Custom ROM J6+ Custom ROM nasıl atılır?

VolantMito

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, Custom ROM hiç atmadım hayatımda o yüzden deneyim olsun diye J6+ adlı eski telefonuma atacağım. Yani hızlı falan olsun da ilk şey olacağı için diğerlerine tecrübe olsun. Nasıl atabilirim? Hem Custom ROM linki neler kurmam gerektiğini ve video varsa atarsanız çok iyi olur.

Merhaba, Custom ROM hiç atmadım hayatımda o yüzden deneyim olsun diye J6+ adlı eski telefonuma atacağım. Yani hızlı falan olsun da ilk şey olacağı için diğerlerine tecrübe olsun. Nasıl atabilirim? Hem Custom ROM linki neler kurmam gerektiğini ve video varsa atarsanız çok iyi olur.
telefon modelinizi youtube yazın sonra custom room yazın videoya tıklatıp adım adım yapın

Hocam bence denemeyin ben heves edip Xiaomi telefonuma atmaya çalıştığımda telefon öyle kalmıştı bayağı bir uğraştırmıştı anlayacağınız. İlla deneyeceğim diyorsanız buyurun:

Gerekli araçlar​

Öncelikle, Custom ROM yükleyebilmek için bazı araçlara ve yazılımlara ihtiyacımız var.

• USB kablosu
  • Windows işletim sistemi (veya Linux/macOS de kullanılabilir, ancak Windows üzerinden işlem yapmak daha yaygındır)
  • Odin programı: Samsung cihazlarına ROM yüklemek için kullanılan yazılım.
  • TWRP recovery: Cihazınıza özel recovery yazılımı.
  • Custom ROM (örneğin, LineageOS, PixelExperience gibi)
  • GApps (Google uygulamaları, eğer Google servisleri kullanmak istiyorsanız)

adım 1: Cihazınızı hazırlama​

1. USB hata ayıklama modunu aktif etme:
    • "Ayarlar > telefon hakkında" kısmına gidin.
    • yapı numarası'na birkaç kez tıklayarak geliştirici seçeneklerini aktif hale getirin.
    • Ardından geliştirici seçenekleri kısmında USB hata ayıklama seçeneğini aktif edin.
  2. cihazı download moduna alma:
    • Telefonu kapatın.
    • ses açma tuşu + Bixby tuşu + güç tuşu'na aynı anda basarak download mode'a geçirin. Bu modda, Odin ile ROM yüklemesi yapabilirsiniz.
    • adım 2: Odin ve TWRP recovery kurulumu​

1. Odin'i indirin ve kurun:
      2. TWRP Recovery'yi indirin:
        • Cihazınıza uygun TWRP sürümünü buradan indirebilirsiniz.
        • TWRP, Custom ROM yüklemesi için gereken recovery yazılımıdır.
      3. Odin ile TWRP'yi yükleme:
        • Telefonu download mode'da açın.
        • Odin'i açın ve AP butonuna tıklayarak TWRP recovery dosyasını seçin.
        • start butonuna basarak TWRP'yi telefonunuza yükleyin.
    • adım 3: Custom ROM yükleme​

1. TWRP recovery modunu başlatın:
        • TWRP yüklemesi tamamlandıktan sonra telefonunuz otomatik olarak reboot olabilir.
        • Telefonu, ses açma + Bixby + güç tuşu'na aynı anda basarak TWRP modunda başlatın.
      2. veri silme:
        • TWRP'de wipe seçeneğine tıklayın.
        • Dalvik/ART cache, System, data ve cache'i temizleyin. Bu adım, eski verileri temizler ve ROM yüklemesine hazır hale getirir.
      3. Custom ROM yükleme:
        • TWRP ana menüsünde ınstall butonuna tıklayın.
        • Daha önce indirdiğiniz Custom ROM dosyasını seçin.
        • swipe to confirm flash seçeneğine tıklayarak ROM'u yüklemeye başlayın.
      4. Google apps (GApps) yükleme(isteğe bağlı):
        • Eğer Google servislerini kullanmak istiyorsanız, aynı adımları GApps dosyası için de tekrarlayın.
        • GApps paketini buradan edinebilirsiniz.
      5. cihazı yeniden başlatma:
        • ROM ve GApps yüklemesi tamamlandığında, reboot seçeneğine tıklayarak cihazınızı yeniden başlatın.
    • adım 4: ROM'un başlangıç süreci​

• İlk açılış biraz zaman alabilir, bu yüzden sabırlı olun. Cihazınız, yeni yüklediğiniz Custom ROM ile başlatılacak ve size yeni bir deneyim sunacaktır.
    • önerilen ROM'lar​

Samsung Galaxy j6+ için popüler Custom ROM'lar şunlardır:
      • LineageOS: LineageOS indir.
      • PixelExperience: PixelExperience indir.
    • Bu ROM'lar, genellikle iyi performans ve stabilite sağlar, ancak her ROM her cihazla uyumlu olmayabilir, bu yüzden doğru sürümü seçtiğinizden emin olun.

