Sanırım başardık hocam. Bu konuyu kapatılmasın. Eğer yüklemede yine internet sıkıntısı yaşarsam buraya yazarım.
Şimdi benim 2 sıkıntım şu ben hem Windows hem de linux kullanacağım bu yüzden benim önyükleme bölümü zaten var onu nasıl bağlayacağım /boot/efi şeklinde ? Ya da buna gerek var mı?
Hocam o işte tamam şu an indirme kısmına geçtim temel sistemi ama bir tane paket indirme hızı çok yavaş olduğundan yüklenemedi öbüründe sorun yok gibi gözüküyor şu anlık.
Yüklenmeyen şu paket hocam
Gözükmemiş hocam ama şuraya yazarım
gcc-libs-11.1.0-1-x86_64.pkg.tar.zst yüklenemedi
gcc--11.1.0-1-x86_64 paketi de yüklü hocam
Peki hocam
Hocam Linux kernelinin bu kadar yavaş inmesinin normal olduğunu söyleyebilir miyiz ya da yüklemediğini ?
Şu an linux firmware 48 kb saniye iniyor
Şaka gibi şu an bana 33 dakika sonra ineceğini söylüyor Linux Firmware
saatler süren uğraşlar sonrasında indi şu an kullanabiliyorum ama iki sıkıntı var birincisi internetle alakalı hiçbir şey göremiyorum yani bir bağlantı bir ayar hiçbir şey ve ses kontrolü uygulaması indirilmemiş Ses uygulamasını halledebilirim ama bunun için ilk başta internet namına hiçbir şey olmayan sisteme interneti görebilecek hale getirmem lazım ikincisi ön yükleyici de sadece Linux gözüküyor ama bunuda halledebilirim sadece sıkıntım interneti görememesi.
Kurulum yaparken kullandığınız komutlara benzer komutlar kullanabilirsiniz. Örneğin internet servisini başlatmak için systemctl start NetworkManager yazacaksınız. Bunu yazdıktan sonra internet servisiniz başlayacaktır.
GUI arayüzü olarak bir uygulama yoksa terminale nmtui yazarak bağlanabilirsiniz.
NetworkManager servisini aktif etmek için systemctl enable NetworkManager komutunu girebilirsiniz.
Muhtemelen yazılımsal olarak bloklu değildir ama isterseniz bu işlemleri yapmadan rfkill yazarak kontrol edin.
Ses kısmını live-cd’den girdim internete bağlanıp chrooot yaptım oradan da pacman -S dhcpcd, netctl dialog pulseaudio firefox yaparak paketleri indirdim.
Eğer wifi-menu komutu ile ağıma girip şifremi yazarsam connection failed diyor.
Birde iwctl komutunu yazınca böyle komut yok diyor.
Ayriyeten ses sıkıntısı çözülse de bilgisayara bağladığım diskleri göremiyorum.
Böyle bir komut yok çünkü. Dediğim gibi eğer networkmanager paketini indirdiyseniz ve NetworkManager servisini başlattıysanız terminale nmtui yazarak giriş yapabilirsiniz.
Grub paketini yüklediğinize emin misiniz? pacman -Qs grub yazarak grub isimli paket yüklü mü kontrol edin. Eğer yüklüyse ve komut yok diyorsa grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg komutu da update-grub komutu ile aynı işlevi görüyor.