Hepinize değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. Bilgisayar mühendisliği küçüklüğümden beri içimde olan bir şey. Yaklaşık 10-11 senedir bilgisayarla ve yazılımla haşır neşirim. Zamanında bilgisayar Müh. 2. sınıf tanıdıgımın derslerine yardımcı oldugum bile oldu. Yani demem o ki bu işlerde 0 olduğumu düşünmüyorum. Mezuna kalmak gözümü çok fazla korkutmuyor. Yani kendimi "50-60 senen zor geçeceğine 1 senenden fedakarlık et geri kalan hayatını iyi yaşa" diyerek motive etmeye çalışıyorum. Ama işte bu dönemde iyi bir üniversiteye gitsem bile o hayatı iyi yaşayabilir miyim bilmiyorum. Yurt dışında çok fazla akrabam var ve bunların bir kısmı yazılımcı olarak çalışıyor ve ben de onların yanına bu şekilde gitmek istiyorum. Bir arkadaş başka bölümlerde okumasına rağmen bu bölümden işe giren insanlardan bahsetmiş. Duyduğuma göre bilgisayar mühendisliği diploması her zaman bir adım önde olur. Yaşadığım şehir Kayseri ve buradaki üniversite 95k bandında alıyor. Eğer gelirse yazmayı düşünüyorum ama işte Sivas, Artvin, Kastamonu gibi yerlerde de okumak istemiyorum. Sonuçta başka adamın diplomasında İTÜ, YTÜ Boğaziçi yazarken benimkinde kıytırık bir üniversite olmasını istemem. Dediğiniz gibi üniversitenin adı da çok önemli olabiliyor. Ha yurt dışı için önemli olmayabilir adamlar çoğunlukla okudugun yere değil yaptığın projelere önem verir. Ama İTÜdeki adam aynı projeyi aynı bilgiyle 10 haftada yaparsa kıytırık bir üniversitedeki adam 20 haftada yapar. Yapsa bile aynı kalite de olması çok zor. Sanırım Kayseri gelmezse mezuna bırakacağım. Tekrardan hepinize teşekkür ederim.