Jahrein "Atatürk'ü sevmeyenlere boydan gireyim" dediği için ifadeye çağırıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Atatürk'ü sevmek zorunda değiller ama saygı duymalılar diye bir şey yok. Eşek gibi seveceksin. Sen kimsin de yaşadığın ülkenin kurucusunu sevmiyorsun ya. Madem sevmiyorsun git kardeşim Arabistan'a. Seni burada zorla tutan mı var.

Kadir Mısıroğluna gelirsek, devlet adamına hakaret zaten suç onu geçiyorum. Ve bu adamın hakaret ettiği adam Atatürk. Ama sesini çıkaran yok.

İsteyen istediğini sever, isteyen istediğine saygı duyar. 30 sayfadır neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum.

Atalarımızın hepsinin ayrı yeri vardır ama bende Atatürk'ün yeri başkadir.
Hocam Abdulhamid dönemi de aşırı kötüydü, hatta Atatürk dönemi kadar kötü bir ekonomiye sahipti üstüne de deli gibi borcu vardı. Fakat siz Atatürk'ü daha çok seversiniz, ben başkasını. Fikrinize saygı duyuyorum fakat Atatürk'ü Dünya'nın en iyi lideri yapmanız garibime gitti. Ben mükemmel gördüğüm liderleri saydım o yüzden Cengiz Han var (Aslında biraz kitaplığıma göz atarak oradaki liderlerden de yazdım çaktırmayın ).

Abdulhamid olayina girmeyecegim simdi benim gozumde degil pek cok kisinin gozunde Ataturk ile ayni kefeye koyulamayacak insan. Biz liderlerden mi bahsediyoruz yoksa bizim atalarimizdan mi. Cengiz Han gibi barbar bir insan ile Ataturk'u ayni cumlede kullanman beni uzdu bu sebeple. Yoksa Cengiz Han'in liderliginden, askeri dehasindan vs. bahsetmiyorum. Bunlara bakacaksak Ataturk'un bile askeri dehasini ornek aldigi ve bana gore tarihteki en buyuk askeri deha Hannibal Barca var daha. Ataturk pek cok zorluk icerisinde ulkeyi kurtardi. Bu tarz durumda olan liderler var mi var. Ancak Ataturk kadar tum bu imkansizliklar icerisinde egitime, sanata, kulture onem veren ben baska lider gormedim. Ustune kendi yaptiklari yetmezmis gibi kendinden sonrakilere yol gostermesi icin de cok caba harcadi.

Abdulhamid olayına girmeyeceğim simdi benim gözümde değil pek çok kişinin gözünde Atatuük ile ayni kefeye koyulamayacak insan.
Hocam hem Abdulhamid'i sevmiyorsun, hem de Atatürk'ün eğitime, sanata falan önem verdiğini söylüyorsun. Lütfen şu yazıyı okur musunuz.

Hocam hem Abdulhamid'i sevmiyorsun, hem de Atatürk'ün eğitime, sanata falan önem verdiğini söylüyorsun. Lütfen şu yazıyı okur musunuz.
Eki Görüntüle 1422859

Ben Abdulhamid'i sevmiyorum demedim. Sen geldin Ataturk ile Fatih Sultan Mehmet, Abdulhamid gibi isimleri ayni kefeye koydun. Ben de Abdulhamid ile Ataturk'u ayni kefeye koymam, koyacak insan da cok azdir dedim. Ben Ataturk dedim, sen ama Abdulhamid de dedin. Ataturk cok fazla anlatildigi icin sanirim yaptiklarinin ne kadar zor bir sey oldugunu tam olarak idrak edemiyorsunuz.

Hocam ben Atatürk ile FSM'yi aynı kefeye koymam zaten fakat siz hepsinden daha üst kefeye koydunuz Atatürk'ü beni bu rahatsız etti.
Hayatımda daha büyük R görmedim.

Hocam ben Atatürk ile FSM'yi aynı kefeye koymam zaten fakat siz hepsinden daha üst kefeye koydunuz Atatürk'ü beni bu rahatsız etti.

Ben hepsinden daha ust bir noktaya yerlestiriyorum cunku bana kalirsa Ataturk'un yaptigi herkesin yaptigindan daha zor, daha imkansizdi. Bu Dunya'ya pek cok lider geldi ama askeri alanin haricinde her alanda bu kadar bilgili, gelecegi goren bir lider gelmedi. Bunlar benim okumalarim ve yaptigim arastirmalarim sonucu vardigim bir kani. Ancak sen bunun yanlis oldugunu iddia ediyorsan bana Abdulhamid'in actigi okullarin sayisal istatistiginden daha fazlasini vermen lazim. Ataturk zamaninda okullarin yikilmasini falan gectim, ogretmenler cephelerde sehit oldu. Savas bittiginde okullarda egitim verecek insan olmamasindan bahsediyorum bak, okulu bile gectim yani. Yoksa sayisal istatistiklere bakacak olursa mevcut iktidar yonetiminde de binlerce okul, universite acildi ama sonuc?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…