İyi işlemci ve kötü ekran kartı beraber çalışır mı?

Olmaz darboğaz yapar ekran kartı işlemciye yetişemez ikisinde birbirene yakın performansta olması gerekir. Bütçe verin işlemci ekran kartı kombosu

Olmaz darboğaz yapar ekran kartı işlemciye yetişemez ikisinde birbirene yakın performansta olması gerekir. Bütçe verin işlemci ekran kartı kombosu önerelim.
Bütçem 40000 tl

Çok iyi bir işlemci almak yerine işlemciden biraz kısıp ekran kartını da o seviyeye getirmen daha iyi olur. Bütçen nedir?
Bütçem 40000 tl işlemci de AMD olursa iyi olur

Son düzenleme:
GTX 1050 ti a i3 12 100f kullanırsam sıkıntı olurmu genellikle fps oyunları oynuyorum valo CS vb.

Merhaba, ben oyunlarda grafik ve görünüşten çok performansa önem veriyorum. Yakın zamanda da bilgisayar toplayacağım. Bilgisayarda çok iyi bir işlemci ve kötü bir ekran kartı alsam da bir sorun olur mu?

Darboğaz dediğimiz şey yaşanır. Ekran kartı işlemciye yetişemez gibi düşünebilirsin. İşlemci tam performans çalışamaz.

GTX 1050 ti a i3 12 100f kullanırsam sıkıntı olurmu genellikle fps oyunları oynuyorum valo CS vb.

i5 12400f gtx 1050 ti ile birlikte kullanıyorum.Fps oyunlarında iş görür.İleride Galax 4060 ti geçmeyi düşünüyorum.AAA oyunlar oynamadıkça sıkıntı olmaz.

i5 12400f gtx 1050 ti ile birlikte kullanıyorum.Fps oyunlarında iş görür.İleride Galax 4060 ti geçmeyi düşünüyorum.AAA oyunlar oynamadıkça sıkıntı olmaz.
Bende öyle düşünüyorum 1 yıl sonrada 4060 alırım rahatlarım 2 3 yıl daha rahat guder

Darboğaz dediğimiz şey yaşanır. Ekran kartı işlemciye yetişemez gibi düşünebilirsin. İşlemci tam performans çalışamaz.
Yani kötümü olur 1 yıl sonra 4060 alcam

@selim00 Yani kötümü olur 1 yıl sonra 4060 alcam
[/QUOTE]

Siz günde 3 öğün yerken birisi gelip bundan sonra sadece 1 öğün yiyeceksin demesi gibidir. Siz günde 3 öğün yerken gün içinde ürettiğiniz enerji ile 1 öğün yiyip ürettiğiniz enerji arasında fark oluşmaz mı?

Basit mantıkda dar boğaz dediğimiz şey de budur işlemci ya da ekran kartı yeterli şekilde beslenemediğinden yeterli performansı gösterememesidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…