Jailbreak Yapılmalı mı ?

0lq

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Aslında bakarsanız telefonuna Jailbreak uygulayanların bir sorunla karşılaşmadıklarını ve artı yönlerinin daha fazla olduğunu, benimde geçmemi istediler. Bilgi sahibi değilim, nedir bu yenilir mi içilir mi ? iPhone 6'ma uygulamalı mıyım ? Artısı eksisi şeklinde cevaplarsanız daha iyi olur.

Not: İOS 11 kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Avantajları;

App Store'da bulunan bazı ücretli uygulamaları, internette bazı sitelerden crack'li halini bularak, ücretsiz indirebilirsiniz. JB yapılan telefonun tüm sistem ayarlarına ulaşmak mümkün olduğu için, uygulamalar ve widgetler ile istediğiniz ayarları yapabilirsiniz. Telefonun RAM'ini temizleyerek cihazı hızlandırmanız olanaklıdır, normalde bu işlemi yapmak mümkün değildir.

Dezavantajları;

JB yapılmış bir telefon, normalden daha geç açılır. Şarjı daha hızlı biter. Çünkü arka planda çalışan uygulamaların sayısı artmıştır. Telefon güvenliği zayıflar ve virüs bulaşma ihtimali daha yüksektir.

Jailbreak olan telefonların hangi özellikleri seni cezbediyor? Yani senin kullanmak isteyip de kullanamadığın hangi özellikler var Jailbreakli telefonlarda.

JB'in avantajlarına ve dezavantajlarına baktığımızda oldukça gereksiz, telefonun orijinalliğini bozmaman satış sırasında senin için daha iyi olacaktır.

iOS 9'a kadar (yanilmiyorsam) "5, 5S, 6, 6S" butun cihazlarimda mevcut surume jailbreak varsa yaptim. Tema, yazi tipi, oyun hileleri, sosyal ağ uygulamalarinda farkli eklentiler gibi cok fazla secenek vardi. Sabahlara kadar ugrasirdim. Garanti kapsaminda olmasina ragmen 6S cihazimi sifirlayip randevu aldigim tarihte de cihazimla gidip sorunsuz degisim yaptirdim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı