İtopya monitör iadesi almıyor

semih aşan

Hectopat
Daha fazla  
İtopya'dan muhteşem cuma indiriminde ViewSonic XG2405 monitörünü aldım fakat sol altta ışık sızması vardı ve hoşuma gitmedi. Ben de 14 günlük iade hakkımı kullanıp iade gönderdim fakat İtopya benden habersiz teknik servise göndermiş ve teknik servis arızası yoktur deyip göndermiş. İtopya'da bana geri gönderdi. Ben 14 günlük internet sözleşmesine ait iade hakkımı kullanmak istiyorum deyince de ürün açılmıs iade alamayız gibi şeyler söylüyorlar. İkinciye bir daha göndereceğim ve iade almazlarsa tüketici haklarına başvurmayı düşünüyorum. Sizce haklı mıyım ve nasıl bir yol izlemeliyim?

Aynısını yaşadım incehesapta ve mail attım.
Kargolamadılar.
Bende iademi vermezseniz Tüketici Hakem Heyetine gideceğimi söyledim.
13 iş günü sonunda iade edeceklerini söylediler.

İade etmeye çalışın. Israrla iade etmezler ise Thh'ye başvur. 14 gün içerisinde iade almaları zorunlu.

Hocam haklısınız bence 14 gün içerisinde iade etmezlerse tüketici hakem heyetine başvurun.

Arkadaşlar ürün geldikten sonra geri gönderdiğimizde kargo süreçleri ve servis süreçleri bu 14 günü geçtiği için sıkıntı olur mu? Bu süreç dahil oluyor mu?

İade etmeye çalışın. Israrla iade etmezler ise Thh'ye başvur. 14 gün içerisinde iade almaları zorunlu.

2 'inci defa gönderdim bugün ilk gönderdiğimde 10 günde kargoya vermiştim 14 gün geçmemişti 14 gün iade hakkım geçmemiştir değil mi?

Merhaba bende monitör iadesi yapmak istiyorum yönetmelikte 10 gün içinde tüketici göndermek zorundadır diyor siz g
2 'inci defa gönderdim bugün ilk gönderdiğimde 10 günde kargoya vermiştim 14 gün geçmemişti 14 gün iade hakkım geçmemiştir değil mi?
Yönetmeliğe göre cayma bildiriminden 10 gün içinde ürünü gönderme sorumluğunuz var,dolayısı ile istedikleri kadar geri göndersinler,geri geldiğinde ücret ödediyseniz o belgeleri de hakem heyetine vererek o ücretlerinde iadesi talepli başvuru yapmanız gerekir.Yasa çok açık istediğiniz kadar ürünü kullanın almak zorundalar,hakem heyeti kararı çıkınca mahkemeye itiraz etseler bile siz kazanacaksınız.

2 kere gönderdim 2sindede geri geldi başvuru yaptım tüketici haklarına ama bekliyorum 2 ay oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…