İyi üniversite mi iyi bölüm mü?

%80 bölümdür önemli olan, kendini geliştirebilmene bakar mevzu. Onun dışına devlette çalışacaksan istediğin üniversitede oku. KPSS puanını geçmen yeterli.

Bölümüne bağlı. Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Diş Hekimliği vb. okumak istiyorsan bölüme göre tercih yapmalısın ama daha çok İktisadi ve İdari Bilimler veya Sözel, ve Dil bölümü gibi bir şeyler hedefliyorsan mesela İktisat istiyorsun ama iyi bir üniversiteye puanın yetmedi ama Boğaziçi Üniversitesi (İngilizce) Tarih bölümüne puanın yetiyor, gidip Boğaziçi Üniversitesi yazmanı öneririm.
Merhaba. Ortalama bir İstanbul Üniversitesi (İngilizce) İktisat bölümü mezununun, ortalama bir Boğaziçi Üniversitesi (İngilizce) Tarih bölümü mezununa göre önü daha açık diye düşünüyorum. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi diploması ile sağlam yerlerde işe girilebilir diye düşünüyorum.

Merhaba. Ortalama bir İstanbul Üniversitesi (İngilizce) iktisat bölümü mezununun, ortalama bir Boğaziçi Üniversitesi (İngilizce) tarih bölümü mezununa göre önü daha açık diye düşünüyorum. İstanbul Üniversitesi iktisat fakültesi diploması ile sağlam yerlerde işe girilebilir diye düşünüyorum.

Ben tarih bölümü okuyan birinin tarih alanında ilerlemesini kastetmedim. Bölümü üniversiteye girmek için tercih edebileceğini kastettim. Boğaziçi markasını ve oradaki edindiği networkle ortalama bir üniversiteden mezun olmaktan çok daha fazla geliştireceğini düşünüyorum. Günümüzde İngilizce bildiğin taktirde çoğu üniversitede iyi yetiştirebilirsin kendini ama Boğaziçi'li olamazsın Boğaziçi markasını oradaki kulup aktifliğini networkunu mezunların birbirlerini desteklemesini vb diğer üniversitelerde bulmak zor. Tarih bölümü okuyup işletmecinin iktisatcının yaptığını yapabilir.

Ben Tarih bölümü okuyan birinin Tarih alanında ilerlemesini kastetmedim. Bölümü üniversiteye girmek için tercih edebileceğini kastettim. Boğaziçi Üniversitesi markasını, ve oradaki edindiği networkle ortalama bir üniversiteden mezun olmaktan çok daha fazla geliştireceğini düşünüyorum. Günümüzde İngilizce bildiğin takdirde çoğu üniversitede iyi yetiştirebilirsin kendini ama Boğaziçili olamazsın. Boğaziçi markasını oradaki kulüp aktifliğini, network'ünü, ve mezunların birbirlerini desteklemesini diğer üniversitelerde bulmak zor. Tarih bölümü okuyup İşletmeci, ve İktisatçının yaptığını yapabilir.
İstanbul Üniversitesi iyi sayılan bir üniversite, ve özellikle bu tarz Eşit Ağırlık bölümlerinde iddialıdır. Tarih bölümü güzel ama İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi, ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi markasının Boğaziçi Üniversitesi (İngilizce) Tarih bölümü markasına göre daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Kısacası bu tarz nüanslar var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı