İyi lise ve kötü lise ortamı aynı mı?

Tabii ki aynı degil. Düşük puan isteyen okuldaki ortamda boş elemanlar daha çok olacak. Ama bu sayı iyi lisede daha az olur. Bana göre ortam çok önemli bir kriter.
 
Kötü lise de öğrencilerin hedefi yoktur dersi kaynatmak için her şeyi yaparlar, öğretmenler öğrencilerden bir şey olmayacağını bilir ve ona göre ders anlatır. İyi bir lisede ise dersler çok daha zordur çünkü öğretmenler ona göre öğrenciye gerçekten o dersi öğretmek isterler ama kötü liselerde öğretmeni sabote etmek isteyen ve etmeye çalışan lavuklar olduğu için kötü lisede öğretmen belli bir yere kadar eğitim verebiliyor.
 
Tabii ki aynı degil. Düşük puan isteyen okuldaki ortamda boş elemanlar daha çok olacak. Ama bu sayı iyi lisede daha az olur. Bana göre ortam çok önemli bir kriter.
Düşük puanlı liselerde bir vasfı olmayan serseri olan elemanlar daha çok olur fakat iyi puanlı bir okula göre daha çok olur. Ailesinin zoruyla çalışanlar, dershanelere para akıtan zengin ailelerin çocukları, zeki olup aklı serserilikte olanlar da olabiliyor. Yani düşük puanlı bir okulda boş takılanlar 10 kişiyse iyi puanlı bir okulda 4-5 kişidir.
 
Valla hocam bizim dönemimizde iyiydi düşükte okudum gayet iyi idi fakat kötü olanlar da var. Şans meselesi insana bağlı tamamen çalışmamış zeki insanlar da vardı bizim liseden obp ile olmasına rağmen ben dahil çoğumuz güzel yerlere gitti. Aynı obp ile farklı lisede çok kötü ortam da vardı bilemeyiz kısaca az çok soruşturun liseyi nasıl olduğu üç beş çıkıyor zaten.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı