Ivy Bridge serisi işlemcilerde ısınma problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar İntel'in Ivy Bridge serisi işlemcilerde ısınma problemi olduğu bilinen bir gerçek.

İşlemci ile metal tabaka arasındaki bu madde neden kalitesiz kullanılmış ? Böyle bir sorun ile karşılaşacaklarını bilmiyorlar mıydı ?

Neden başka bir şey kullanmadılar 2 tabaka arasına ?

Yani neden bile bile piyasaya sürdüler bu işlemcileri. Merak ettim gerçekten. Ben bir işlemci yapmış olsam, 3 günde yaptıysam 1 gün test ederim işlemciyi. Böylesine tecrübeli bir firma baltayı taşa vurdu mu gerçekten ?

Ivy Bridge işlemcilerde ısınma problemi var demek bence pek doğru değil. Sadece üst seviye işlemciler OC edildiğinde belki bi 5-10 derece daha fazla ısınıyor. Böyle büyük bir sorun olsa Intel o işlemcileri toplatırdı emin ol. Canlı yayında'da dediğim gibi sorun OC yapınca, yüksek frekanslara çıkınca ortaya çıkıyor ki bu hızlarda da zaten üst düzey soğutma kullanılmalı.

Intel'in bu defa kalitesiz termal macun kullanmasına gelirsek... Şirketlerde ara sıra böyle şeyler oluyor. Bir zamanlar da Foxconn defolu soket üretiyordu, yanan piller, pedalı sıkışan otomobiller, paylayan uzay mekikleri... Her şey yolunda gidecek diye bir kaide yok. Bu adamlar bu kadar iyi bile yapıyor...Hiçbir şey yapamayanlara göre...

Peki Recep abi, biraz konu dışı ama Türkiye'de işlemci üretecek güç var mıdır dersin ? Ne zaman Türk malı anakart-işlemci veya ekran kartı gibi donanımlar görürüz ? Ölmeden önce görmek istiyorum :D

''Ya dünya ya da ahiret kazancı'' Bence birini kazanmak için diğerini kaybetmek gerekmez :D Tabi bu görüş ayrılıkları :D Bu konulara hiç girmeyelim :D

Ama şuna kesinlikle hak veriyorum Türkiye teknolojide tüketici rolünü oynuyor. Tamam İslam ülkeleri genelde fazla gelişmiş değildir ancak bundan senelerce önce şuanın Amerika'sı gibiydik. Olunca oluyormuş yani.
Teknoloji veya daha fazla gelişmek için kimse inancından vazgeçmez ama, bu bir gerçek.
Recep abi bunları bir yana bırakalım,
Asıl sorum şu sana :
Taklitçilik yapamaz mıyız ? İntel işlemciyi nasıl üretiyorsa biz de aynısının çok az değişiğini üretiriz. Çakma Adidas ayakkabı misali ? Böyle bi şey mümkün mü ?

Bu arada Intel'in Türkiye'deki pazar payı %85'in üstünde. Firmanın İsrail'de fabrikası mevcut... Yani klavyesinden her fırsatta İsrail'e lanet okuyup Filistin'e kurtuluş naraları atan arkadaşları Facebook'ta gördükçe sadece gülümseyip geçiyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı