İtopya teknik servis sorunu çözemiyor

Gesture

Decapat
RAM
PNY 8×2 CL16 3200MHz DDR4
SSD veya HDD modeli
KIOXIA 500 GB NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 3060 EAGLE OC 12 GB
Anakart
ASUS PRIME H510M-E 3200MHz
İşlemci
I5 11400F 2.6GHz
Dostlar yaklaşık 1 hafta önce monitöre görüntü gelmiyor diye bir konu açmıştım ve her şeyi denememe rağmen olmadı ve garantiye yolladım bugün bilgisayar geldi ama normalde 3 gün orada soruna bakılır sonra marka servisine yollanması gerekiyordu ama bana hiçbir bilgi verilmedi. Sorunumun ne olduğuna dair ve bugün geldi az önce her şeyini taktım ve açıldı format atılmıştı ama açıldıktan sonra fanların sesi yükselmeye başladı ve geri kapadım sonrasında ne yaparsam yapayım açılmadı. Tekrardan göndermek istemiyorum çünkü yine hiçbir şey yapılmadan geri yollanacak bu konuda yardımcı olacak veya bilen biri varsa mutlu olurum.

Sıvı soğutma var mı? Ben bir ara temizlikten sonra sıvı soğutma pompasının pinini takmayı unutmuştum sonrasında kendisini kapatmıştı yaklaşık 5-10 dakika sonra açılmıştı.
Bu arada ram sıcaklıklarını bir kontrol edin. Ramlerde de sıkıntı olabilir.

Stok soğutma kullanıyorum ekrana direkt görüntü gelmiyor ne BIOS'a girebiliyorum ne de başka bir şey yapabiliyorum.

Stok soğutma kullanıyorum ekrana direkt görüntü gelmiyor ne BIOS'a girebiliyorum ne de başka bir şey yapabiliyorum.
Sıkıntı ram kaynaklı olabilir. Başka bir RAM ile test edebilme şansınız var mı?

Sıkıntı RAM kaynaklı olabilir. Başka bir RAM ile test edebilme şansınız var mı?

Elimde başka bir RAM yok bana sorunun neden kaynaklı olduğunu söyleseler ben kendim gidip alacağım her şeyi denedim benim düşüncem anakarttan dolayı.

Sıkıntı RAM kaynaklı olabilir. Başka bir RAM ile test edebilme şansınız var mı?

Teknik serviste yüksek ihtimal format atıldı format attıktan sonra ekran gelince sorun çözüldü olarak kabul edildi tekrar ilk geldiğinde bilgisayar çalıştı ama fan sesi olduğundan fazla ses çıkarınca PSU'nun güç düğmesinden direkt kapadım bidahada açılmadı.

Elimde başka bir RAM yok bana sorunun neden kaynaklı olduğunu söyleseler ben kendim gidip alacağım her şeyi denedim benim düşüncem anakarttan dolayı.
Görüntü vermedeki ana bileşenler biri de RAM'dir. Tanıdığın veya bir bilgisayarcı arkadaşın var ise onlara götürüp bir baktırabilirsin. En azından RAM'leri test etsin. Eğer sıkıntı RAM kaynaklı ise kesin dönüşü de itopyaya yapabilirsin.

PSU'nun güç düğmesinden kapatmak çok yanlış hocam. Bildiğiniz elektrik kesintisi yaşatıyorsunuz. BIOS sıfırlanmış olabilir. Ondan kaynaklı fanlar hızlanmış olabilir. Fanlar PWM'den DC'ye geçmiş olur. Aman aklınızda bulunsun zaten sıkıntı sıcaklık kaynaklı ise bilgisayar otomatik olarak kendisini kapatacaktır.

Tandığım ve güvendiğim bir bilgisayarcı yok diğerlerinede vermek istemiyorum ilk arıza yaptığında RAM'leri tek tek test ettim uçlarını mavi silgi ile zorlamadan sildim ilk arıza olduğu zamanda 4 5 defa PSU'dan kapamıştım ama ondan önce PSU'dan kapatmamıştım ekran kartımdanda korkuyorum ama yandığına dair pek bir şey gözükmüyor.

İtopya'yı aradığımda bilgisayarıma BIOS güncellemesi yapılmış ve gerekli driverlar vb şeyler kurulmuş ve çok rahat çalıştığını söylediler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…