İyi derecede bildiğiniz diller

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben asmamız gerek sonucuna çıkacak bir şey söylemedim, lütfen çarpıtmayın. Farklı dil konuşuyorlar diye kimseyi ötekileştirmedik, yanılıyorsunuz. Kürt kardeşlerimiz Türkçeyi öğrenemedi yazık ki buna yazık. Ben de biliyorum herhalde imkansızlıktan ileri gelir bu. Ama beş parmağın beşi de bir değil. Bu hassas bir konu. Kürtçe bilenler değil, bunu kullananlar doğuyu ele geçirecek. Okula giden çocuk bir parça Türkçe öğreniyor, sonra ne oluyor? İleri gelenler diyor ki; ne yapacaksın Türkçeyi, bak burası doğu, burada Kürtçe konuşulur. Çocuk da bakıyor hakikaten öyle. Bir gram Türkçe konuşan yok. Bu durumu bu şekilde kullananlara benim sözüm. Bir de bunu dil olarak kabul edip tam olarak bu zihniyetlere koz verenlere sözüm, hepsi bu.

Kürtçe bilenler doğuyu ele geçirecek. Paul Walker ölmeyecek. Devlet devletin başına geçecek. Sercan foruma mod olacak. Bunlar türlü türlü yalanlar.

Aslında bunun bizi bizden ayırabilecek bir boyuta taşınmasından korkuyorum. Dediğim gibi, bugün dil, yarın özgürlük sonra da toprak. Yine tekrar ediyorum ki bunu kullanan kitleye sözüm. Elbette ki masum olan, bunu böyle görmüş, bu noktaya böyle getirilmiş insanlara sözüm yok. Kimsenin de olmamalı.

Burada hemfikiriz, bu yüzden onlardan önce bizim sahip çıkmamız gerekir.
Cahil her birey kullanılabilir, ister polis olsun ister tinerci.
Çürük elmaları toplumun her kesiminden, hangi konum da olursa olsun ayıklamalıyız.
Bunu oturduğumuz yerden nasıl yaparız? Yapmayız, anca yazar çizeriz işte böyle.
Vatani görevimiz sadece askerlik değil, keşke okuyup bir yerlere gelebilseydik, yaraları kapatamasak da merhem olurduk.

- - - Güncellendi - - -

Türkiye bölünmez, ''sağcı solcu'' dediler bölemediler, ''Alevi Sunni'' dediler bölemediler ''Fenerbahçe Galatasaray'' dediler bölemediler.
Biz ''Türk Kürt'' dediklerinde ''hooop'' dedik. Biz kardeşiz dedik, onlar ''biz de Türk'üz'' dediler.
Ama işte, kardeş değiliz diyen de çıktı, Türk değiliz diyen de çıktı.

Arkadaşlar lütfen Kürt, Türk diye toplumumuzu ayırmayalım. Sonuçta hepimiz aynı soydan gelen insanlarız. Kürt sadece bir Türk kabilesidir. Her ülkede farklı kabileler görülür. Bugün milletimizi Kürt, Türk diye ayırmaya çalışan kişiler sözde Kürt kimliği ile gözüken Ermenilerdir. Kurtuluş savaşını Kürt, Laz, Çerkez tüm kabilelerin birleşimi ile kazandık. Ülkemizin dili tabi ki Türkçedir fakat yöresel dil konuşan insanlara da saygı göstermeliyiz. Lütfen konuyu dışarıya saptırmayalım. Konu başlığının dışına çıkmaktayız şuan.

Ozan konuyu mahfetdik, kusura bakma. Mesajlar gereksiz değil ama konu ile alakasız. Silinebilir.

Ozan konuyu mahfetdik, kusura bakma. Mesajlar gereksiz değil ama konu ile alakasız. Silinebilir.
Yok, estağfurullah abi. Demeye çalıştığım tek şey olmayan bir farkı varmış gibi gösteren kişilerin gereksiz yere çıkardığı tartışmaydı. Demek istiyorum ki bu ülkede Kürt, Türk diye bir ayrım olmamalı. Bu ayrımı yapmaya çalışanlar dışarıdakilerdir. Senin söylediklerine katılarak bunları eklemek istedim sadece. Bazı insanlar hala gerçekleri bilmeyip insanlara ön yargı ile yaklaşıyor maalesef. Benimde bir çok tanıdığım Kürt arkadaşım var ama hepside hem Kürtçe hem Türkçe konuşuyorlar, aynı zamanda adam gibi adamlar ve milliyetçi insanlar.

İnsanlar bu tarz konuları oldukça hassas görüyorlar, ''ben oyumu verdim, partim düşünür, konuşur'' dedikleri için konuşmaya korkuyorlar.
Yakın çevremde de konuşmayan, konuşamayan ve benimle tam tersi düşüncede olan insanlar var.
Bazıları konuşmasa gerçekten çok daha iyi olacak, bazı şeyler duyduklarından, öğretilenden ibaret değil, bunun farkına varmaları gerekir.
Tabi ki bu forumda böyle bir tartışma yer almamalı, o da bizim hatamız. Arkadaşım ile tartışamıyorken, buradamı tartışacağım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…