İtopya Kara Cuma indiriminde ne indirime girer?

Kara Cuma denmesinin ne kötülüğü varmış ilk kez bu konuda duydum.

Konu amacından sapıyor ama açıklayayım.

Cuma günü müslümanlar için mübarek gün olarak kabul gördüğünden (Hayra vesile olan yeni bir gün diyelim) KARA lakabı takarak kötülüğe vesile olan bir günmüş gibi gösterilmesi derinden üzüyor, diyelim.

Cuma'ya kara denilmez, müslümanlarca mübarek kabul edilen bir gün olduğu için yakışık almaz ve bunu bilmek ya da uygulamak için müslüman olmaya gerek yok. Bu konuyu 'farklı görüş ve düşüncelere saygı, nezaket' başlığı altında değerlendirip ona göre kelime seçilmeli.

Çoğu sitede indirime girecektir. Black Friday denmesinin sebebi de 1961 yılında (Şükran gününden sonraki Cuma günü Black Friday olarak geçer) büyük bir izdiham yaşanmış ve 59 kişi yaşamını yitirmiştir. Bu yüzden o yıl çıkan gazetelerde Black Friday ismi kullanılmış ve kalıplaşmıştır. Müslümanlık ve kötüleme ile alakası yoktur. Kötülenmesi gereken bir şey var ise Doğu Türkistan'da soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz esirken, Cuma gününde özgürce Cuma namazı bile kılamazken hala ses çıkarmamamızdır.

Telefon almayı düşünüyorum Kara Cuma indirimlerinden. Poco x3 indirime girer mi sizce? Şu an Amazon üzerinde 3.500 TL'ye satılıyor.
Bir de ben de Müslümanım ama takıldığınız şeyler çok saçma. Başka ülkenin insanları uzay roketlerini düz indirebilirken, Mars hayalleri kurarken sadece yılda bir defa gelen indirim gününün Kara Cuma diye adlandırılması çok sıkıntı değil. Zira bir eylemi gerçekleştirirken önce niyetiniz önemlidir. Eğer Kara Cuma değil de Kara Pazar olsaydı yine derdim çünkü herhangi bir düşmanlık amacı gütmüyorum.

Ne kastediliyor burada?
Galiba gareziniz var.

Telefon almayı düşünüyorum kara cuma indirimlerinden. Poco X3 indirime girer mi sizce? Şu an Amazon üzerinde 3.500 TL'ye satılıyor.
Bir de ben de müslümanım ama takıldığınız şeyler çok saçma. Başka ülkenin insanları uzay roketlerini düz indirebilirken, mars hayalleri kurarken sadece yılda bir defa gelen indirim gününün kara cuma diye adlandırılması çok sıkıntı değil. Zira bir eylemi gerçekleştirirken önce niyetiniz önemlidir. Eğer kara cuma değil de kara pazar olsaydı yine derdim çünkü herhangi bir düşmanlık amacı gütmüyorum.

Buna ne diyorsun? Tek takınılan olay o değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı