İyi lise ile kötü lise arasındaki fark nedir?

Benim ablam meslek lisesinden mezun fakat İstanbul Üni kazandı. Bende meslek liseliyim ve kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Ortam kötüleşir fakat hiç bir şeye bulaşmazsan kendi halinde takılırsan bence idare edersin. Bende öyle yapıyorum. Hani sınıfın sessiz çocuğu vardır ya işte tam o olmalısın sadece düzgün insanlarla arkadaşlık kurmalısın. Böyle hayat olur mu diyenler olacak fakat başarılı olmak istiyorsan bunlara dikkat etmelisin bence.
Hocam şimdiki sınıfımda tam olarak böyleyim, bunlarla konuşmuyorum teneffüste direkt başka sınıftaki arkadaşlarımın yanına gidiyorum.
 
Kötü liselerde öğrencilerin hedefi olmaz, öğretmenler de bunu bildiği için derslerini ona göre anlatır. Ortamdan sonra en kötü yanlarından birisi bu bana sorarsanız.
 
Yine fena olmaz hocam. Bende 440 puanlık liseye gitmiştim yine ortam iyi yani. Ama şunu unutmayın illaki sınıfta boş elemanlar olacak istesenizde istemesenizde.
LGS'ye nasıl çalışmalım? Paragraf çözüp konulara çalışsam yeterli olur mu?

Hocam siz yine iyisiniz ben 78 obp ile alan okula gidiyorum
Benim OBP çok kötü değil fakat keşke ortalamamı yüksek tutsaydım.
 
LGS'ye nasıl çalışmalım? Paragraf çözüp konulara çalışsam yeterli olur mu?

Paragrafı aksatmayin. Sayısal derslere ağırlık verin. Yanlış yaptığınız her sorunun doğrusunu araştırın. Konu tekrarı yapmayi unutmayın mesela sabahında işlediğiniz konunun akşamında konu tekrarı yapabilirsiniz. Ve unutmayın hocam sınav zor değil ama sonuçları belirleyici olacak. Odaklanın kendinize inanın gerisi gelecektir.
 
Şimdi çoğunuz çevre demiş ama arkadaşlar her lisede illa kötü çevre vardır bu sadece kötü lise ya da iyi lisede olan bir şey değil her yerde illaki bir kazma vardır kardeşim yani aslında bana göre çok bir fark yok
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı