Root ne zamandan beri kırmak anlamına geliyor ? Root, Windows'taki Administrator misâlidir. En yüksek, hatta tüm yetkilere sahip oturumdur diyeyim. Linux'ta da var root, biz Linux'u kırmış mı oluyoruz veya Windows'ta admin oluyoruz ? Bilmiyorsanız uzun uzun gereksiz yazılar yazmayın Allah aşkına.
"Jailbreak, kendi iOS işletim sistemini kıran bir virüstür. Root yani kırmaktır." Buradan bunu mu anlamamız lazım ? Virüs müdür Jailbreak ?Uzun uzun yazıyı oku da bakki ne yazmışız. Root olarak oturum açıp gerisin geri çıkarak ios işetim sistemini yedekten geri yükleyerek kullanmak root oturum açmak olur.
Root oturum açıp jailbreak yüklersen bu kırmak olur.
Doğru düzgün okumadan anlamadan (uzun uzun gereksiz yazılar yazmayın Allah aşkına.) iade olunur.
"Jailbreak, kendi iOS işletim sistemini kıran bir virüstür. Root yani kırmaktır." Buradan bunu mu anlamamız lazım ? Virüs müdür Jailbreak ?
Yazdigini okumadim bile, sorunu olan arkadasimiza en kisa ve öz sekilde cevap vererek ; onun soru işaretlerinin kalkmasina yardimci oldumO kadar yazdığımdan harbi bunu mu anladın ?))
Yazdigini okumadim bile, sorunu olan arkadasimiza en kisa ve öz sekilde cevap vererek ; onun soru işaretlerinin kalkmasina yardimci oldum
Günahımı aldın, ben o değilim kesinlikle !İki farklı hesap açmışsın aynı kişisin.
Boşuna tartışma olsun diye yazmayın arkadaşlar Jailbreak hakkında çok şey yazarım ama burası açık bir forum olduğundan herşeyi yazamıyorum.
Telefona 2000 TL verip sonra telefonu bozabilirsiniz yada böyle şeyler yazarak başkalarının zarar görmesine sebep oluyorsunuz.
Apple'den maaş almıyorum
Jailbreak dan anlamadığınız belli oluyor, jailbreak virüs diye geçmez(ama siz hala öyle diye izah edip duruyorsunuz) yıllardır jailbreak kullanan biri olarak söylüyorum jailbreak işletim sistemindeki açık ile yüklenir ama sistem bunu hiçbir zaman virüs olarak görmez. Ayrıca jailbreak geçtiğimiz yıllarda yasal mı ? Değil mi ? Öğrenmek için dava açıldı ve Amerika hükumeti tarafından Yasal olarak görüldü, Apple her ne kadar kullanmanız sağlıklı değil diye söylesede. Dünya'da jailbreak kullananların sayısı değişmeyecek. ( Suanda yaptığınız laf kalabalığından başka bir şey değil.)Jailbreak virüstür.
Şöyle izah edeyim:
Windows senin birçok kullanıcı bilgini güvende tutar ama virüs girince bu bilgilerin çalınması için işletim sisteminde dışarıya bir kapı açar yada tahrip eder. Jailbreak dediğin şeyde aynını yapıyor.
Yani adına virüs demiyoruz, Jailbreak diyoruz çünkü bazı imkanlarda sunuyor (GÜYA)
Apple kullanıcı olarak senin güvenliğini sağlamak için binlerce dolar harcarken sen Jailbreak yapıp açık kapı oluşturuyorsun.
Windows Administrator olarak oturum açmana izin verdiği için açabiliyorsun.
ios buna izin vermiyor sende Jailbreak ile kırıyorsun.
Keşke mesaj atmasaydınız, yine yeni hesap açtım sanar bu arkadaş. Yine de sağolunJailbreak dan anlamadığınız belli oluyor, jailbreak virüs diye geçmez(ama siz hala öyle diye izah edip duruyorsunuz) yıllardır jailbreak kullanan biri olarak söylüyorum jailbreak işletim sistemindeki açık ile yüklenir ama sistem bunu hiçbir zaman virüs olarak görmez. Ayrıca jailbreak geçtiğimiz yıllarda yasal mı ? Değil mi ? Öğrenmek için dava açıldı ve Amerika hükumeti tarafından Yasal olarak görüldü, Apple her ne kadar kullanmanız sağlıklı değil diye söylesede. Dünya'da jailbreak kullananların sayısı değişmeyecek. ( Suanda yaptığınız laf kalabalığından başka bir şey değil.)
Jailbreak'ın telefonu bozduğu kısmına geleyim; ben iPhoneYardim.net sitesinde yöneticiyim(Umarım bunu vermek bir sakınca oluşturmaz.) jailbreak'ın telefonun bozulduğu hem doğru hem yanlış zira bakarsınız ki bizim elimizde olan bir şey bu siz yanlış bir Tweak yüklerseniz veya yanlış bir tweak silerseniz Telefonunuz bozulur ama bu tamamen sizin elinizde olan bir şeydir bu. Bununla alakalı sitede bir sürü konu vardır. Şu ........... Tweak cihazımı bozdu diye, yani sorunu yapan biziz çözecek olan yine biziz.
Rica ederim [emoji1] amacım jailbreak i bilmeyen insanlara doğru bir şekilde tanıtmak aslında. [emoji16]Keşke mesaj atmasaydınız, yine yeni hesap açtım sanar bu arkadaş. Yine de sağolun
O zaman linuxda "sudo" ve "su" komutları da virüs oluyorİki farklı hesap açmışsın aynı kişisin.
Boşuna tartışma olsun diye yazmayın arkadaşlar Jailbreak hakkında çok şey yazarım ama burası açık bir forum olduğundan herşeyi yazamıyorum.
Telefona 2000 TL verip sonra telefonu bozabilirsiniz yada böyle şeyler yazarak başkalarının zarar görmesine sebep oluyorsunuz.
Apple'den maaş almıyorum sadece bildiğim kadarıyla insanları uyarmaya çalıştım eksiklerim ve yanlışlarım varsa onları da siz bulup telafi edin.