Çözüldü J7 Core telefona ROM'u kurmadan önce rootlamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

M3GTR

Kilopat
Daha fazla  
J7 Core telefonuma crDroid kuruyorum. ROM'un içindeki recovery.img dosyasını alıp Magisk ile patchleyip ROM'un içindeki orijinal recovery.img dosyasıyla değiştirip ROM'u flashlarsam telefonum rootlu olarak mı gelir?

Çözüm
Recovery değil boot.img yamalamanız gerek. Duruma göre vbmeta.img dosyasını da yamalamanız gerek. Recovery.img üzerinden root erişimi elde edemezsiniz. Eğer yamalayamam derseniz TWRP'de Magisk'in APK dosyasını seçip flashlayabilirsiniz. Tabii duruma göre yine yamalı vbmeta.img dosyasına ihtiyaç duyabilirsiniz bu durumda.
J7 Core telefonuma crDroid kuruyorum. ROM'un içindeki recovery.img dosyasını alıp Magisk ile patchleyip ROM'un içindeki orijinal recovery.img dosyasıyla değiştirip ROM'u flashlarsam telefonum rootlu olarak mı gelir?

Ramdisk var mı? Diye bakın hocam ramdisk yoksa patchleyip flaşlarsanız olmaz brick olur telefon patchleyip flashlama sadece ramdisk varsa geçerli ayrıca recovery.img değil boot.img patchleniyor hocam.

Recovery değil boot.img yamalamanız gerek. Duruma göre vbmeta.img dosyasını da yamalamanız gerek. Recovery.img üzerinden root erişimi elde edemezsiniz. Eğer yamalayamam derseniz TWRP'de Magisk'in APK dosyasını seçip flashlayabilirsiniz. Tabii duruma göre yine yamalı vbmeta.img dosyasına ihtiyaç duyabilirsiniz bu durumda.

Çözüm

Recovery dosyası mantıkan işinize yaramaz. Size olan boot dosyası önemli Patch'e gerek yok TWRP'den kurun Magisk'i.

Duruma göre vbmeta.İmg dosyasını da yamalamanız gerek.

Bootloader kilidi olmayan cihazlarda gerekmiyor.

Şimd baktım romda recovery.img yokmuş zaten. Bide şunu ekleyeyim şu anda telefonumda OS yüklü değil bakamıyorum ramdisk durumuna. Nasıl yaparım? @Bandırmalı1965

Anladım.

Tamamdır magisk APKsını kuruyorum orangefox'tan.

Ramdisk durumu için maalesef Magisk indirmeniz gerek internnetten bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…