HWInfo'dan da kontrol eder misin? VID bildiğim kadarıyla işlemcinin talep ettiği voltaj oluyor. 2 farklı voltaj ölçümü oluyor aslında. Biri anakartın ölçtüğü diğeri işlemcinin ölçtüğü. Anakart otomatik olarak kalibre edip voltaj düşüşünü engellemeye çalışıyor olabilir.
HWInfo'dan da kontrol eder misin? VID bildiğim kadarıyla işlemcinin talep ettiği voltaj oluyor. 2 farklı voltaj ölçümü oluyor aslında. Biri anakartın ölçtüğü diğeri işlemcinin ölçtüğü. Anakart otomatik olarak kalibre edip voltaj düşüşünü engellemeye çalışıyor olabilir.
Şimdi bir de BIOS üzerinde yapmaya çalışacağım. Test yapıp hemen sonuçları paylaşacağım.
BIOS üzerinden 49 ve 1.38 şeklinde voltaj girdim. Değerler şu an bu şekilde;
MSI Z270 Gaming M7 kullanıyorum. İnternette okudum ancak kimse o ayarı yapmayı anlatmamış veya göstermemiş. Kendim biraz karıştırdım ama göremedim.
BIOS üzerinden O.C yaparken yapmam gereken bir ayar önerin var mı? Şunu kapat bunu aç gibisinden.
Görüntülerden de anlaşılacağı üzere yukte 55 derece bir sistemim var. 6600K islemci ile 5.0 GHz'yi gecmek istiyorum ama 4.8'de kaldim. 4.9 GHz denerken 3. cekirdek hata veriyor. 1.4V gecmeden 4.9 bari yapabilseydim ama sanirim biraz daha voltaj arttirmam gerekiyor. @Shimada Sensei
Şimdi kendi sistemim olsa inciğine cıncığına girerdim de başkasının olunca çekiniyor, korkuyor insan. Bir şey olursa karşılayacak durumumuz olmayınca...
OC için Türkçe kaynak yok gibi bir şey. Ben çat pat İngilizcem ve kurcalaya kurcalaya bir şeyler çözdüm gibi.
YouTube'da Actually Hardcore Overclocking, Gamer's Nexus gibi kanallara göz atabilirsin. AHOC'un "Xplained" serisi faydalı bilgiler içeriyor.