İyi bir bilgisayar mühendisliği bölümü için mezuna kalınır mı?

Katılım
22 Ağustos 2020
Mesajlar
1.527
İyi akşamlar forum sakinleri. YKS'ye girdim bu sene. Sıralamam 100-150k arası gelir ve bu sıralamalara bilgisayar mühendislikleri oluyor. Bir sene daha çalışmak istemiyorum. Sizce küçük şehirlerde PC mühendisliği okunur mu? Yoksa iyi bir üniversite için mezuna mı bırakmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gerek yok eli yüzü düzgün bir yere tercih yap git okuluna başla kendini de geliştirmeye başla biran önce yani yerleşme ihtimalin düşük olsa tamam mezuna kal derdim ama gereksiz.
 
Bilgisayar mühendisi olarak Türkiye'de okuyacaksan boşuna okuma sektör çok fazla dolu her yıl neredeyse 50 60 bin kişi mezun oluyor tahmini bu da isterse istemez işsizlik yoluna sokuyor eğer Türkiye'de ilk 5000 içine girmedikten sonra yazılım bilgisayar okunmaz imkanın varsa yurt dışına git mezuniyet sonrası iş garantili oluyor genelde.
 
Gerek yok, ben çalıştım yazılım mühendisliği için puan olarak "iyi" bir üniversiteye geldim, bir de ne olsun, üniversitenin hiçbir ayrıcalığı yok! Yani aynı söylem devam edecek, "kendini geliştirmek önemli olan".
 
Yüksek lisans mezunu biri olarak sana önerim. Eğer ki mezun durumuna kalmak istemiyorsan, direkt olarak gitmen olur. Çünkü seneye isteksiz çalışacaksındır ve sıralaman büyük ihtimalle ileri doğru çok fazla gitmez.
Düşük şehirlerde okumanın dezavantajı ise hocaların çoğu vasıfsızdır. Pek bilgileri olmaz ve sürekli öğrencilere aynı şeyleri öğretip dururlar. Böyle bir yere gidersen sürekli olarak kendini geliştirmen veya ona göre yönelimler yapmak zorunda kalırsın.
İTÜ'de bilgisayar mühendisliği bitiren birini de tanıdım. Kadın kendini geliştirmeyi bırak, iş etiği bile yoktu. Ne istediğini bilmiyordu.
Her zaman gelişime açık olman gerekiyor.
 
Genelde herkes şey der "kendini geliştirirsen ilerlersin" ama üniversiteninde adı önemli oluyor ne kadar kendini geliştirsende yaptığın proje, sosyal çevre edinemediysen sektörde tutunmak çok zor herkes bilgisayar yazılım okuyor ileride çok büyük bir kesim okudugu ile kalacaak bu dediklerim Türkiye için geçerli.
 
İyi dediğimi de söyleyeyim sonra e o iyi değilmiş sen kafasızmışsın iyi çalışamamışsın demeyin, 100 bin ile girdim...
 

Kesinlikle öyle olacaktır. Zamanında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İnşaat Mühendisliği, Harita Mühendisliği gibi bölümlerde çok tutuluyordu. Herkes çat çat girip KPSS'den atanıyordu fakat sonra o bölümlerin birden önü tıkandı nedeni de her üniversite öğrenci çekebilmek için o bölümleri açtı ve vasıfsız bir sürü hoca ve çevre ile öğrencilere bir şey öğretemeden mezun ettiler.
 
Ekstra olarak yazılımcı olarak çalışanlar bilgisayar ya da yazılım mezunu değiller bunun içinde makine mühendiside yönelebiliyor bu alanada elektrik elektronik mühendisleri ve endüstri mühendisleride bu alana girip çalışıyor böyle düşününce sayılar 2 3'e katlanıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…