• ⚠ Önemli! ⚠​

• yedekleme: İşleme başlamadan önce tüm verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Bu işlem sırasında cihazınızdaki tüm veriler silinir.
      • garanti: Custom ROM yüklemek cihazınızın garanti dışı kalmasına neden olabilir.
      • Cihaz uyumluluğu: Her ROM her cihazla uyumlu olmayabilir, bu yüzden doğru ROM sürümünü indirdiğinizden emin olun.
    • Bu rehber ile Samsung Galaxy j6+ cihazınıza Custom ROM yükleyebilirsiniz. İşleminiz başarıyla tamamlandığında, yeni ROM'un sunduğu hız ve özelleştirmelerden faydalanabilirsiniz.

Hocam bence denemeyin ben heves edip Xiaomi telefonuma atmaya çalıştığımda telefon öyle kalmıştı. İlla deneyeceğim diyorsanız buyurun:

gerekli araçlar​

Öncelikle, Custom ROM yükleyebilmek için bazı araçlara ve yazılımlara ihtiyacımız var.

• USB kablosu
  • Windows işletim sistemi (veya Linux/macOS de kullanılabilir, ancak Windows üzerinden işlem yapmak daha yaygındır)
  • Odin programı: Samsung cihazlarına ROM yüklemek için kullanılan yazılım.
  • TWRP recovery: Cihazınıza özel recovery yazılımı.
  • Custom ROM (örneğin, LineageOS, PixelExperience gibi)
  • GApps (Google uygulamaları, eğer Google servisleri kullanmak istiyorsanız)

adım 1: Cihazınızı hazırlama​

1. USB hata ayıklama modunu aktif etme:
    • "Ayarlar > telefon hakkında" kısmına gidin.
    • yapı numarası'na birkaç kez tıklayarak geliştirici seçeneklerini aktif hale getirin.
    • Ardından geliştirici seçenekleri kısmında USB hata ayıklama seçeneğini aktif edin.
  2. cihazı download moduna alma:
    • Telefonu kapatın.
    • ses açma tuşu + Bixby tuşu + güç tuşu'na aynı anda basarak download mode'a geçirin. Bu modda, Odin ile ROM yüklemesi yapabilirsiniz.
    • adım 2: Odin ve TWRP recovery kurulumu​

1. Odin'i indirin ve kurun:
      2. TWRP Recovery'yi indirin:
        • Cihazınıza uygun TWRP sürümünü buradan indirebilirsiniz.
        • TWRP, Custom ROM yüklemesi için gereken recovery yazılımıdır.
      3. Odin ile TWRP'yi yükleme:
        • Telefonu download mode'da açın.
        • Odin'i açın ve AP butonuna tıklayarak TWRP recovery dosyasını seçin.
        • start butonuna basarak TWRP'yi telefonunuza yükleyin.
    • adım 3: Custom ROM yükleme​

1. TWRP recovery modunu başlatın:
        • TWRP yüklemesi tamamlandıktan sonra telefonunuz otomatik olarak reboot olabilir.
        • Telefonu, ses açma + Bixby + güç tuşu'na aynı anda basarak TWRP modunda başlatın.
      2. veri silme:
        • TWRP'de wipe seçeneğine tıklayın.
        • Dalvik/ART cache, System, data ve cache'i temizleyin. Bu adım, eski verileri temizler ve ROM yüklemesine hazır hale getirir.
      3. Custom ROM yükleme:
        • TWRP ana menüsünde ınstall butonuna tıklayın.
        • Daha önce indirdiğiniz Custom ROM dosyasını seçin.
        • swipe to confirm flash seçeneğine tıklayarak ROM'u yüklemeye başlayın.
      4. Google apps (GApps) yükleme(isteğe bağlı):
        • Eğer Google servislerini kullanmak istiyorsanız, aynı adımları GApps dosyası için de tekrarlayın.
        • GApps paketini buradan edinebilirsiniz.
      5. cihazı yeniden başlatma:
        • ROM ve GApps yüklemesi tamamlandığında, reboot seçeneğine tıklayarak cihazınızı yeniden başlatın.
    • adım 4: ROM'un başlangıç süreci​

• İlk açılış biraz zaman alabilir, bu yüzden sabırlı olun. Cihazınız, yeni yüklediğiniz Custom ROM ile başlatılacak ve size yeni bir deneyim sunacaktır.
    • önerilen ROM'lar​

Samsung Galaxy j6+ için popüler Custom ROM'lar şunlardır:
      • LineageOS: LineageOS indir.
      • PixelExperience: PixelExperience indir.
    • Bu ROM'lar, genellikle iyi performans ve stabilite sağlar, ancak her ROM her cihazla uyumlu olmayabilir, bu yüzden doğru sürümü seçtiğinizden emin olun.

• ⚠ önemli! ⚠​

• yedekleme: İşleme başlamadan önce tüm verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Bu işlem sırasında cihazınızdaki tüm veriler silinecektir.
      • garanti: Custom ROM yüklemek cihazınızın garanti dışı kalmasına neden olabilir, bu yüzden dikkatli olmanızda fayda var.
      • cihaz uyumluluğu: Her ROM her cihazla uyumlu olmayabilir, bu yüzden doğru ROM sürümünü indirdiğinizden emin olun.
    • Bu rehber ile Samsung Galaxy j6+ cihazınıza Custom ROM yükleyebilirsiniz. İşleminiz başarıyla tamamlandığında, yeni ROM'un sunduğu hız ve özelleştirmelerden faydalanabilirsiniz.

Hocam kenarda yani kimse kullanmıyor o yüzden atacağım sıkıntı yaşarsamda bir daha yapmam zaten eğer bu başarılı olursa S23 FE filan denerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı