Çözüldü İtopya V3 oyunlarda çökme problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Selim Uzunyüz

Centipat
Ben bundan 8 ay önce İtopya'dan V3 adlı sistemi aldım ve ilk zamanlar oyunları en yüksek ayarlarda kasmadan donmadan kesintisiz oynardım. 5. aya geldiginde belirli oyunlardan ara sıra crash hatalari, çökmeler falan almaya başladım (Fortnite, PUBG).
Pek de umurumda olmuyordu çünkü 2-3 girişimde hata düzelmiş oluyordu. Ama son 2 ayda neredeyse hiçbir oyunu oynayamıyorum, sürekli crash hatasi alıyorum hatta bazen bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Oynadigim oyunların sistem gereksinimlerine bakıyorum rahatlıkla kaldırıyor ama olmuyor ne yaptiysam olmuyor.
Hata kodunu her yerde arattim oyunlari sil yükle yaptım, bilgisayara format attım ama olmadi ve bütün dirverlarim, BIOS'um, Windows isletim sistemim güncel. DirectX'lerim de kurulu. İtopya'yi aradım anlattim ama pek de umurlarinda olmadi.

Çok mantıklı. Muhtemelen arkadaşında karta yük bile binmedi. Anakart portunda arıza nadir olan bir şey.

Sorun yaşadığım bütün oyunlarda, farklı çözünürlük ayarlarıyla denememe rağmen hata almaya devam ediyordum...
Henüz aklıma geldi eklemeyi unuttum, ekran kartının kullanması gerektiği programlarda da aynı hatayı alıyorum.

Örenğin abode After Effects CC 2019 programını APU ile açınca bir sıkıntı çıkmadan işlerimi hallediyorum ama sisteme ekran kartını taktığım zaman oyunlardaki gibi kapanmalar olmaya başlıyor. Yani monitörden olduğunu sanmıyorum, sorunun anakart portunda olduğunu düşünüyorum.

Sorun yaşadığım bütün oyunlarda, farklı çözünürlük ayarlarıyla denememe rağmen hata almaya devam ediyordum...
Henüz aklıma geldi eklemeyi unuttum, ekran kartının kullanması gerektiği programlarda da aynı hatayı alıyorum.

Örenğin abode After Effects CC 2019 programını APU ile açınca bir sıkıntı çıkmadan işlerimi hallediyorum ama sisteme ekran kartını taktığım zaman oyunlardaki gibi kapanmalar olmaya başlıyor. Yani monitörden olduğunu sanmıyorum, sorunun anakart portunda olduğunu düşünüyorum.
Tamamda sorun ekran kartında bence. Yabancı forumlarda garantiye gönderip değişim yapanlar aynı sorunla karşılaşmamış.

Sorun ekran kartında bence ama siz anakart porunda olduğunu düşünüyorsanız, alt porta takıp deneyebilirsiniz.

Recep abi selamlar, Servis Point'e cihazı gönderdim. Bütün hataları ve yaptığım testleri yazdım. Sadece termal macun değiştirip bakımlarını yapmışlar.
Bugün almaya gideceğim. Bakalım aynı sorun olacak mı?
Sence yüksek CPU sıcaklığından da kaynaklanabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı