Tıpkı internet sağlayıcıların 2 yıl taahhüt yapması gibi kanuna aykırı ama yapılıyor. Öyle bir yazmışsın ki sanki ülkede hukuk işliyor, devlet sermaye sahibinin arkasında o yüzden göz yumuluyor bu kanunsuz sözleşmelere. Sadece hakkını arayana hakkı veriliyor o da milletimizin huyu değil uğraşmak istemiyor genelde uğraşan için THH kararları hep olumlu yönde ve bu sözleşmelerin yasalar üzerinde olmadığının kanıtı niteliğinde.Yani siz diyorsunuz ki, İtopya sitesinde bulunan ve alıcıyla yıllardır imzalanan bu sözleşme kanuna aykırıdır. Haydi buyrun, şikayette bulunun kanuna aykırıdır diye ve sitenin sözleşmesinden bu metni çıkarttırın yasal değildir diye.
Arkadaşa 1 klavye hediyem olsun
14 gün koşulsuz şartsız iade hakkı, kutunun açılmadan direkt olarak geri gönderilmesi durumunda geçerli.
Kanunlar, yönetmelikler her zaman; basit bir firmanın yazdıklarından üstündür. Sen kanuna tamam öyleymiş diyeceğine hala İtopya bak ne diyor, diyorsun.Her satıcının ürün satarken yaptığı sözleşme farklıdır. İtopya sitesi bu tarz ürünlerde, tüketicinin ürünün ambalajının açılmasında dahi iade alamayacağını açıkça belirtmiş ve alıcı buna karşılıklı satış sözleşmesini imzalayarak kesin taahhüt etmiş.
Daha fazla söyleyecek bir şey olduğunu sanmıyorum.
Yahu boşverin milleti yanlış yönlendirip, sonra kem küm edenleri. Bu tip insanlar asla yanlışını kabul etmez. Birinden bir şey duymuştur onu ölümüne savunur. Sen istersen kürekle kafasından kanunları dök yine de anlatamazsın. Çünkü bu tip insanlar cahildir.Kanun orada neye hala katılmıyorsun? Kanunların varlığını mı inkar ediyorsun? Yoksa okuduğunu mu anlamıyorsun?
Kimse kutuya zarar gelse de almak zorundalar demiyor burada. 14 gün kuralını inkar ettiğin için tartışıyoruz.
Alıntıladıklarıma da cevap vermemişsin. Verecek cevabın yok tabi.
İnsanları yanlış yönlendir, dalga geç, sonra sen/siz muhabbetine gir, sonra da emoji ile üslup bozulacaksa de. Çelişki cisimleşme senin yazdıkların olurdu heralde.
Yok dostum anlatılmıyor haklısın. Böyle insanlarla uğraşmak da çok yorucu oluyor. Çünkü biz her söylediğini düşünüp cevap verirken, o okumuyor bile. Ezberlemiş, söyleyip söyleyip duruyor işte. Benim kızdığım şey, konuyu dışardan ve forumdan okuyan insanları yanlış yönlendirmeleri.Yahu boşverin milleti yanlış yönlendirip, sonra kem küm edenleri. Bu tip insanlar asla yanlışını kabul etmez. Birinden bir şey duymuştur onu ölümüne savunur. Sen istersen kürekle kafasından kanunları dök yine de anlatamazsın. Çünkü bu tip insanlar cahildir.
Öncelikle senli benli konuşacak kadar yakın değiliz, üslubu bozmadan saygı gösterelim karşılıklı olarak, sizi tanımıyorum.
Bir ikincisi ben bir satıcı veya İtopya çalışanı da değilim. Konu sahibinin anlattıklarına göre olayların kendi perspektifimden ne yönde gideceği hakkında fikrimi belirtiyorum.
Kanun ortada evet. Siz diyorsunuz ki İtopya'nın yaptığı hukuka aykırı, ürünü satın alan arkadaş hiçbir gerekçe göstermeksizin ürünü iade edebilir, bu konuda da sonuna kadar haklısınız. Lakin ürünün kutusuna dolaylı olarak zarar verip, ürünü kullanıp karşılıklı imzalanan sözleşme maddelerinin dışına çıkıldığı için ben, İtopya bir incelik göstermediği sürece arkadaşın ürünü iade edemeyeceği fikrindeyim, yazdıklarımda da bunu belirtmeye çalıştım.
İtopya'nın karşılıklı sözleşmesinde bir usulsüzlük varsa da gidin şikayet edin dedim, yanlış bir şey mi söylemişim?
Şimdi sana basitçe yaşadığım bir örnekten bahsedeyim. Çok uzun bir örnek değil. Hani bu ISS'ler yeri geliyor 2 yıllık taahhüt sözleşmeleri yapıyor ya sayfa sayfa? O gördüğün tomarlar bir sorun olduğunda, abonelik iptali için dava açtığın zaman Eti Puff oluyor uçuyor. Neden biliyor musun? Çünkü 2 yıllık taahhüt sözleşmeleri de yasal değil. Niye peki ISS'ler böyle sözleşmeler yaptırıyor? Çünkü İtopya'da yapıyor diye (!).Yani siz diyorsunuz ki, İtopya sitesinde bulunan ve alıcıyla yıllardır imzalanan bu sözleşme kanuna aykırıdır. Haydi buyrun, şikayette bulunun kanuna aykırıdır diye ve sitenin sözleşmesinden bu metni çıkarttırın yasal değildir diye.
Arkadaşa 1 klavye hediyem olsun