IYTE erkek yurtları nasıl?

Halil gibisi

Hectopat
Daha fazla  
Sitesinde yeterli bilgi olmadığını anladım çünkü YouTube'da verilen bilgilerin hiçbiri yer almıyor.
Üniversitede okumuş biri varsa ve güzel bir yazıyla özetlerse çok sevinirim.
Erkek yurtları nasıl? Kaç farklı tip var? Yeterli mi (sayı olarak)? Fiyat-performans olarak nasıl değerlendirirler?

Yeni yurt yapılıyordu kızları oraya alacaklardı diye biliyorum ama mezun olalı 2 sene oldu değişmiş olabilir ben çıktığım halini yazıyorum. 2 katlı her katta 4 oda var ve odalar 3 kişilik. Tek tip ve sayı olarak yeterli değildi şu anki durumunu bilmiyorum. Gülbahçe hem yazlık yer hem de öğrencilerin kalacağı en yakın yer olduğundan dolayı kiralar pahalı, deli gibi apart yapıyorlar ama onlar yeni olduğu için daha fazla fiyat isteyeceklerdir. Tavsiyem yurt çıkarsa evi hiç düşünme tabii bu yine de senin maddi gücüne kalmış. Araban varsa urla veya daha uygun yerlerden gidip gelmen daha iyi olabilir. Fiyat performans olarak her ne kadar son zamanlarda yemeklerinden şikayetçi olsam da yenecek bir şeyler bulursun. Sosyallik anlamında kütüphanede olacaksın çoğunlukla ya da köydeki kafe, bar tarzı yerlerde. Erkek yurdunda geliş saatini çok takmıyorlar kızlarda bu durum biraz daha katı. İYTE'li olmak ayrıcalıktır kafa yapın çok değişecek buna emin ol. Umarım benim gibi inşaat yazmamışsındır, şimdiden başarılar dilerim.

Yeni yurt yapılıyordu kızları oraya alacaklardı diye biliyorum ama mezun olalı 2 sene oldu değişmiş olabilir ben çıktığım halini yazıyorum. 2 katlı her katta 4 oda var ve odalar 3 kişilik. Tek tip ve sayı olarak yeterli değildi şu anki durumunu bilmiyorum. Gülbahçe hem yazlık yer hem de öğrencilerin kalacağı en yakın yer olduğundan dolayı kiralar pahalı, deli gibi apart yapıyorlar ama onlar yeni olduğu için daha fazla fiyat isteyeceklerdir. Tavsiyem yurt çıkarsa evi hiç düşünme tabii bu yine de senin maddi gücüne kalmış. Araban varsa urla veya daha uygun yerlerden gidip gelmen daha iyi olabilir. Fiyat performans olarak her ne kadar son zamanlarda yemeklerinden şikayetçi olsam da yenecek bir şeyler bulursun. Sosyallik anlamında kütüphanede olacaksın çoğunlukla ya da köydeki kafe, bar tarzı yerlerde. Erkek yurdunda geliş saatini çok takmıyorlar kızlarda bu durum biraz daha katı. İyte'li olmak ayrıcalıktır kafa yapın çok değişecek buna emin ol. Umarım benim gibi inşaat yazmamışsındır, şimdiden başarılar dilerim.

Cevap için çok teşekkürler, 3 kişili odaları olduğunu daha önce duymamıştım bilmek iyi oldu. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Kariyerinizin devamında başarılar dilerim.

Cevap için çok teşekkürler, 3 kişili odaları olduğunu daha önce duymamıştım bilmek iyi oldu. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Kariyerinizin devamında başarılar dilerim.

Bu yazıları görecekler için güncelleme:
Özel yaşam var tamamen kazık ama rahat.
Kız KYK olarak yazı tura villa gelirse geçmiş olsun yeni kız KYK gelirse her gün yokuş yukarı çıkmanız gerek ama odanız mükemmel. (baza yataklar yeni kız KYK'da)
Erkek KYK:
- 2 adet seçenek var ama tamamen rastgele kime geleceği, AFAD tipi ve villa tipi.
-Eğer AFAD tipi gelirse 6 kişiyle kalacaksınız ama iyi tarafları klima her kişiye masa ve tuvalet banyo birbirinden ayrı odalarda. sıcak su ve klima neredeyse hep açık.
-Eğer villa gelirse 4 kişiyle kalacaksınız ama kötü tarafı 2 masa anca sığıyor odaya çok dar ve banyo tuvalet tek bir odada. Ayrıca koridor olmadığı için böcek sorunu oluyor direkt doğayla iç içeyiz. sıcak su hep sorun çıkartıyor (önerim duşa girmeden 5dk suyu açık bırakmak). Çamaşırhanede yer bulmak çok kolay villada.
-Ortak özellikleri her ikisi de tip1 (en kötü olan buydu sanırım, yani 650 veriyoruz ayda ve olabilecek en kötü yurt derecesi bu). Her iki yer de ranza.

Yemekhanemiz geçen yıllara kıyasla iyi kantini de bayağı çeşit şey satıyor aç kalmanız mümkün değil özetle.
Kampüs içi hayat rahat ama sosyal yaşam gerçekten az. Buranın insanı bir tuhaf, gıcık desem değil ama takılmak da istemeyeceğiniz tiplerle dolu. %80 İzmirli zaten, evlerine dönüyorlar ve bu yüzden de sosyalleşme sıfır oluyor onlar için.

Öğretmen kadrosu öyle berbat denecek kadar değil ama iyi de satılmaz. Marmara ve gtü mü deseler net iyte derim. Eğitim her ne kadar hayalimizdeki gibi değilse de kalite standartı mevcut.

Hazırlık sınıfı aşırı aşırı rahat, gelirseniz kesinlikle hazırlık okuyun.

Kampüs dağda yani ulaşım bayağı sıkıntı ama yani “yolda kalırım” korkusu da boşuna yapmayın illa yol buluyorsunuz hep. KYK'lar tüm bölümlere en ama en uzak 14 dk yürüme mesafesi. PC 4 dk yürüme mesafesinde mis gibi.

Köy var burada kıyafet ve teknoloji hariç gereken her şey var eğer ki bunları almak istiyorsanız Trendyol Express gel al vs var.

Kütüphanemiz yenilendi ve bayağı güzel oldu. Tek sıkıntı her gün gelen hazırlık okuyanlar bilgisayarda LoL ve Valorant atıyor. Onun dışında saha vs var ama maç atan yok kendi arkadaş grubunuzla ayarlarsanız başka. Spor salonumuz 150 TL aylık aşırı ucuz hafta içi her gün 1,5 saat randevu alabiliyorsunuz. Ama sıkıntı bayağı dar ve aletlerde sıra oluşuyor. Ama gayet öğrenci fiyat performans.

Sanırım her şey bu kadar.
YKS zamanı gerekirse yine buraya yazarım.
İyte iyi mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı