İTÜ'de çap yapabilmek için ortalama kaç olmalı?

elektronikçi67

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Ben bu dönem birinci sınıfı tamamladım. Çift ana dal programına başvurmak gibi bir planım var. Çap şartlarını araştırırken bölümde ilk %20 de olmak şartı olduğunu öğrendim. Eski siste sıralama gözüküyor ama sadece 1.dönem gözüküyor. Ben elektronik-haberleşme bölümündeyim ve ortalamam 3.73 bu ortalama ile çap yapabilir miyim? Yaz okulunda bu ortalamayı yükseltmem gerekir mi?

Çap taban puanlarına baktığım zaman istediğim bölümlerin taban puanlarının üzerindeyim ama bu %20 olayı canımı sıkıyor.

Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrencinin çap'a başvurabilmesi için birinci yıl sonunda en az otuz (30), ikinci yıl sonunda en az (60) altmış krediyi tamamlaması, başvurduğu döneme kadar ana dal lisans programında almış olduğu dersleri başarmış olması, başvuru sırasında ağırlıklı genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 3.00 olması ve ana dal programının başarı sıralaması itibarı ile en üst % 20'de bulunması gerekir.

Başarı sıralaması şartı aranan programlarda çift ana dal yapmak isteyen öğrencinin, bu yönergede belirlenen diğer şartların yanı sıra kayıt olduğu yıldaki ilgili programın yükseköğretim kurulu tarafından belirlenen başarı sıralaması şartını sağlamış olması gerekir.

@elektronikçi67 ikinci dönem YANO'nuza bağlı. Şu an 3.73 olması önemli değil.

1 ve 2. dönemin YANO ortalamanız 3.73 civarında olursa yine başvurunuz alınır.

OBS sisteminizde sınıf sıralamanız yazar, en azından bizde yazıyor. Ama o GANO ile 20% içerisinde olmanız lazım.

OBS de şu anda sadece birinci dönem ortalamalarına göre bir sıralama var orada 3.81 ile 12.sıradayım 129 kişi arasında. Muhtemelen yaz okulu kayıtları bitene kadar ora güncellenmeyecek.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı