İtopya iade almıyor

Yani siz diyorsunuz ki, İtopya sitesinde bulunan ve alıcıyla yıllardır imzalanan bu sözleşme kanuna aykırıdır. Haydi buyrun, şikayette bulunun kanuna aykırıdır diye ve sitenin sözleşmesinden bu metni çıkarttırın yasal değildir diye.
Arkadaşa 1 klavye hediyem olsun 😘
Tıpkı internet sağlayıcıların 2 yıl taahhüt yapması gibi kanuna aykırı ama yapılıyor. Öyle bir yazmışsın ki sanki ülkede hukuk işliyor, devlet sermaye sahibinin arkasında o yüzden göz yumuluyor bu kanunsuz sözleşmelere. Sadece hakkını arayana hakkı veriliyor o da milletimizin huyu değil uğraşmak istemiyor genelde uğraşan için THH kararları hep olumlu yönde ve bu sözleşmelerin yasalar üzerinde olmadığının kanıtı niteliğinde.

Üslubu az önce öpücükler atarak bozdun zaten :) Kusura bakma, ben insanlara gerçekten saygı gösteriyorum, saygım kelimelerin biçiminde kalmıyor. İsteyen siz veya sen diyebilir, yeter ki kelimelerini özenle seçip karşı tarafın şahsına dokunmadan düzgün bir konuşma gerçekleşsin.
Malesef söz konusu kanun ise kendi perspektifinden bakman hiç doğru değil.
Ayrıca şu an söylediklerinle altta alıntı olarak söylediklerin bambaşka şeyler.
14 gün koşulsuz şartsız iade hakkı, kutunun açılmadan direkt olarak geri gönderilmesi durumunda geçerli. :)
Her satıcının ürün satarken yaptığı sözleşme farklıdır. İtopya sitesi bu tarz ürünlerde, tüketicinin ürünün ambalajının açılmasında dahi iade alamayacağını açıkça belirtmiş ve alıcı buna karşılıklı satış sözleşmesini imzalayarak kesin taahhüt etmiş.
Daha fazla söyleyecek bir şey olduğunu sanmıyorum.
Kanunlar, yönetmelikler her zaman; basit bir firmanın yazdıklarından üstündür. Sen kanuna tamam öyleymiş diyeceğine hala İtopya bak ne diyor, diyorsun.
Sen de haklısın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kim ki (!) bu firmaların söyledikleri yanında. Değil mi?

Cümle sonuna koyulan emojiyle üslup bozuluyorsa işimiz var gerçekten...

"Agree to disagree" söylemine kalıyoruz o halde. Konu sahibi arkadaş THH'ye başvurusunu yapsın, süreci takip edelim. Çıkan sonuca göre da haklı veya haksız olduğumu görmüş oluruz.

Haklı çıkarsam benim söyleyeceğim bir şey yok, devletimizin müthiş kanun ve yargı sistemini bir kez daha alkışlarız,
Haksız çıkarsam da işin doğrusunu öğrenmiş olur, sizlere teşekkür ederim.

Kanun orada neye hala katılmıyorsun? Kanunların varlığını mı inkar ediyorsun? Yoksa okuduğunu mu anlamıyorsun?
Kimse kutuya zarar gelse de almak zorundalar demiyor burada. 14 gün kuralını inkar ettiğin için tartışıyoruz.
Alıntıladıklarıma da cevap vermemişsin. Verecek cevabın yok tabi.
İnsanları yanlış yönlendir, dalga geç, sonra sen/siz muhabbetine gir, sonra da emoji ile üslup bozulacaksa de. Çelişki cisimleşme senin yazdıkların olurdu heralde.

Kanun orada neye hala katılmıyorsun? Kanunların varlığını mı inkar ediyorsun? Yoksa okuduğunu mu anlamıyorsun?
Kimse kutuya zarar gelse de almak zorundalar demiyor burada. 14 gün kuralını inkar ettiğin için tartışıyoruz.
Alıntıladıklarıma da cevap vermemişsin. Verecek cevabın yok tabi.
İnsanları yanlış yönlendir, dalga geç, sonra sen/siz muhabbetine gir, sonra da emoji ile üslup bozulacaksa de. Çelişki cisimleşme senin yazdıkların olurdu heralde.
Yahu boşverin milleti yanlış yönlendirip, sonra kem küm edenleri. Bu tip insanlar asla yanlışını kabul etmez. Birinden bir şey duymuştur onu ölümüne savunur. Sen istersen kürekle kafasından kanunları dök yine de anlatamazsın. Çünkü bu tip insanlar cahildir.

Yahu boşverin milleti yanlış yönlendirip, sonra kem küm edenleri. Bu tip insanlar asla yanlışını kabul etmez. Birinden bir şey duymuştur onu ölümüne savunur. Sen istersen kürekle kafasından kanunları dök yine de anlatamazsın. Çünkü bu tip insanlar cahildir.
Yok dostum anlatılmıyor haklısın. Böyle insanlarla uğraşmak da çok yorucu oluyor. Çünkü biz her söylediğini düşünüp cevap verirken, o okumuyor bile. Ezberlemiş, söyleyip söyleyip duruyor işte. Benim kızdığım şey, konuyu dışardan ve forumdan okuyan insanları yanlış yönlendirmeleri.

Dipnot: 14 gün içerisindeki iadeye itiraz için kullanılan ''Kulaklıkta hijyen, simkart takma, wifi bağlanma, kutu açma, ambalaj sökme, cihazı başlatma, tekrar satılabilirliğini yitirme'' cümleleri tamamen yalandır. Bunlar ile kanunun etrafından dolaşmaya çalışmak tamamen dolandırıcılıktır.

İki önceki mesajımda "Kanun ortada evet. Siz diyorsunuz ki İtopya'nın yaptığı hukuka aykırı, ürünü satın alan arkadaş hiçbir gerekçe göstermeksizin ürünü iade edebilir, bu konuda da sonuna kadar haklısınız." diyerek bu konuda söylediklerinize katıldığımı, böyle bir kanunun varlığını belirttim. Lakin bu cümleden sonra da yazmaya devam etmişim. Okuduğunu anlamama konusunda benim bir sıkıntım olduğunu düşünmüyorum, o safsatanızı kendinize yönlendirin, üslubunuza bir kez daha dikkat edin.

Anlaşamadığımız nokta bana kalırsa şu;
Evet, böyle bir kanun var ve kanun tüketiciyi koruyor.
Ancak, alıcının ürünü kullanıp dolaylı olarak ürünün kutusuna veya kendisine zarar vermesi halinde ben, satıcıyla olan karşılıklı sözleşmenin devreye gireceğini söylüyorum siz, her halükarda iade edebileceğini söylüyorsunuz.

Yine bu noktada siz, yazılan halihazırda olan kanunun işleyeceğini söylüyorsunuz. Bu durumda kurumlar ve alıcılar arasında yapılan sözleşmenin hiçbir hükmü yok mudur? Yoksa neden yapılmaktadır? Bunlar yasa dışıysa neden göz yumulmaktadır? Bu ürünleri neden o sözleşmeleri imzalamadan satın alamamaktayız?

Bir ekstrem örnek yazayım benzeri, bunda da aynı şeyin geçerli olması gerekir, değil mi?
-Ürün bana gelir, ürünün kutusunu yırtarak açarım, pislik bir ortamda 13 gün tepe tepe kullanırım, ardından ürünü iade edip paramı alırım. Çünkü 14 gün istediğim gibi iade etme hakkım var. Bu mu? O halde ben hiçbir ürüne para vermeden 365 gün ürün satın alıp iade ederek geçimimi sağlıyorum sanırım?

Son olarak (konuya bir daha cevap yazmayacağım çünkü mevzuyu kişiye hakaret derecesine çevirmeye başladınız, rahatsızlık veriyorsunuz) ben yanlış düşündüğümü fark ettiğim anda özür dileme veya evet haklısınız diyebilme yetisine sahip, yetişkin bir bireyim. Ve dedim ki, evet belki de siz haklısınızdır, konuyu açan başvurusunu yapsın, haklı çıkarsa ben de öğrenmiş olurum.
Bunu dememe rağmen, "sen" karşısındakinin fikrine saygı duymayan, kafasına kürekle vurulsa değişmeyecek zavallı bir insansın, insanları yanlış yönlendirip haklarını aramamaya yönlendiriyorsun tarzında küçük düşürmeye çalışan mesajlar atarak seviyenizi ayaklar altına alıyorsunuz, yapmayın.

Öncelikle senli benli konuşacak kadar yakın değiliz, üslubu bozmadan saygı gösterelim karşılıklı olarak, sizi tanımıyorum. :)
Bir ikincisi ben bir satıcı veya İtopya çalışanı da değilim. Konu sahibinin anlattıklarına göre olayların kendi perspektifimden ne yönde gideceği hakkında fikrimi belirtiyorum.
Kanun ortada evet. Siz diyorsunuz ki İtopya'nın yaptığı hukuka aykırı, ürünü satın alan arkadaş hiçbir gerekçe göstermeksizin ürünü iade edebilir, bu konuda da sonuna kadar haklısınız. Lakin ürünün kutusuna dolaylı olarak zarar verip, ürünü kullanıp karşılıklı imzalanan sözleşme maddelerinin dışına çıkıldığı için ben, İtopya bir incelik göstermediği sürece arkadaşın ürünü iade edemeyeceği fikrindeyim, yazdıklarımda da bunu belirtmeye çalıştım.

İtopya'nın karşılıklı sözleşmesinde bir usulsüzlük varsa da gidin şikayet edin dedim, yanlış bir şey mi söylemişim?

Ben şikayetimi ettim zaten hocam.
Sorun burda senin bilmiş bilmiş konuşman, "itopya'nın sözleşmesinin yanlış olduğunu mu iddia ediyorsunuz?" ne demek?

İtopya kim? İtopya değil Apple bile kafasına göre sözleşme hazırlayıp "biz de böyle, işinize gelirse" DİYEMEZ!!

6 yıldır Tüketici Hakem Heyetiyle içli dışlıyım diyorum. Adam git şikayet et diyor.
Demek ki söylediğinden emin değilsin, buraya parçalamaya gelmişsin.
Milleti yanlış yönlendirme.

Bu kadar somut bilgide eksik veya yanlış bildiğini inatla tekrarlayan, bu kadar kişi söylüyorsa bir araştırayım bile diyemeyecek seviyede kör insanlara ağzının payını veren tüm arkadaşlara sessiz kalmadıkları için teşekkür ediyorum. Konu hakkında bilgi sahibi olmak için okuyan arkadaşlara umarım yararlı bir tartışma olmuştur.

Yani siz diyorsunuz ki, İtopya sitesinde bulunan ve alıcıyla yıllardır imzalanan bu sözleşme kanuna aykırıdır. Haydi buyrun, şikayette bulunun kanuna aykırıdır diye ve sitenin sözleşmesinden bu metni çıkarttırın yasal değildir diye.
Arkadaşa 1 klavye hediyem olsun 😘
Şimdi sana basitçe yaşadığım bir örnekten bahsedeyim. Çok uzun bir örnek değil. Hani bu ISS'ler yeri geliyor 2 yıllık taahhüt sözleşmeleri yapıyor ya sayfa sayfa? O gördüğün tomarlar bir sorun olduğunda, abonelik iptali için dava açtığın zaman Eti Puff oluyor uçuyor. Neden biliyor musun? Çünkü 2 yıllık taahhüt sözleşmeleri de yasal değil. Niye peki ISS'ler böyle sözleşmeler yaptırıyor? Çünkü İtopya'da yapıyor diye (!). :( Bizzat bu davayı kazandım kanıt olsun sana. Bu da aklında bulunsun. Bak sana neler öğrettim ayaküstü. Hadi yine iyisin. 😘
Hala yok bakkal amcanın borç defteri şöyle diyor, yok elektrikçi Hasan'ın senedinde böyle madde var diye uzatma daha. KANUN arkadaşım KANUN.

Edit: @Mefrak verdiğim örnekten bahsetmişsiniz. Evet doğru, 2 yıl taahhüt yasal değil. Abonelik iptali yapmak için dava açarsanız, hiçbir belgeye ihtiyaç duymadan 2 yıllık sözleşme olması yetiyor davayı kazanmak için.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı