İTÜ inşaat mezunu olup veri bilimci olmak

The Tan

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Ben İTÜ İnşaat Mühendisliğinden mezun oldum. Hem inşaat sektörünün güncel hali hem de bölümümü sevmediğim için bir e-ticaret firmasında analist olarak işe başladım. Kendimi veri bilimi alanında geliştirmek istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir acaba? Bu alanda bir kariyer hedefleyebilir miyim sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu alanda kariyer hedeflemenin önünde net bir engel olduğunu düşünmüyorum. R bilmiyorsan neredeyse kesinlikle öğrenmen gerek diyebilirim. Bunun dışında eğer kendini programlama alanında eksik hissediyorsan kolayca Online kaynaklardan kendini geliştirebilirsin. Zaten mühendislik mezunu olduğundan ( senin de aynı dersleri aldığına emin değilim ama orada okuyan birkaç arkadaşım istatistik dersini de Python üzerinden almıştı, özellikle veri görselleştirme üzerine ağır durulan bir dersti.) Muhtemelen piyasadaki çoğu insan kadar istatistik biliyorsundur. Ancak olduğun yerden ileri gitmek istiyorsan yine Online kaynaklardan, programlama kadar kolay olmasa da istatistik öğrenebilirsin.

Asıl önemli nokta ise genellikle türkçesini tam olarak kafamda canlandıramadığım "domain knowledge" (alan bilgisi?) denen tabir. Bu konu üzerinde gelişmenin en azından benim görebildiğim tek yolu, tecrübeli insanlarla çalışıp onlardan öğrenmek veya kendin tecrübe edip tanımak. Umarım hedeflerine ulaşırsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı