Satıcı veya sağlayıcı malı kendisinin geri alacağına dair bir teklifte bulunmadıkça, tüketici cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimi yönelttiği tarihten itibaren on gün içinde malı satıcı veya sağlayıcıya ya da yetkilendirmiş olduğu kişiye geri göndermek zorundadır.
(2) Tüketici, cayma süresi içinde malı, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullandığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.
Yasalar Tüketici Yükümlülüklerini bu şekilde belirtiyor. Ürünü geri satıp satamayacağını Tüketici düşünmek zorunda değil. Ürünü beğenmediyse eksiksiz şekilde iade etme hakkı var. Fakat arkadaş ürn kutusuna zarar verdiği için İtopya iade almayabilir. Bu konunun detayı hakkında bilgim yok.
Hangi yasalarmış onlar?
Ürünü satın alırken, kendisinin okumadan tiklediği birkaç metin var, karşılıklı sözleşme, cayma, iade vs.
bütün bunları işaretleyerek satıcının dediklerine boyun eğmiş oluyor zaten alıcı.
Hayır ben neden kendimle çelişeyim. Ben size cevap verdim. 14 gün iade koşulunun ürünü açmadan olduğunu savunuyorsunuz. Ben de öyle olmadığını ürünü açıp kullanabileceğini ve memnun kalmazsa 14 gün içinde iade edebileceğini gerekli yasayı açıklayarak anlatmaya çalışıyorum. Çok zor olmasa gerek, yasa açık ve net.Kendi söylediklerinizle çelişiyorsunuz farkında değilsiniz ama canınız sağ olsun. Umarım arkadaş kurcalayıp iade etmeye çalıştığı ürünü geri verebilir. Bol şans
Oraya istediğini yazabilir. Yasa açık ve net. Tüketici Hakem Heyeti korkuluk değil. İstediği kadar iade almıyorum desin, Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet edin seve seve geri alacak. Fakat arkadaşın durum farklı olduğu için onun konusunda net konuşamıyorum. Ama öyle ben oraya yazdım açılan ürünü geri almam sen de bunu kabul ettin demekle olmuyor o işler.Her satıcının ürün satarken yaptığı sözleşme farklıdır. İtopya sitesi bu tarz ürünlerde, tüketicinin ürünün ambalajının açılmasında dahi iade alamayacağını açıkça belirtmiş ve alıcı buna karşılıklı satış sözleşmesini imzalayarak kesin taahhüt etmiş.
Daha fazla söyleyecek bir şey olduğunu sanmıyorum.