İtopya teknik servise verilen RAM ne zaman gelir?

hilz

Centipat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen5 7500F 32GB DDR5 Rtx3060ti Msi a620m-b 512gb nvme ssd
Meslek
Okuyor
Merhaba. Ben İtopya'dan aldığım RAM'lerim arızalı olduğu için 5 Ağustos tarihinde garantiye verdim fakat 9 gündür hala gelmedi. Ürün Ümraniye penta teknolojide serviste 5 gündür cumartesi bana bilgisayar çok gerekli ve RAM'lerim hala gelmedi. Cumartesiye yetişir mi, nasıl bir çözüm bulmak lazım?

Merhaba. Ben İtopya'dan aldığım RAM'lerim arızalı olduğu için 5 Ağustos tarihinde garantiye verdim fakat 9 gündür hala gelmedi. Ürün Ümraniye penta teknolojide serviste 5 gündür cumartesi bana bilgisayar çok gerekli ve RAM'lerim hala gelmedi. Cumartesiye yetişir mi, nasıl bir çözüm bulmak lazım?
20 iş günü en geç geliyor diye hatırlıyorum.

20 iş günü yasal süre. Geri kalan kısın yoğunluklarına kalıyor. 20 iş gününü geçmeden beklemekten başka bir şey yapamazsınız.

2 3 hafta.

Servis süresi soruna dair kendilerine haber verme tarihinizden itibaren başlıyor. Ancak buna dair ispat gerekiyor, örneğin sorunlu olduğunu bildirdiniz ve size anlaşmalı kargo kodu ile geri dönüş yapıldı. Bu dönüş tarihinden itibaren 20 iş günü süre başlıyor. Böyle bir ispata değer belgeniz yoksa bile kargoya verdiğiniz andan itibaren 20 iş gününü kargoya verildiğine dair kargo şubesinden belge alarak ya da kargo takibi bilgilerini kullanarak başlatabilirsiniz.

5'inde verdiğinizden yola çıkarsak henüz sadece 8 iş günü geçmiş (Cumartesi garanti servisi sürecinde iş gününe dahil edilir). Arkadaşların söylediği gibi 20 iş günü süre var. Bu süreci hızlandırmak diye bir şey yok, servise cihazını veren tek kişi olmadığınızı aklınızda bulundurmalısınız. Ayrıca belli bir markanın tek servisi olayı da yok, servisler birçok marka ile anlaştıklarından sizin gibi kendi cihazlarını gönderen belki her gün yüzlerce kişinin cihazlarına bakıyorlar. Eğer olur da gecikirse bu yine sizin avantajınızda, 20 iş günü geçilmesi durumunda servisin onarımını reddedip yenisi ile değişim talep edebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı