Hocam bence denemeyin ben heves edip Xiaomi telefonuma atmaya çalıştığımda telefon öyle kalmıştı. İlla deneyeceğim diyorsanız buyurun:
gerekli araçlar
Öncelikle, Custom ROM yükleyebilmek için bazı araçlara ve yazılımlara ihtiyacımız var.
- USB kablosu
- Windows işletim sistemi (veya Linux/macOS de kullanılabilir, ancak Windows üzerinden işlem yapmak daha yaygındır)
- Odin programı: Samsung cihazlarına ROM yüklemek için kullanılan yazılım.
- TWRP recovery: Cihazınıza özel recovery yazılımı.
- Custom ROM (örneğin, LineageOS, PixelExperience gibi)
- GApps (Google uygulamaları, eğer Google servisleri kullanmak istiyorsanız)
adım 1: Cihazınızı hazırlama
- USB hata ayıklama modunu aktif etme:
- "Ayarlar > telefon hakkında" kısmına gidin.
- yapı numarası'na birkaç kez tıklayarak geliştirici seçeneklerini aktif hale getirin.
- Ardından geliştirici seçenekleri kısmında USB hata ayıklama seçeneğini aktif edin.
- cihazı download moduna alma:
- Telefonu kapatın.
- ses açma tuşu + Bixby tuşu + güç tuşu'na aynı anda basarak download mode'a geçirin. Bu modda, Odin ile ROM yüklemesi yapabilirsiniz.
adım 2: Odin ve TWRP recovery kurulumu
- Odin'i indirin ve kurun:
- TWRP Recovery'yi indirin:
- Odin ile TWRP'yi yükleme:
- Telefonu download mode'da açın.
- Odin'i açın ve AP butonuna tıklayarak TWRP recovery dosyasını seçin.
- start butonuna basarak TWRP'yi telefonunuza yükleyin.
adım 3: Custom ROM yükleme
- TWRP recovery modunu başlatın:
- TWRP yüklemesi tamamlandıktan sonra telefonunuz otomatik olarak reboot olabilir.
- Telefonu, ses açma + Bixby + güç tuşu'na aynı anda basarak TWRP modunda başlatın.
- veri silme:
- TWRP'de wipe seçeneğine tıklayın.
- Dalvik/ART cache, System, data ve cache'i temizleyin. Bu adım, eski verileri temizler ve ROM yüklemesine hazır hale getirir.
- Custom ROM yükleme:
- TWRP ana menüsünde ınstall butonuna tıklayın.
- Daha önce indirdiğiniz Custom ROM dosyasını seçin.
- swipe to confirm flash seçeneğine tıklayarak ROM'u yüklemeye başlayın.
- Google apps (GApps) yükleme(isteğe bağlı):
- Eğer Google servislerini kullanmak istiyorsanız, aynı adımları GApps dosyası için de tekrarlayın.
- GApps paketini buradan edinebilirsiniz.
- cihazı yeniden başlatma:
- ROM ve GApps yüklemesi tamamlandığında, reboot seçeneğine tıklayarak cihazınızı yeniden başlatın.
adım 4: ROM'un başlangıç süreci
- İlk açılış biraz zaman alabilir, bu yüzden sabırlı olun. Cihazınız, yeni yüklediğiniz Custom ROM ile başlatılacak ve size yeni bir deneyim sunacaktır.
önerilen ROM'lar
Samsung Galaxy j6+ için popüler Custom ROM'lar şunlardır:
- LineageOS: LineageOS indir.
- PixelExperience: PixelExperience indir.
- Bu ROM'lar, genellikle iyi performans ve stabilite sağlar, ancak her ROM her cihazla uyumlu olmayabilir, bu yüzden doğru sürümü seçtiğinizden emin olun.
⚠ önemli! ⚠
- yedekleme: İşleme başlamadan önce tüm verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Bu işlem sırasında cihazınızdaki tüm veriler silinecektir.
- garanti: Custom ROM yüklemek cihazınızın garanti dışı kalmasına neden olabilir, bu yüzden dikkatli olmanızda fayda var.
- cihaz uyumluluğu: Her ROM her cihazla uyumlu olmayabilir, bu yüzden doğru ROM sürümünü indirdiğinizden emin olun.
- Bu rehber ile Samsung Galaxy j6+ cihazınıza Custom ROM yükleyebilirsiniz. İşleminiz başarıyla tamamlandığında, yeni ROM'un sunduğu hız ve özelleştirmelerden faydalanabilirsiniz.