İtopyada İade Sıkıntısı

sswaffen06

Centipat
31.05.2019 tarihinde bir bilgisayar sipariş verdim. Sonrasında daha iyi bir sistem almak için 01.06.2019 tarihinde iptal talebi oluşturdum. Talebim 05.06.2019 tarihinde onaylandı.
İtopya'nın dediğine göre 14.06.2019 tarihinde bankaya iade için ödeme yapılmış. Ancak bankayı aradığımda herhangi bir iade işleminin gözükmediğini söylediler.

İtopya'yı tekrar aradığımda paranın Akbank Sanal Pos ile çekildiğini ve benim kartımın VakıfBank olmasından dolayı bankalar arası bir sıkıntı olduğunu söylediler.
Bankayı tekrar aradığımda anlaşmaları gereği herhangi bir sıkıntı olmaksızın paranın aktarılacağını ve hiçbir sıkıntı olmayacağını söylediler.

Sizce İtopya beni oyalıyor mu? Yeniden bilgisayar siparişi verirken İtopya'ya güvenmeli miyim? Bilgisayar toplamak için hangi siteleri önerirsiniz?
Teşekkürler.

Büyük ihtimal seni oyalıyor olabilirler.15 günü geçirmeye mi çalısıyorlar acaba diye düşünüyorum.Bence bu konularda çabuk olmak lazım tavsiyem 15 gün geçmesin sıkıntılı firmaya benziyor forumdaki konularına baktığımda.

Zaten İtopya'nın iade ile ilgili sayfasına baktığımda 20 gün içinde para iadesi yapılır yazıyor. Yarın son günleri. Akbank'a mesaj attım konuyla ilgili. Onlardan da İtopya aleyhine bir cevap gelirse çarşamba veya perşembe günü Tüketici Mahkemesine gideceğim.

Bu konuları görmem iyi oldu ordan bende ürün almayı düşünüyordum.Sürekli sıkıntı çıkarıyorlar bariz belli şekillerde bankadan yanıt alamazsanız direk tüketici haklarına gidin beklemenizi önermem .

Zaten İtopya'nın iade ile ilgili sayfasına baktığımda 20 gün içinde para iadesi yapılır yazıyor. Yarın son günleri. Akbank'a mesaj attım konuyla ilgili. Onlardan da İtopya aleyhine bir cevap gelirse çarşamba veya perşembe günü Tüketici Mahkemesine gideceğim.
Hocam bende bugün iade ettim sistem. İnşallah böyle sorun çıkmaz takipteyim sonuçları aktarırsan sevinirim.

İade işlemlerinde hızlılık ve Müşteri Hizmetleri istiyorsanız 100-200 fazla verip başka sitelerden alacaksınız. Bu gibi firmalar personelden kısarak kâr sağlıyor.
Biraz geç fark ettik ama bu sondu. Kesinlikle daha alışveriş yapmam. Sistemi sipariş ettim 10 gün sonra geldi. İade istedim 10 günde cevapladılar çok şükür bugün iade ettim artık paramı da 10 gün sonra verirler yani öyle temenni ediyorum.

Biraz geç fark ettik ama bu sondu. Kesinlikle daha alışveriş yapmam. Sistemi sipariş ettim 10 gün sonra geldi. İade istedim 10 günde cevapladılar çok şükür bugün iade ettim artık paramı da 10 gün sonra verirler yani öyle temenni ediyorum.
10 günde gelirse çok şanslısın. Sitelerinde 20 gün dedikleri için sürekli sallıyorlar. Umarım en kısa sürede paran gelir.
İade işlemlerinde hızlılık ve iyi Müşteri Hizmetleri istiyorsanız 100-200 fazla verip başka sitelerden alacaksınız. Bu gibi firmalar personelden kısarak kâr sağlıyor.
Peki hangi siteleri önerirsiniz? Ben şahsen yeni sistemi İnce Hesap'tan almayı düşünüyorum.

Konu ile ilgili Akbank'a mesaj attım. 3 gün sonra param geldi. İade işlemlerinde bankaların 20 gün kadar süresi var galiba. VakıfBank müşteri temsilcisi öyle söyledi bana. Böyle durumlarda bankaları da sık sık rahatsız etmek lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı