İtopya'nın ilgisizliği

MUHAMMEDALİ66

Megapat
Yer
Kocaeli/İzmit
İtopya'dan 28.12.2019 tarihinde 2x16 32 GB G.Skill Ripjaws V 3600MHz RAM aldım. Ürün elime 31Inde ulaştı. Kargodan teslim aldım. Eve gelip açtım. Ürünün kutusu hasarlıydı ve kutunun üstünde çizikler vardı. Bu daha önce açılmış bir ürün gönderdikleri anlamındaydı sanırım. 5 gün falan sonra RAM'lari daha kullanmadım zaten yavaş yavaş PC toplayacağım için ilk RAM'leri aldım, RAM'lere bir bakiym dedim üstünde çizik vb var mı diye 1 tanesinin sol bellek veri yolunun sağdan altıncı veya yedinciydi sanırım bir leke gibi bir şey vardı. Ben de hemen o gün değişim için İtopya'ya geri yolladım UPS kargo ile. İçine bir kağıda yazdım bunları, ne için gönderdiğimi falan. Bugün ayın 19'u tam 14 gün geçmiş. Hala aramadılar, mail vs de yollamadılar, ne yapacağım bilmiyorum. :(

Arkadaşın dediği gibi müşteri hizmetlerini arayın. Ama sakın sıra gelmiyor diye kapatmayın. Aşağı-yukarı 1 saat beklemeniz gerekiyor ulaşabilmek için.

Müşteri hizmetlerini aramayı düşündüm. Fakat internetten değişim veya iade için itopya hakkında araştırma yaparken müşteri hizmetlerine bağlanabilen, sorunu çözülen olmamış. Bende hala aramadım. Yarın bi bakayım.

Ne yazık ki İtopya satış sonrası destek konusunda rezil bir firma. Aldığınız şey sorunsuzsa ne güzel, fakat en ufak bir sorun çıkarsa yandınız. Saatlerce telefonda beklersiniz müşteri hizmetlerine erişebilmek için. Herhangi bir şey alırken en son tercihlerden biri olmalı bu saçma firma.

Siz müşteri hizmetlerini arayıp anlatın durumu yine de.

İtopya'ya haber vermeden mi yolladınız?
Hayır. Haber verdim internetten baktım. İtopya ürün iadesi nasıl yapılır diye. İlk önce sitesinden iade işlemi başlattım. Sonra ups kargo ile internet sitesinde yazan iade-değişim koduyla itopyaya yolladım.14 gün oldu ama hala geri dönmediler. Bu arada sitesinde iade değişim işlemleri kısmında. İade talebiniz değerlendiriliyor yazıyor. Yani neyini değerlendiriyolar bilmiyorum. Kutusunun içine not yazıp koydum. Sağlam yani sıfır ürün yollayın diye.
Ne yazık ki İtopya satış sonrası destek konusunda rezil bir firma. Aldığınız şey sorunsuzsa ne güzel, fakat en ufak bir sorun çıkarsa yandınız. Saatlerce telefonda beklersiniz müşteri hizmetlerine erişebilmek için. Herhangi bir şey alırken en son tercihlerden biri olmalı bu saçma firma.

Siz müşteri hizmetlerini arayıp anlatın durumu yine de.
Aynen. Ya bidaha itopyadan almam zaten. Youtube da yayıncılarla sistem toplayıp ucuza sattıklarını görmüştüm. Bende bu yüzden bu siteden aldım daha uygun fiyatları diye.

Ben ThermalTake 'in PCI-e kablosunu aldım. Aynen arkadaşın bahsettiği pinlerinde oksit lekesi gibi lekeler vardı. Ertesi gün geri yolladım. İlk aramamda 24 dk. telefonda bekledim, diğerlerinde 9-11 dk. arası bekledim. En son cuma günü aradım işte ürünün tedarikçisine gönderildiği iade veya değişimin onaylandığını fakat bununla ilgili net bilgiyi kendilerine 5 6 gün sonra vereceklerini söylediler. iş günü açısından 5 iş günü doldu beklemedeyim. En fazla 15 iş günü daha bekletirler 16.gün faturasıyla birlikte tüketici haklarının yolu görünür.

Ben ThermalTake 'in PCI-e kablosunu aldım. Aynen arkadaşın bahsettiği pinlerinde oksit lekesi gibi lekeler vardı. Ertesi gün geri yolladım. İlk aramamda 24 dk. telefonda bekledim, diğerlerinde 9-11 dk. arası bekledim. En son cuma günü aradım işte ürünün tedarikçisine gönderildiği iade veya değişimin onaylandığını fakat bununla ilgili net bilgiyi kendilerine 5 6 gün sonra vereceklerini söylediler. iş günü açısından 5 iş günü doldu beklemedeyim. En fazla 15 iş günü daha bekletirler 16.gün faturasıyla birlikte tüketici haklarının yolu görünür.
Bende yarın arıycam bakalım. Eğer bi şey yapmazlarsa tüketici hakem heyetine baş vurabilirim. Bidahada itopyadan bişey almam zaten.

Yazın aldığım HDD ile ilgili bir sorun vardı. Bana kargo ile geldiğinde kutu içinde ne irsaliyesi ne de garanti belgesi vardı. O zaman müşteri hizmetlerini aradığımda "sizin parçanız ile ilgilenen eleman bugün izinli, ben sizin numaranızı aldım size ertesi gün döneceğim" dedi ama halen ses yok. Bilerek aramıyorum (üşeniyorum). HDD sıkıntı çıktığında götürsem "buradan aldığınıza dair irsaliye var mı vs. derler" ama aradığım zaman bayağı sıkıntı çıkacağı kesin. Oradan parça alacak kişilere tavsiyem 2 kere düşünün. Yayıncılara sponsor olarak görmeyin, müşteri hizmetleri gördüğünüz gibi rezalet ötesi. Tek başıma çalışsam daha iyi hizmet sunarım bundan eminim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı