İzmir'de bilgisayar montajı nerede yaptırılır?

Bütçe
bilgim yok

Merthas92

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba. An itibarıyla yeni bilgisayarıma ait tüm parçaların siparişini vermiş bulunmaktayım. Ancak kendin monte edemeyecek kadar tecrübesizim. Malum parça değerleri gerçekten çok fazla. Zarar vermekten korkuyorum. Vatan Bilgisayar dışarıya montaj servisi sunmuyor bildiğim kadarıyla. Bildiğiniz güvenilir, işinin arkasında duracak bir iş yeri veya şirket var mı acaba? Yerel bilgisayarcılar var evet ancak daha önce tatsız bir olay yaşadım bu konuda. Çalışan arkadaş kasamın temperli camını masaya çarptı ve cam patladı. Kendi hatası olmasına rağmen olan bana oldu. Bu durumdan kaçınmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar.

3 saat sürse bile kendin toplamalısın. Kesinlikle çok ama çok zevkli, hayatında telefon bataryası sökmemiş dedeye toplattırıyorlardı YouTube'da.
Çok dikkatli olduğun sürece sıkıntı çıkması imkansız, yavaş yavaş sakin bir şekilde videolar eşliğinde rahat rahat toplamalısın.
Şu an elimin altında RTX 3090 dahi olsa tereddüt etmeden oyuncak gibi oynarım. Çünkü karta fiziksel olarak verebileceğin çoğu şeyi parça değiştirerek düzeltebiliyorsun.
Ekran kartının fanı kırılacak diye korkma, çoğu kişi Custom Liquid sistem kurduğu için ekran kartı bloklarını ve fanlarını satıyor.
Genel olarak çoğu insan korkuyor ilk sistemini toplarken, ister 1.000TL versin ister 70.000TL fark etmiyor.
Sakin ve kararlı olduktan sonra fabrika kontrol elemanları gibi sök tak yaparsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kimse sizin malınıza sizin kadar değer vermez öncelikle bunu unutmayın. Bilgisayar toplamak zor, karmaşık gibi görünür fakat parçalar elinize geldiğince anakartın kutusunu açın, kitapçığa bakın orada en ufak detaya kadar her şey anlatılıyor, zaten parçaları yanlış takmak gibi bir şansınız yok her parçanın yeri ayrı. Kablolarda ise hangi kablo hangi pine girecek gayet net ve detaylı anlatılıyor. Burada yaşayacağınız tek sıkıntı kablolama, o da kablolar kasanın arkasında kalır en fazla cam taraftan görünen kabloları biraz bol ve düzensiz gönderdiğiniz için kötü görünür. Onu da 2-3 hafta sonra rahatsız olup sağdan soldan çekiştirip düzeltirsiniz. Alta kendi kitapçığımdan 2-3 resim atıyorum, yani burada gördüğün gibi her şey net, hiç bilmesen bile neyi nereye takacağını gösteriyor.

1645219953265.png

1645219961337.png

1645219968906.png

Sansimi zorlamadan deneyecegim o halde. :)
Evet bir arkadaş sizin malınıza sizden fazla değer verecek bir insan yok demiş. Cok haklı sistem gelene kadar siz bilgisayar toplama videoları kablolama videolari vs izleyin öğrenmeye çalışın. Anakart kitapçıkta da her şey detaylıca yazılıyor zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı