İtopya'dan alınan bilgisayara HDD takmak garantiden çıkar mı?

c3hels

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. İtopya'dan aldığım hazır bir kasa bar yaklaşık 14-15 gün oldu. Ben bu kasaya evde hard disk taksam 2 yıl olan garanti kapsamından çıkar mı? Yani siz kendiniz parça takmışsınız vb. diyerek ürünü garantiye almama ihtimalleri var mı?

Merhaba. İtopya'dan aldığım hazır bir kasa bar yaklaşık 14-15 gün oldu. Ben bu kasaya evde hard disk taksam 2 yıl olan garanti kapsamından çıkar mı? Yani siz kendiniz parça takmışsınız vb. diyerek ürünü garantiye almama ihtimalleri var mı?
1706568925853.png

1706568940495.png

Hayır, garanti dışı bırakmaz.

Hocam anlamadığım hazır sisteme parça takınca mantık olarak onların taktığı bir şey değil onların sorumluluğundan çıkmaz mı? Parçayı başka yerden aldım.

Hocam anlamadığım hazır sisteme parça takınca mantık olarak onların taktığı bir şey değil onların sorumluluğundan çıkmaz mı? Parçayı başka yerden aldım.
İşte o takmış olduğunuz parça onların değil sizin sorumluluğunuzda olacak (eğer bir şey olursa), sistemi alırken gelen parçalar onların garantisi altında.

Sadece marka(HP, ASUS gibi markaların masaüstü olanları) bilgisayarlarda garanti bozulur. İtopya'nın vs sattığı hazır toplama bilgisayarlara bir şey ekleyip çıkartırsan garantiyi etkilemez çünkü her parçanın ayrı garantisi var.

Hocam garantiden cikmaz. Nereden anlayacaklar HDD takılıp takilmadigini. Diyelim ki HDD'den dolayı sistem bozuldu. Boyle bir şey imkansız ama yine de bozuldu. HDD'yi çıkartıp alırsın. Bu kadar basit.

HDD uç bir örnek ama diyelim ki, pinlerinden sorun çıkardı ve elektrik kaçağı vb sebeplerden anakartı ya da bazı parçalarını bozdu; Kullanıcı Hatası denecektir! Ayrıca HDD'yi taktığınız tarih ve saatine kadar bilinebilir :) Buradaki sorun hazır bir PC olması ya da olmaması değil. Siz kendiniz bile toplasanız, bozulan parça için sizin sorumlu tutulma ihtimaliniz yüksektir. Sadece HDD bozulursa sorun yok ama HDD başka bir parçayı da bozarsa, her türlü fatura size kesilir, unutmayın... Bunu bilerek hareket etmeniz önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı