Konunun seyrini farklı taraflara çekmekte bir fayda yok. Önemli olan müşteri olarak hakkımı aramam ve sonucunda da 2 aylık mağduriyetimden kurtulmuş olmamdır. Konuyu açarken bahsettiğim gibi, önceki açılan konulardan farklı olarak bu konunun olumlu sonuçlanması için ne gerekiyorsa yapacaktım ve sonuçlandı.
Benzer mağduriyeti yaşayıp gelecekte bu konuyu inceleyen arkadaşlara nasıl bir yol izleyecekleri hakkında bilgi vermek istiyorum. Ben TÜBİS üzerinden THH'ye başvurdum.
1) Her şeyi belgeleyin
Faturanızı, size gelen sms bilgilendirmelerini, muhattabınız ile olan e-posta görüşmelerini tek tek ekran görüntüsü alıp saklayın. Heyete başvuruda oldukça işinize yarayacak.
2) Süreci detaylıca açıklayın
Kronolojik olarak süreci anlatın ve ekran görüntüleriyle destekleyin. Aldığınız bütün ekran görüntülerini ek olarak isimlendirin ve ek 1, ek 2 gibi numaralandırın. Açıklama esnasında referans vermek için ekleri kullanın. Bütün ekran görüntülerini Word'e sırayla isimlendirip ekleyin ve PDF olarak kaydedip başvuru dosyası olarak ekleyin. Faturanızı da eklemeyi unutmayın.
3) Muhatapları iyi belirleyin
İtopya özelinde konuşacak olursak şikayetçi olduğunuz kurum İtopya değil Eera Elektronik'tir ve şu bağlantıdan mersis numarası gibi gerekli bilgilere erişebilirsiniz:
Şirketin vergi numarası da faturanızda mutlaka yazar.
4) İkamet ettiğiniz ildeki hakem heyetini seçin
Ben Mersin'de ikamet ettiğim için Mersin'i seçtim. Zira heyetin sizi çağırma durumu olursa gitmeniz daha kolay olur.
5) Özel durumları belirtin
Sürecin uzaması aşikardır. Örneğin benim faremin garantisi 21.10.2025 tarihinde sonlanacaktı. Bu durumu özellikle belirttim çünkü süreç 2 aydan fazla sürerse ürünün garantisi bitebilir ve belki de haklarımdan mahrum kalabilirdim. Bunun önüne geçmek için ek bilgiyi onlara açıkladım.
6) Ürünün özelliklerini kaynak göstererek açıklayın
Söz konusu bir fare ise sensör özelliklerinden karşılaştırma yapmak en kolayıdır. Bazı markalar ürünlerinin data sheet'lerini paylaşırlar. Özellik karşılaştırması yaparken bu data sheet'te yazan değerleri kullanabilirsiniz. Data sheet'leri ekleri koyduğunuz word dosyasına bağlantı olarak ekleyin.
İşe yarar umuduyla size kendi başvuru içeriğimi paylaşıyorum;