İTÜ MTAL Kapatılıyor

HamitizmForever

Decapat
Katılım
28 Ocak 2022
Mesajlar
205
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Büyük beklentilerle açılan İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin sadece 5. yılında kapatılıyor.

2019'da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) protokolüyle kurulan İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kademeli olarak kapatılmasına karar verdi. karar resmi yazıyla okula bildirildi.

Buraya İTÜ'nün paf takımı olarak bakıyorlardı. Böyle bir okulun kapatılması kaliteli hocaların elinde yetişen öğrencileri de yarı yolda bırakıyorlar.

Meslek lisesi memleket meselesi diyerek yüzde 3'ün altındaki yüzdelik dilimlerde öğrencileri okula çektikten sonra yarı yolda bırakmak…

Bu konularda bilgisi olan kişilerin konu hakkında fikir belirtmesi rica olur önemli bir konu.

?hash=cb4885820a73d47bd376bd198bb2e6c9.png


@Quadrox neye güldünüz mesela öğrenebilir miyim?
 

Dosya Ekleri

  • 1715885638936.png
    1715885638936.png
    313,6 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Öncelikle şunu belirtmek gerek. Kaliteli hoca dediğiniz hocalarımızın çoğu ziya kalkavan mtal okulunun öğretmenleridir. İTÜ mtal yerleştiği binanın yanındaki ziya kalkavan mtal okulununda binasına çökmeye çalıştığı için, öğrenciler, öğretmenler ve mezunlar bu duruma yıllardır direniyorlardı. Üstelik kendi oldukları bina bile 5 sene öncesine kadar ziya kalkavana aitti. Aynı zamanda meslek lisesi olmalarına rağmen, hoca yetersizliğinden dolayı meslek derslerinin çoğunu işleyemiyorlar. Bunun yerine meslek derslerinde üniversite sınavına çalışıyorlar ve eğitimde eşitsizlik sorunu yaratıyorlar. Meslek dersi işleseler bile, kullandıkları atölye ve ders veren hocalarımız ziya kalkavan bünyesindedir. Kısacası hayal ettikleri ziya kalkavanı yerinden etme fikri kendi başlarına gelmiştir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı