İzmir'de yazılım kursu önerisi

Daha fazla  
Meslek
Belki Yazılımcı
İzmir'de yazılım kursu, özel ders gibi bir şey arıyorum.
İnternette bir sürü site var ve ücretlerini yazmıyorlar.

Sizin kullandığınız ve beğendiğiniz bir kurs var mı?

İnternetteki ve üni eğitimini beğenmediğim için birşey arıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mühendislik mezunuyum, 2 aydır hala iş arıyorum. Ben kendimi sektöre yönelik geliştirdim ama okulda komple teorik bilgi basıyorlar ve sektöre yönelik dersler işlenmiyor genelde seçmeli ders olarak veriyorlar, hocalarda seçmeli ders diye çok ciddiye almıyor. Kendini geliştiren self taught fıstık gibi developerlar vardır ama sektör junior pozisyona bile 3+ yıl deneyim + 4 yıllık fakülte mezun olunmasını istiyor. Atatürk yardımcımız olsun.
Sektör için okul yeterli değil, bu ne yazık ki üniversitelerin kalitesiz oluşundan. Tabii ki sadece üniversiteye yüklenmekte yanlış. Üniversite okuyan bir birey kendi eğitiminden ve gelişiminden de sorumludur. Yani üniversite mezunusun, okulda verilen eğitimi yetersiz buluyorsun ve buna ses çıkaramıyorsun. İşte bu bir üniversite öğrencisi için ayıp.

Ayrıca iyi bir üniversiteden mezun olduğunda bu sorunu yaşamazsın. Kendini biraz teknik olarak geliştirsen yeterli. Zaten adam akıllı bir üniversiteyi kazanıp, orada okuyacak kapasitede olan herkes kod yazmayı kısa süre içerisinde öğrenir. Üniversitelerde kod yazmayı öğretmelerine zaten karşıyım. Orada işin matematiğini, analizini öğretmeliler. Kod yazmak, mimarileri öğrenmek, tasarım desenlerini öğrenmek, teknolojileri ve kütüphaneleri öğrenmek vb. işin kolay tarafı.

Hiç alakası yok. Şu an İstanbul'da çok lüks bir semtte oturan 24 yaşında bir tanıdığım var. Üniversite okumadı. Kendi şirketi var. Web Programcısı. Aman aman çok üst seviye matematik de gerektirmiyor. Bu işler network ile oluyor. Yazılım işinde halihazırda para kazanan arkadaşınız varsa size ilk başta birkaç proje verir başarıyla altından kalkarsanız da devamı gelir. Mühendislik bitirip "Hello World" yazmayı bilmeyen mühendis var.

Üst düzey üniversiteler burada hariç tutulmalı tabii ki Ankara ve İstanbul'dakiler.

Öğrenip hayatını değiştirebilir arkadaş motivasyonunu kırmak gereksiz.

ABD merkezli proje usulü para kazandıran siteler dahi var.

Diploması dışında çok farklı alanlarda çok iyi iş yapıp iyi para kazanan pek çok insan var.

Kıstas para kazanmaksa, amelelikte yapabilirsin. Şirket açıp sağa sola iş yapmak zor bir şey değil. Kurumsal bir ekiple, kurumsal bir şirkette diploman olmadan çalışamazsın. Zaten istisnalar kaideyi bozmaz. Senin dediğin yoldan ilerleyen binlerce kişiden sadece birkaçı başarılı olabilir. Çoğu en ufak krizde batıyor o da ayrı konu tabii.

Artı -1 Eksi
Sektör için okul yeterli değil, bu ne yazık ki üniversitelerin kalitesiz oluşundan. Tabii ki sadece üniversiteye yüklenmekte yanlış. Üniversite okuyan bir birey kendi eğitiminden ve gelişiminden de sorumludur. Yani üniversite mezunusun, okulda verilen eğitimi yetersiz buluyorsun ve buna ses çıkaramıyorsun. İşte bu bir üniversite öğrencisi için ayıp.

Ayrıca iyi bir üniversiteden mezun olduğunda bu sorunu yaşamazsın. Kendini biraz teknik olarak geliştirsen yeterli. Zaten adam akıllı bir üniversiteyi kazanıp, orada okuyacak kapasitede olan herkes kod yazmayı kısa süre içerisinde öğrenir. Üniversitelerde kod yazmayı öğretmelerine zaten karşıyım. Orada işin matematiğini, analizini öğretmeliler. Kod yazmak, mimarileri öğrenmek, tasarım desenlerini öğrenmek, teknolojileri ve kütüphaneleri öğrenmek vb. işin kolay tarafı.
Hocam işi birde şu açıdan bakalım, tıp okuyan birine yeterli eğitimi veremezsen ne olur? Ne olacak hastaların hali? Adam kendini yetiştirmezse mezun etmeyeceksin.

Artı -1 Eksi
Fiyatları?
Bana canlı eğitim lazım.
Konuya yazmayı unutmuşum. Ben internetteki eğitimleri beğenmediğim için canlı arıyorum.

Kursuna gore 1500 ila 2500 dolar arasinda degisiyor. Internetteki 50-100 liralik Udemy kurslarindan bahsetmiyorum sahsen ben. YouTube'da ucretsiz cok daha iyi kurslar mevcut. Canli egitimlerden de cok yuksek kalitede bir sey beklemeyin zaten.

Artı -1 Eksi
Hocam işi birde şu açıdan bakalım, tıp okuyan birine yeterli eğitimi veremezsen ne olur? Ne olacak hastaların hali? Adam kendini yetiştirmezse mezun etmeyeceksin.
Tıpta okulu bitirdikten sonra stajlar, zorunlu görevlendirmeler, sınavlar devam ediyor. Yani ikisi aynı şey değil. Saçma bir noktadan bakıyorsun.

Artı -1 Eksi
Kıstas para kazanmaksa, amelelikte yapabilirsin. Şirket açıp sağa sola iş yapmak zor bir şey değil. Kurumsal bir ekiple, kurumsal bir şirkette diploman olmadan çalışamazsın. Zaten istisnalar kaideyi bozmaz. Senin dediğin yoldan ilerleyen binlerce kişiden sadece birkaçı başarılı olabilir. Çoğu en ufak krizde batıyor o da ayrı konu tabii.
Yazılımla zengin olmasa da yaptığı diğer mesleğin 2-3 katını kazanabilir projelerle. Bu tamamen motivasyon ve kendini verme işi. Örnek projesi olan takdir edilen kişinin diploması da olmasa da her türlü proje bulur veya şirkette de çalışır. Önemli olan sektörde bilinmek ve referanslarının olması.

Artı -1 Eksi
Yazılımla zengin olmasa da yaptığı diğer mesleğin 2-3 katını kazanabilir projelerle. Bu tamamen motivasyon ve kendini verme işi. Örnek projesi olan takdir edilen kişinin diploması da olmasa da her türlü proje bulur veya şirkette de çalışır. Önemli olan sektörde bilinmek ve referanslarının olması.
Tamam dostum sen haklısın. İyi akşamlar.

Artı -1 Eksi

Dogru diyorsunuz da bugun kurumsal pek cok sirket diplomalari bile birbirinden ayiriyor. Belirli universiteler haricindeki ogrencilerden alim yapmayan bile cok sirket var. Diploma tarafinda bile eleniyorken diplomasiz bu yola girismek cok zor. Imkansiz demiyorum ama sektor su an sisik durumda ve yeni diplomalilar icin bile ise girmek veya bir yerlere gelebilmek zor. Cok fazla is alani olmasi alayli yazilicimli olmaya sans taniyor tabi ancak yukaridaki arkadasin dedigine katiliyorum. Bizdeki egitim ve calisma sistemleri de bunu daha zor hale getiriyor. Yurt disinda bile diplomasiz yazilimci onyargisi buyuk sirketler tarafinda halen kirilabilmis degil.

Artı -1 Eksi
Mühendislik mezunuyum, 2 aydır hala iş arıyorum. Ben kendimi sektöre yönelik geliştirdim ama okulda komple teorik bilgi basıyorlar ve sektöre yönelik dersler işlenmiyor genelde seçmeli ders olarak veriyorlar, hocalarda seçmeli ders diye çok ciddiye almıyor. Kendini geliştiren self taught fıstık gibi developerlar vardır ama sektör junior pozisyona bile 3+ yıl deneyim + 4 yıllık fakülte mezun olunmasını istiyor. Atatürk yardımcımız olsun.
Konu dışı:
Okumaya yeni başlayacağım, gerçekten iş imkanları bu kadar kısıtlı mı? Freelance şekilde çalışma imkanı bulamıyor musunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı