İç çamaşırları ve kulaklık gibi ürünler hijyen sınıfına girer evet doğru fakat ürünün kutusunun açılmış ve kullanılmamış olması o ürünü tekrar kullanılabilir kılar. Dolayısıyla kutusu açıldıktan sonra iade alınamaz diye bir kural ya da madde yok, iade alınabilir olup olmaması kutusu açıldıktan sonra ürünün kullanılıp kullanılmamasına bağlı. İtopya'nın sitesindeki garanti ve iade koşulları kısmındaki yazıya bakarak da anlayabilirsiniz,
"İtopya.com olarak açıp kullanmış olduğunuz ürünleri başka bir müşterimize satmayı etik olarak görmediğimizden dolayı, monitör, notebook, işlemci, sarf malzeme, hijyen ürünleri (kulaklık) vs. ve buna benzer tüm ürünlerin
kullanılmadan iade almak durumundayız."
Adam kutuyu açtıktan sonra kullanmamak şartıyla istediği bahaneyle iade edebilir, ha mesela benim elime dün sipariş verdiğim kulaklık ulaştı Kutuyu açtım ve kulaklığın tasarımını beğenmediğim için kutusundan bile çıkarmadan "kafama bile takmadan" tekrar kutuyu kapattım, daha sonra hemen iade talebi oluşturdum. Bu sabah bana da aynı şeyi söylediler, sitenizde kullanılmamış olma şartı var yazıyor diyorum ve kullanmadım diyorum fakat bana kutuyu açmışsınız diyorlar. Servise gidecekmiş ordan gelecek olan sonuca göre karar verecekmiş
Ben kullanmadığım ürünü 14 günlük sebepsiz cayma hakkım çerçevesinde iade etmek istiyorum adamlar bana servise gidecek onlar karar verecek diyorlar. Devletin denetleyici ve düzenleyici kurumları iş yapmazsa böyle olur işte, siz de daha sahip olduğunuz hakları doğru bilmemekle kalmayıp bir de üstüne bu firmaları savunursanız hiçbirşey değişmez. Amazon.com (US) den daha önce 2 kere kulaklık aldım ve sebep belirtmeden 1 aylık iade süresi içerisinde geri gönderip tam ücret iadesi aldım.