İTÜ makine bölümü sıralaması bu sene ne kadar olur?

bmw e60

Hectopat
Katılım
29 Ekim 2020
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
@hengin hocam bu sene ne olur sizce İTÜ makine taban sıralama? Ben kendi çevremde ekonomik koşullardan dolayı tıbba yönelim gördüm son zamanlarda, siz daha tecrübelisiniz. İTÜ gelmezse Türk-Alman, Hacettepe ve YTÜ var bir altında, onların eğitimi ve çevresi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sağ olun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İTÜ Makina'nın sıralaması yapılacak tercihlere bağlı. Üst sıralarda tercih edilebilecek başka mühendislik bölümlerinin açılması bile bunu etkileyebilir. Tıp fakülteleri daha az tercih edilirse bu yine mühendislik bölümlerinin sıralamalarının yükselmesine sebep olabilir. Dolayısıyla net bir şey söylemek zor bu konuda.
Tıp da mühendislikler de zor bölümler. Bu bölümlerle uğraşmak ciddi bir özveri istiyor. Okul dersleri bile hayatının önemli bir bölümünü kaplayacak. Özellikle diğer okullarla kıyaslandığında bitmeyen vize-quiz-ödev üçgeni, İTÜ'nün en belirgin farklarından olabilir. Akademik dönem genellikle 14 hafta dersler ve 2 hafta vizeler olacak şekilde yapılır. Kendi okul hayatımda 5. haftadan 14. haftaya her hafta en az bir vizeye girdiğim bir dönem geçirmiştim :D
Ne yazık ki diğer üniversiteler ve bölümleri hakkında detaylı bir bilgim yok. Bu konuda yanlış yönlendirmek de istmem. Bence bu konuda o okulun klüplerinin İnstagram sayfalarına yazarak bilgi alabileceğin insanlar bulabilirsin. Bizim okulda bu şekilde yazanlara yardımcı olunduğunu çok duymuştum.
İTÜ ve özellikle Makina Mühendisliği bölümü hakkında soruların varsa cevaplayabilirim.
 

Geri
Yukarı