İyi işlemci ve kötü ekran kartı beraber çalışır mı?

Kötü işlemci kötü ekran kartı diye birşey yok. Siz bütçe belirtin bütçeye göre zaten sistem toplamayı bilen arkadaşlar ağırlığı ekran kartına verecek şekilde size sistem önerirler. Siz bütçe olarak ne kadar yukarı çıkarsanız ekran kartı o kadar yeni olur.

Bu siteden ne kadar dar boğaz yapınıcağana baka bilirsin
Home page | PC Builds
İşlemciyi ve ekran kartına aynı derecede önem ver

Çalışır mı? Evet, iyi bir performans alır mısın? Hayır. İstersen i9 işlemciye GT720 tak yine çalışır. Arkadaşların darboğaz dediği şey işlemci yetmemezliğinden kaynaklı olan değil, GPU güçsüz kaldığı için olan darboğaz ama oyunlarda sıkıntı mı? Hayır. Sıkıntı olanı tam tersi olanda, bunda GPU'nun gücü neyse o kadar performans alırsın oyunda. Açıkçası bende bazen APU almak yerine idarelik bir GPU almalarını tavsiye ediyorum bazen PC toplanırken.

Merhaba, ben oyunlarda grafik ve görünüşten çok performansa önem veriyorum. Yakın zamanda da bilgisayar toplayacağım. Bilgisayarda çok iyi bir işlemci ve kötü bir ekran kartı alsam da bir sorun olur mu?
İleride ekran kartını yükseltmeye niyetliysen dediğin yöntem mantıklı, ileriye dönük planlama yapmış olursunuz bu şekilde.

Çalışmasında sorun olmaz ama fiyat performans için genelde örnek Ryzen 5500 yanına 4060 Ti takıp ultrada oynayabilirsin. Ama Ryzen 5600 ve 4060 Ti çok daha iyi bir ikili olur.
Tabii gidip de i9 14900KS yanına GT 730 koyarsan komik duruma düşersin.

Yeni PC mi aldınız hocam, aldıysanız hayırlı olsun, sanki 10700 vardı sizde.

Darboğaz yaşayan biri olarak söylüyorum (laptop) çok kötü bir şey bütçe verin biz sana eşit dengede ayarlarız ekran kartı işlemciyi düşürüyor.

Merhaba, ben oyunlarda grafik ve görünüşten çok performansa önem veriyorum. Yakın zamanda da bilgisayar toplayacağım. Bilgisayarda çok iyi bir işlemci ve kötü bir ekran kartı alsam da bir sorun olur mu?

Darboğaz olur. Ryzen 7900x3D ile Gtx 1650 falanmı yapacaksınız? Hem Darboğaz olduğunda ikiside uygun çalışmaz verdikleri verimin bir %70'ini falan alırsınız anca (tabi arada büyük bir fark var ise).

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı