Çözüldü Itopya Monitör İadesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nashtic

Centipat
Yer
Aincrad
Merhabalar,

Arkadaşlar birden fazla tam ölü piksel ve bir adet yarı ölü piksel sorunu olan monitörü Itopya'ya iadeye yolladım(14 günlük süre içerisinde).

Aklıma takılan bir nokta oldu, müşteri hizmetleriyle görüştüğümde yaşamış olduğunuz sorunları ve iade yada değişim mi istiyorsunuz bunu belirttiğiniz bir kağıt yazıp kutu içerisine koyun demişlerdi. Net bir şekilde iade yapılmasını ve ücretimin geri verilmesini istediğimi yazdım fakat istemediğim halde değişim yapacağız gibi bir sürprizle karşılaşır mıyım?

Amazon'dan yeni bir monitör alacağım ve stoğu azalmakta, ondan dolayı ikilemde kaldım. Her ihtimale karşı iade istediğimi yazmış olduğum kağıdın fotoğrafını da çekmiştim.

Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Son düzenleme:
Çözüm
Ben aldığımda 1199 TL idi, şu an 1257 TL olarak gözüküyor.

İki değer birbirine çok yakın(hatta satıcı lehine bir avantaj var) bir sıkıntı yaşamadan paranı alırsın. Ürünün piyasası 800'e düşmüş olsaydı illa ürünü yollayacağız derlerdi. Üstelik 15 günden önce iade yaptığın için hiçbir şey olmadan alırsın paranı .
Siz değişim istediğinizi belirtmiş miydiniz yoksa kendileri mi bu kararı verip size belirttiler?

Fakat ne hikmetse bu tip işletmeler "ellerinde olmayan" ürünü satmaya devam ediyorlar .
Yaklaşık 1.5 yıl önce Sennheiser CX 200 street II marka kulaklık almıştım ürün o zaman 120 TL idi geçenlerde garantiye yolladım adamlar ellerinde yok diye CX 350 BT yolladılar.

Not:
Yolladığım ürün şu an çeşitli alışveriş sitelerinded 200-250 TL.
Gelen ürün = 650-800 lira arası.
Siz değişim istediğinizi belirtmiş miydiniz yoksa kendileri mi bu kararı verip size belirttiler?
Değişim istesenizde elimizde yok diyip para yolluyorlar.

Aslında yasalar tarafından belirlenen kurallara göre bunun yapılması gerekiyor ve sorun yaşamadığınız için sevindim. Normalde tüketiciye satılan ürünün ayıplı olması durumunda tüketicinin yapılmasını istediği işlemi yapabilmesi lazım ki o da açık bir şekilde garanti/iade kartlarında yazıyor.

Örnek verecek olursam ilginç bir şekilde 2 gün önce stokta olmayan ürün bir anda stoklara giriyor, o duruma da çok şaşırıyorum .
Değişim istesenizde elimizde yok diyip para yolluyorlar.
Dediğiniz gibi genelde öyle oluyor sanırım.

Ben onarım veya değişim üzerine açtım Hepsiburada'da kaydı. Samsung fabrikasyon bir durum deyip değişim dedi ürün stoğu olmayınca iadeye döndü. Ayrıca ben ödemeyi hepsiburadaya yaptım bana geri ödemeyi Samsung yaptı.

Pandemi başlamadan önce itopyadan aldığım mouse’umu garantiye göndermiştim. Mouse u da bu süreden yaklaşık 7-8 ay öncesinde almıştım. Neyse ürün gönderildi vs bekliyorum. O sıra pandemi ve yasaklar başladı. Bu zamanda bir sabah uyandığımda kartıma 8 ay önce aldığım fiyattan iade işlemi gerçekleştirmişler. Tabi pandemiden heryer de kapalı olunca itopyaya ulaşmak hayallerimde kaldı sadece. Geriye mouse falan gelmedi tabiki. Yani herşey olabilir
Pandemi başlamadan önce itopyadan aldığım mouse’umu garantiye göndermiştim. Mouse u da bu süreden yaklaşık 7-8 ay öncesinde almıştım. Neyse ürün gönderildi vs bekliyorum. O sıra pandemi ve yasaklar başladı. Bu zamanda bir sabah uyandığımda kartıma 8 ay önce aldığım fiyattan iade işlemi gerçekleştirmişler. Tabi pandemiden heryer de kapalı olunca itopyaya ulaşmak hayallerimde kaldı sadece. Geriye mouse falan gelmedi tabiki. Yani herşey olabilir

Üstte dediğim gibi adamlar bakıyor ürünün şu anki değeri vs ürünün alındığı zaman ki para. Hangisi daha az maliyet çıkartacaksa onu seçiyorlar. Mesela sen ürünü 500 liradan almış olsaydın ve şu an piyasası 300 lira olsaydı sana 500 TL yollamak yerine ürünü yollayacaklardı.

İki değer birbirine çok yakın(hatta satıcı lehine bir avantaj var) bir sıkıntı yaşamadan paranı alırsın. Ürünün piyasası 800'e düşmüş olsaydı illa ürünü yollayacağız derlerdi. Üstelik 15 günden önce iade yaptığın için hiçbir şey olmadan alırsın paranı .

Çözüm
Söyledikleriniz için çok teşekkürler, valla içim rahatladı bir nebze de olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…