Kod yazmaktan zevk aldığım çok doğru.
Hatta site yapma işlerine başlamama da vesile oldu. Mesela Microsoft Frontpage ile site yapmaya başladım şimdiden. Sahte Metin2 sitesi falan yapmaya çalışıyorum.
Metin belgesinde kodlar öğrenip bu kodları programa yani grafiklere de yansıtmaya çalışıyorum. Boş durmuyorum. Çok fazla boş zamanım var.
Mesela C# için yeni kodlar öğrendim. Tüm oyunlarımın ufak resimleriyle beraber var olduğu bir program yaptım.
Programı açıyorsun ve oynamak istediğin oyunu seçiyorsun, açılıyor
Benim çok hoşuma gitti mesela. Boş işler ile uğraşıyor sanmayasınız.
1- Recep abi, kendime nasıl bir Web sitesi yaratmaya başlayabilirim mesela ?
2- Ve en önemlisi, iyi bir iş imkanını nasıl bulabilirim. Açıkça söylemek gerekirse ben kesinlikle 3 bin liradan aşağı kılımı kıpırdatmam.
Çünkü bugün konfeksiyonun tekine girsen bile 1,5 TL para kazanıyorsun ayda öyle veya böyle.
Ben nasıl bir iş yapacağımı çok merak ediyorum. Birisi gelip bugün şu şu şu programları yapacaksın mı diyecek bana ?
Sıradan bir şirkette sıradan bir web tasarımcısı olmak yerine daha geniş kapsamlı işler yapmak istiyorum.
Hevesli olduğum çok doğru. Metin 2videosu çektik diye boş adam sanmayasınız
Şuan çoğu sınıf arkadaşım programlamanın yüzünü bile açmıyor. Ama ben şimdiden gelecek senenin konularını öğrenmeye başladım. 1 aya kadar oldukça ilerletirim işi.
Sana soracağım en önemli soru da şu Recep abi. Ben nasıl 5 bin lira para kazanırım. Yaptığım işten kesinlikle çok heves alıyorum, hoşuma gidiyor.
Eksiklik hissettiğim tek nokta para kısmı. Herkes gibi ben de para kazanmak istiyorum. Bir şeyi almak istediğimde hemen o an alabilmek istiyorum.
Kazanacağım paranın yüksek meblalarda olmasını istiyorum. Çünkü zaten para kazanmak için çalışılır. O işten zevk alıyor olsam da düşük bir maaş ile çalışmak çok çok zoruma gider benim.
Çok uzun oldu belki ama merak ettiği çok şey var.