İyi bir bilgisayar mühendisliği bölümü için mezuna kalınır mı?

Bilgisayar Mühendisliği artık popüler kültür mesleği oldu önüne gelen bilgisayar mühendisliği okuyor eh haliyle üniversitelerin çok bir önemi kalmıyor.

Mezuna bırakmayın çünkü 1 sene daha çalışmak çok yıpratıcı olucaktır. Onun yerine üniversiteye gidin ve kendinizi 4 yılda çok geliştirin. Bu sizi diğer meslektaşlarınızın önüne geçirecektir.

Ekstra olarak yazılımcı olarak çalışanlar bilgisayar ya da yazılım mezunu değiller bunun içinde makine mühendiside yönelebiliyor bu alanada elektrik elektronik mühendisleri ve endüstri mühendisleride bu alana girip çalışıyor böyle düşününce sayılar 2 3'e katlanıyor.

Bence zaten bölümden çok şu an tamamen önü ne kadar açık bana neler katabilir. Ben kendime neler katabilirim. Türkiye şartlarında ne kadar iş imkanı var diye de düşünmek gerek, eğer ki hedef yurt dışı ise zaten kalbur üstü bir üniversiteden bile mezun olsan. Yurtışında her bölümün değeri olduğunu gördüm.

İyi akşamlar forum sakinleri. YKS'ye girdim bu sene. Sıralamam 100-150k arası gelir ve bu sıralamalara bilgisayar mühendislikleri oluyor. Bir sene daha çalışmak istemiyorum. Sizce küçük şehirlerde PC mühendisliği okunur mu? Yoksa iyi bir üniversite için mezuna mı bırakmalıyım?
Ortalamanın yüksek tutup aynı bölümü farklı üniversiteye geçiş yaparak okuyabilme imkanın var.

Bence zaten bölümden çok şu an tamamen önü ne kadar açık bana neler katabilir. Ben kendime neler katabilirim. Türkiye şartlarında ne kadar iş imkanı var diye de düşünmek gerek, eğer ki hedef yurt dışı ise zaten kalbur üstü bir üniversiteden bile mezun olsan. Yurtışında her bölümün değeri olduğunu gördüm.

Kesinlikle öyle ytüden mezun bir arkadaş bile mezun olur olmaz işe girdi haliyle üniversite ortamı bile önemli İTÜ YTÜ Boğaziçi gibi ilk 5 10 da üniversitelerinden mezun olmak iş anlamında 2-0 öne atıyor o okularda mecbur çalışıyorsun öğreniyorsun bu networkün ileride ekmeğini yiyorsun.

Kesinlikle öyle ytüden mezun bir arkadaş bile mezun olur olmaz işe girdi haliyle üniversite ortamı bile önemli İTÜ YTÜ Boğaziçi gibi ilk 5 10 da üniversitelerinden mezun olmak iş anlamında 2-0 öne atıyor o okularda mecbur çalışıyorsun öğreniyorsun bu networkün ileride ekmeğini yiyorsun.

Kesinlikle öyle Anadolu Üniversitesi mezunuyum. Sürekli hocalarımız bizi bir şeyleri merak ve çalışmak zorunda bırakıyordu. El mahkum çalışıyordun. Sonra ismini vermek istemediğim bir üniversitede (Kıyı köşe üniversitelerinden biri) yüksek lisans yapmaya başladığımda lisans da öğrendiğim bilgileri bana yüksek lisans da öğretmeye çalıştılar. Ben kendimi geliştirebilmek için sürekli çırpınıp durdum. Yanı demem o ki kalbur üstü bir üniversite okumaktan ise mezuna kalmak iyidir. (ama oturup ders çalışırım diyorsan)

Kesinlikle öyle Anadolu Üniversitesi mezunuyum. Sürekli hocalarımız bizi bir şeyleri merak ve çalışmak zorunda bırakıyordu. El mahkum çalışıyordun. Sonra ismini vermek istemediğim bir üniversitede (kıyı köşe üniversitelerinden biri) yüksek lisans yapmaya başladığımda lisans da öğrendiğim bilgileri bana yüksek lisans da öğretmeye çalıştılar. Ben kendimi geliştirebilmek için sürekli çırpınıp durdum. Yanı demem o ki kalbur üstü bir üniversite okumaktan ise mezuna kalmak iyidir. (ama oturup ders çalışırım diyorsan)

Sıralaması yüksek üniversitede hocalar öğrencileri merak ve ders çalışmalarına teşvik edici şekilde dersler dönem ödevleri vs veriyor. Konuyu açan arkadaşımız iyi düşünüp taşınsın terchini yapar bölüm ve üniversite adına.

Hepinize değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. Bilgisayar mühendisliği küçüklüğümden beri içimde olan bir şey. Yaklaşık 10-11 senedir bilgisayarla ve yazılımla haşır neşirim. Zamanında bilgisayar Müh. 2. sınıf tanıdıgımın derslerine yardımcı oldugum bile oldu. Yani demem o ki bu işlerde 0 olduğumu düşünmüyorum. Mezuna kalmak gözümü çok fazla korkutmuyor. Yani kendimi "50-60 senen zor geçeceğine 1 senenden fedakarlık et geri kalan hayatını iyi yaşa" diyerek motive etmeye çalışıyorum. Ama işte bu dönemde iyi bir üniversiteye gitsem bile o hayatı iyi yaşayabilir miyim bilmiyorum. Yurt dışında çok fazla akrabam var ve bunların bir kısmı yazılımcı olarak çalışıyor ve ben de onların yanına bu şekilde gitmek istiyorum. Bir arkadaş başka bölümlerde okumasına rağmen bu bölümden işe giren insanlardan bahsetmiş. Duyduğuma göre bilgisayar mühendisliği diploması her zaman bir adım önde olur. Yaşadığım şehir Kayseri ve buradaki üniversite 95k bandında alıyor. Eğer gelirse yazmayı düşünüyorum ama işte Sivas, Artvin, Kastamonu gibi yerlerde de okumak istemiyorum. Sonuçta başka adamın diplomasında İTÜ, YTÜ Boğaziçi yazarken benimkinde kıytırık bir üniversite olmasını istemem. Dediğiniz gibi üniversitenin adı da çok önemli olabiliyor. Ha yurt dışı için önemli olmayabilir adamlar çoğunlukla okudugun yere değil yaptığın projelere önem verir. Ama İTÜdeki adam aynı projeyi aynı bilgiyle 10 haftada yaparsa kıytırık bir üniversitedeki adam 20 haftada yapar. Yapsa bile aynı kalite de olması çok zor. Sanırım Kayseri gelmezse mezuna bırakacağım. Tekrardan hepinize teşekkür ederim.

İyi akşamlar forum sakinleri. YKS'ye girdim bu sene. Sıralamam 100-150k arası gelir ve bu sıralamalara bilgisayar mühendislikleri oluyor. Bir sene daha çalışmak istemiyorum. Sizce küçük şehirlerde PC mühendisliği okunur mu? Yoksa iyi bir üniversite için mezuna mı bırakmalıyım?

Ankara-İstanbul gibi şehirlerde ingilizce kazanabileceğine güveniyorsan kalabilirsin, aksi durumda pek de şart değil. Sektörde birçok anadolu üniversitelerinden mezun bilgisayar mühendisi var. Önemli olan senin kendini ne kadar geliştirdiğin.

Hepinize değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. Bilgisayar mühendisliği küçüklüğümden beri içimde olan bir şey. Yaklaşık 10-11 senedir bilgisayarla ve yazılımla haşır neşirim. Zamanında bilgisayar Müh. 2. sınıf tanıdıgımın derslerine yardımcı oldugum bile oldu. Yani demem o ki bu işlerde 0 olduğumu düşünmüyorum. Mezuna kalmak gözümü çok fazla korkutmuyor. Yani kendimi "50-60 senen zor geçeceğine 1 senenden fedakarlık et geri kalan hayatını iyi yaşa" diyerek motive etmeye çalışıyorum. Ama işte bu dönemde iyi bir üniversiteye gitsem bile o hayatı iyi yaşayabilir miyim bilmiyorum. Yurt dışında çok fazla akrabam var ve bunların bir kısmı yazılımcı olarak çalışıyor ve ben de onların yanına bu şekilde gitmek istiyorum. Bir arkadaş başka bölümlerde okumasına rağmen bu bölümden işe giren insanlardan bahsetmiş. Duyduğuma göre bilgisayar mühendisliği diploması her zaman bir adım önde olur. Yaşadığım şehir Kayseri ve buradaki üniversite 95k bandında alıyor. Eğer gelirse yazmayı düşünüyorum ama işte Sivas, Artvin, Kastamonu gibi yerlerde de okumak istemiyorum. Sonuçta başka adamın diplomasında İTÜ, YTÜ Boğaziçi yazarken benimkinde kıytırık bir üniversite olmasını istemem. Dediğiniz gibi üniversitenin adı da çok önemli olabiliyor. Ha yurt dışı için önemli olmayabilir adamlar çoğunlukla okudugun yere değil yaptığın projelere önem verir. Ama İTÜdeki adam aynı projeyi aynı bilgiyle 10 haftada yaparsa kıytırık bir üniversitedeki adam 20 haftada yapar. Yapsa bile aynı kalite de olması çok zor. Sanırım Kayseri gelmezse mezuna bırakacağım. Tekrardan hepinize teşekkür ederim.

Kendini geliştirmen önemli olan, yazılım dediğin şey her zaman güncellenen bilgiler istiyor. Ben sana şunu demek istedim. Kıçı kırık üniversitelerde okumaktan ise 1 yıl mezuna kal her zaman daha iyidir. Çünkü o kıyrıtırık üniversitelerın %90 oranlarında mezunları bir şey bilmeden hareket ediyorlar ve bir şey de bildikleri olmuyor. Meslekte öğrenirim diye ortada gezmeye başlıyorlar. Çoğu da iş başvurusunu geçseler işe girseler dahi bir müddet sonra iş veren bilgisizliği görüp fazla dayanamayıp ya işten atıyor ya da çalışanını yormaya başlıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı