Kitap Sayısal İTÜ kazanmak için çalışma planı nasıl?

Hızlı Eylem Planı: bilinçli pars hedefi mars! Yeterli midir?

• Oy verenlerin toplamı
    20
Makaleler
13
Yer
Aydın
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ECS H81H3-M7
İşlemci: Intel Core i7 4790
HDD: Western Digital WD10EZEX 1 TB 7200 RPM
RAM: Crucial CT102446BA160B.C16FER 1x8GB DDR3 1600MHZ
Kasa: Casper NSH.4790-8T75A-W (CD.VTI4790A) Hazır kasa.
Ekran kartı: Galaxy GT730
PSU: Casper Fsp250-50hmn
Monitör: AOC G2868PQU 28" 4K 3840×2160 1 MS 60 Hz TN panel
UPS: Tunçmatik TSK5208
Mouse: Casper B309
Klavye: Casper K1500
Akım korumalı priz: Monster MPEXP100U
Yazıcı: Epson L4160
Meslek
Espiri mühendisi
Merhaba arkadaşlar. Hedefimin kod adı; bilinçli pars hedefi mars!
Oluşturduğum rota: Çine to İstanbul Teknik Üniversitesi bilgisayar ve bilişim fakültesi bilgisayar mühendisliği bölümü birincisi.
Yaptıklarım/yapacaklarım:
  1. 153 soru bankasının ilk ve tek sahibi olup çözmek...
  2. Hediye gelen YGS, TYT, AYT, KPSS, MSÜ ve LYS çıkmış sorularını tamamiyle sıfırlamak.
Yapacaklarım:
  • Yeni kitaplar alıp bir defa baştan sona çözmek!
Ders kombinim:
Görsel:
Screenshot_2024-10-18-21-55-32-62_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Bu hedef ve çalışma yeterli mi?
Yoksa oluşturmuş olduğum Hızlı Eylem Planı (HEP) olan; "bilinçli pars hedefi mars" programıma neler istemek eklersiniz?
Ankete beklerim.

Ders çalışma masasının üstünde hafızlık kursu broşürü bile var. Hacı sen bu gidişle Suriye sınırına yakın bir yere düşersin.
Onu müftü verdi çöpe atmam saygısızlık olur...
Onun dışında program nasıl? @684918

Seni pek üzmek istemem ama İTÜ Bilgisayar seçenler genel olarak Kayseri, Konya, Erzurum gibi ultra muhafazakar yerlerden gelen insanlar. Aydın gibi 20 seneyi aşkın CHP'nin birinci parti olduğu bir şehirden İTÜ'ye giden çok olmaz. Geçen sene sadece 1 tane Aydınlı girmiş ki o da Aydın Fen mezunu. Eğer gerçekten İTÜ Bilgisayar istiyorsan tavsiyem Konya'ya taşınman yönünde olacaktır.

Seni pek üzmek istemem ama İTÜ Bilgisayar seçenler genel olarak Kayseri, Konya, Erzurum gibi ultra muhafazakar yerlerden gelen insanlar. Aydın gibi 20 seneyi aşkın CHP'nin birinci parti olduğu bir şehirden İTÜ'ye giden çok olmaz. Geçen sene sadece 1 tane Aydınlı girmiş ki o da Aydın Fen mezunu. Eğer gerçekten İTÜ Bilgisayar istiyorsan tavsiyem Konya'ya taşınman yönünde olacaktır.
İronidir umarım.

Senin gibi çalışanlara genelde fosfor lakabı takılır dostum. Bu isim oturup ders çalışmak yerine fosforlu kalemlerle notların altını çizmek, yıldızlı kelebekli not kağıtları hazırlamak gibi işlerle meşgul olmaktan gelir. Gerçekten sınav kazanmak amaçlı ders çalışan adamın yapacağı şey bellidir, açar kitabını defterini oturur ders çalışır. Öyle bisküvimi alayım kahvemi koyayım, ders çalışmama bir kod adı bulayım, müftülüğün dağıttığı kuran kursu broşürlerini yerleştireyim falan yapmaz.

Ayrıca 153 soru bankası çözmek hem çok masraflı hem de çok mantıksız birşey. Otur konuyu çalış üzerine ders başı TYT için 2 AYT için 3 kaynaktan testini çöz yeter.

Senin gibi çalışanlara genelde fosfor lakabı takılır dostum. Bu isim oturup ders çalışmak yerine fosforlu kalemlerle notların altını çizmek, yıldızlı kelebekli not kağıtları hazırlamak gibi işlerle meşgul olmaktan gelir. Gerçekten sınav kazanmak amaçlı ders çalışan adamın yapacağı şey bellidir, açar kitabını defterini oturur ders çalışır. Öyle bisküvimi alayım kahvemi koyayım, ders çalışmama bir kod adı bulayım, müftülüğün dağıttığı kuran kursu broşürlerini yerleştireyim falan yapmaz.

Ayrıca 153 soru bankası çözmek hem çok masraflı hem de çok mantıksız birşey. Otur konuyu çalış üzerine ders başı TYT için 2 AYT için 3 kaynaktan testini çöz yeter.
Derece yapanların röportajlarına baktın mı bilmiyorum ama çoğu en az 100 bin bazıları 150 bin tane soru çözmüş. Ortalama 400 sayfa bir kitapta her sayfada 4 soru olsa 1600 soru yapar. 150 Kaynak abarttığın kadar çok değil ben zamanında sırf organik kimyadan 10 tane kitap bitirmiştim. TYT için 2 AYT için 3 kitapla toplam 20ye yakın kitapla yine bir şeyler yapılır ama günde 400 500 soru çözen biri sınav süresi boyunca 60 70 tane kitap rahat bitiriyor. Ne kadar fazla kitap çözersen soruları makine gibi görmeye başlıyorsun sorudaki tek kelimeyle direk doğru şıkkı işaretleyebiliyorsun ve yanılma olasılığın çok düşüyor. Çok kitap çözmek mantıksız değil kısaca.

Derece yapanların röportajlarına baktın mı bilmiyorum ama çoğu en az 100 bin bazıları 150 bin tane soru çözmüş. Ortalama 400 sayfa bir kitapta her sayfada 4 soru olsa 1600 soru yapar. 150 Kaynak abarttığın kadar çok değil ben zamanında sırf organik kimyadan 10 tane kitap bitirmiştim. TYT için 2 AYT için 3 kitapla toplam 20ye yakın kitapla yine bir şeyler yapılır ama günde 400 500 soru çözen biri sınav süresi boyunca 60 70 tane kitap rahat bitiriyor. Ne kadar fazla kitap çözersen soruları makine gibi görmeye başlıyorsun sorudaki tek kelimeyle direk doğru şıkkı işaretleyebiliyorsun ve yanılma olasılığın çok düşüyor. Çok kitap çözmek mantıksız değil kısaca.

Siz o derece öğrencilerine pek inanmayın kaynak sponsorluğu yapmaktan doğru düzgün bilgi veremiyor çoğu. Ama ne kadar soru çözseniz (konuyu bildikten sonra) o kadar karlıdır o doğru.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı