Lise ortamı nasıl?

Dostlar bu sene liseye geçeceğim. Lise nasıl bir ortam? Arkadaslık hızlı edinebiliyor muyuz mesela?
Sana tek bir tavsiye veriyorum. Lisenin ilk günü olduğu için kabadayı rollerine girecek 1-2 insan ile karşılaşabilirsin. Kendini sakın ezdirme ve soğukkanlı ol. Bunu atlattıktan sonra kafaya takılacak bir şey olmadığını anlayacaksın.

Sana tek bir tavsiye veriyorum. Lisenin ilk günü olduğu için kabadayı rollerine girecek 1-2 insan ile karşılaşabilirsin. Kendini sakın ezdirme ve soğukkanlı ol. Bunu atlattıktan sonra kafaya takılacak bir şey olmadığını anlayacaksın.

Onu tahmin ediyorum zaten ozellikele buyuk sınıflar.

Berbat her sabah söve söve gidiyorum. İmkan varsa açık liseye geç gençliğini yaşa.

Acık lise dedigimiz sadece sınavlara giriyoruz ve lise diploması alıyoruz degilmi.

Onu tahmin ediyorum zaten ozellikele buyuk sınıflar.
Büyük sınıflar değil. Kendi sınıfında yani Liseye ilk defa adım atmış olan insanlar ortama çabuk ısınmak için şımarıklık yapabilir. En basitinden örnek vereyim eğer arkandaki çocuk sana bir el şakası yapıyorsa ve buna tepki vermezsen bu böyle ilerler. Rahatsızlık duyarsan sesini çıkar yoksa koca sene boyunca yakanı bırakmazlar.

Dostlar bu sene liseye geçeceğim. Lise nasıl bir ortam? Arkadaslık hızlı edinebiliyor muyuz mesela?

İçindeki kişilere göre benimkiler tam... Evladıydı 2 yıl zor geçti ergenliği doruğunda yaşayanlardan uzak dur sigaraya falan özenme herkese güvenme tek takıl güvendiğin kişilerle takıl olgun davran hocalarla aranı iyi tut ve derste uyuma.

Meslek liselerinde ortam daha kötü olur ve serseriler genellikle orada olur. Sana şahsi tavsiyem Lisenin ilk günü ortama adapte olmaya çalış arkadaşlıklar kur iyisiyle kötüsüyle. Tüm duyguları yaşamış olacaksın haftalar, aylar sonra... ben pişmanım bu sene adapte oldum diyebilirim.

Örneğin: Sınıftan bir arkadaşın var onunla takılıyorsun o arkadaşının arkadaşı da okulda bir tanınırlığı ya da bilinmişliği var adı duyulmuştur falan. Senle görüşmüyor bile veya senin onlarla muhattaplığın olmuyor böyle de bir yabancı hissediyorsun kendini.

Meslek liselerinde ortam daha kötü olur ve serseriler genellikle orada olur. Sana şahsi tavsiyem lisenin ilk günü ortama adapte olmaya çalış arkadaşlıklar kur iyisiyle kötüsüyle. Tüm duyguları yaşamış olacaksın haftalar, aylar sonra... Ben pişmanım bu sene adapte oldum diyebilirim.

Seyler nasıl oluyor peki mesleki teknik ve Anadolu lisesi bunlar normal meslek liselerine gore daha farklı galiba.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı