Niye olsun? Satıcı soksa umrunda olacak mıydı?60-70 bin TL lik ürünü 9 bin TL ye almaya çalışıyorsun. Başvurun kabul olmaz. Olduğunu varsayalım, satıcıyı baya büyük bir zarara sokmuş olacaksın, bu umrunda olmayacak mı?
Hocam eski bir arkadaşım da aynı durumu yaşamıştı, hesabına girip iptal ettikleri için ayrı bir şey bile çıkmıştı ismini hatırlamadığım firma aleyhine. Böyle şeylerde sonuna kadar uğraşın sonunda lehinize sonuçlanacağından şüphem yok. Böyle uğraştırıcı olduğu için insanlar ne de olsa uğraşmazlar diyip kendi çıkarları için kullanıyorlar bu firmalar. Sonuçta 100 kişiden 2 veya 3 kişiye şu ürünü 10kya verse aman aman bir şey kaybetmiyor yanına kalıyor 95 kişinin uğraşmaması. Hiç olmasa bile indirim ile ürünü alacağınızı düşünüyorum. Güncelleme yaparsanız sevinirim, hayırlı bayramlar.Arkadaşlar dün ekran kartlarını gezerken bunu görüp aldım, bugün arayıp iptal edeceklerini söylediler. Tüketici hakem heyetine vs başvurmalıyım, ne yapmalıyım? Benim bildiğim yanlış fiyat girilmesi müşteriyi bağlamaz.
Acaba fiyatı yanlışlıkla daha fazla yazsalardı ve ürünü alsaydınız, iptal edecekler miydi? Pek sanmıyorum ama şansınızı deneyin. Ürünün sizin olma şansı da var.
Sonuna kadar uğraşın. Kimsenin kimse de malı kalamaz. Sözleşme yapmışsınız böyle düşünürsek seve seve verecekler.
Niye olsun? Satıcı soksa umrunda olacak mıydı?
Mesele 70.000 TL'lik ürünün 9000 TL ye satılmasi degil, konuyu dikkatlice takip etmemissiniz. Bu ve bunun gibi firmaların bu hareketi yaptigini sayisiz defa gördüm, bu kadar fazla hata olmaz. Kasitli olarak yapilan bir sey, bu üründe fiyat farkı yüksek olabilir fakat cogu zaman indirimli fiyat seklinde satilip iptal ediliyor.İtopya babamın dükkanı değil, ne kazanıp ne kaybettiği de umrumda değil. Ben arkadaşın ortalama 70.000 TL lik bir ürünü 9.000 TL ye almaya çalışması ve akabinde haksızlığa uğradığını düşünmesine takıldım. 6-7 kat düşük bir fiyata alamamış olması gerçekten haksızlık mı?
Burada iyi bir niyet olsa en fazla ''paramı çekip işlettiler, faiziyle iade talep ediyorum'' derdi. ''Düşük yazmasalarmış bana ne'' demeyi iyi niyetli olarak göremiyorum maalesef.
Bu tarz yorumlar ''herkes gücü yettiği kadar zalim olurmuş'' lafını kanıtlıyor gerçekten. Bu satıcılar gücü yettiği için bazı ürünleri daha pahalıya satabiliyor. Fakat aynı şekilde sizin de elinize bir şekilde fırsat verilse bunun gibi belki onlarca ürünü cüzi miktarlara alıp ''bana ne hata yapmasalardı'' diyebileceksiniz yani...
Burada iyi bir niyet olsa en fazla ''paramı çekip işlettiler, faiziyle iade talep ediyorum'' derdi. ''Düşük yazmasalarmış bana ne'' demeyi iyi niyetli olarak göremiyorum maalesef.
Konuyu takip ettim. ''Hakkını'' istiyorsa parasını faiziyle talep eder., çok daha değerli olan ürünü değil.Mesele 70.000 TL'lik ürünün 9000 TL ye satılmasi degil, konuyu dikkatlice takip etmemissiniz. Bu ve bunun gibi firmaların bu hareketi yaptigini sayisiz defa gördüm, bu kadar fazla hata olmaz. Kasitli olarak yapilan bir sey, bu üründe fiyat farkı yüksek olabilir fakat cogu zaman indirimli fiyat seklinde satilip iptal ediliyor.
İnsanlarin parasini isletiyorlar, müsteriye paranın iade onaylanma süreci icerisinde bu para kullaniliyor, bu bir nevi tüketici dolandiriciligidir. Taksitle bir hevesle ürün aliyorsun satici iptal ediyor paran belki 14 gün sana ulasmayacak ve taksit hakkın yanacak. Nakit ödeme yaparsan belirli bir süre paranı kaybediyorsun, bu durumun önüne gecmek icin tüketici hakem heyetine basvurulmali, mahkeme mahkeme gezmeyeceksin ugrasilacak bir durum yok, tek tusla basvurunu göndereceksin bu kadar basit. Belki sonuc olumsuz olur, en azindan bu basvurular cogaldikca belki tüketici heyeti bir seylerin farkina varir önlem alir.
Konuyu takip ettim. "hakkını" istiyorsa parasını faiziyle talep eder. Çok daha değerli olan ürünü değil.
Aynen dediğiniz gibi o lafı kanıtlıyor. Ürün fiyatı öyle listelenmiş ve alıyor. Sonra yanlış girmişiz diyorlar. Bedavadan peşini bırakıp peki siz bilirsiniz demenin adı ne iyi niyet ne de farklı bir şey dümdüz enayilik olur. Kimsenin payı kimsenin umrunda değil hocam.İtopya babamın dükkanı değil, ne kazanıp ne kaybettiği de umrumda değil. Ben arkadaşın ortalama 70.000 TL lik bir ürünü 9.000 TL ye almaya çalışması ve akabinde haksızlığa uğradığını düşünmesine takıldım. 6-7 kat düşük bir fiyata alamamış olması gerçekten haksızlık mı?
Bu tarz yorumlar ''herkes gücü yettiği kadar zalim olurmuş'' lafını kanıtlıyor gerçekten. Bu satıcılar gücü yettiği için bazı ürünleri daha pahalıya satabiliyor. Fakat aynı şekilde sizin de elinize bir şekilde fırsat verilse bunun gibi belki onlarca ürünü cüzi miktarlara alıp ''bana ne hata yapmasalardı'' diyebileceksiniz yani...